Povezivanje Internet Outlet RJ-45 i priključka ubijenog

Anonim

U mnogim obiteljima, nekoliko uređaja je povezano s internetom: bez svjetske mreže nemamo živog života, jer svatko treba vlastitu liniju. Oni rade, uglavnom na bežičnom protokolu - Wi-Fi, ali žica je još uvijek dostupna, jer još uvijek imate stabilniju žicu od bežične veze. Tijekom popravka, sve žice se skrivaju u zidove i "Internet" bez iznimke. Oni su poput električnog, početi na utičnice, samo još jedan standard: nazvan računalo ili informativni. Oni mogu biti s različitim konektorima, ali najčešći - RJ 45. Instalacija i veza mogu se izraditi neovisno, ali budući da izgleda neobično, žice u njoj više od dvije ili tri, a veza se ne daje lemljenju, a ne blizanci, Morate znati kako spojiti internetsku utičnicu kao i priključak koji bi trebao biti umetnut u nju.

Ubijeni priključak RJ-45

Internet kabel koji dolazi u stan ili kuću, koji se najčešće naziva upleteni par, često završava malim plastičnim priključkom. Ovo je plastični uređaj i postoji priključak, a obično RJ45. Na profesionalnom žargonu, oni se također nazivaju "Jack".

Povezivanje Internet Outlet RJ-45 i priključka ubijenog

Ovo je RJ-45 priključak.

Slučaj je transparentan, zahvaljujući kojem su vidljive žice različitih boja. Isti uređaji se koriste na spojnim žicama koje su međusobno povezane s računalima ili s modemom. Samo redoslijed lokacije može biti drugačiji (ili kao računalo, pikrouts) žica. Isti priključak je umetnut u utičnicu. Ako shvatite kako distribuirati u priključak, neće biti problema s povezivanjem internetske utičnice.

Internetska kabelska veza

Postoje dvije sheme veza: T568A i T568B. Prva opcija - "A" u našoj zemlji praktično se ne koristi, a svugdje su žice postavljene prema shemi "B". Mora se zapamtiti, jer je potrebno u većini slučajeva.

Povezivanje Internet Outlet RJ-45 i priključka ubijenog

Kružnici internetskog kabela (koristite opciju b)

Da li konačno razjasnite sva pitanja, razgovarajmo o broju žica u upletenom paru. Ovaj internet kabel je 2 para i 4 para. Za prijenos podataka pri brzini do 1 GB / s, koriste se 2 para para, od 1 do 10 GB / S - 4 pari. Danas u apartmanima i privatnim kućama, uglavnom potoci do 100 MB / s. No, s trenutnim tempom razvoja internetske tehnologije sasvim je moguće da će nakon nekoliko godina brzine izračunati megabit. Zbog toga je bolje odmah podijeliti mrežu od osam, a ne od 4 vodiča. Zatim, kada mijenjate brzinu ne morate ništa ponoviti. Samo oprema će koristiti veći broj dirigenata. Razlika u cijeni kabela je mala, a utičnice i priključci za internet se još uvijek koriste osam-pin.

Članak o temi: Topli kat ispod tepiha: Kako ga sami

Ako je mreža već razvedena od strane dvostrane, upotrijebite iste konektore, samo nakon prva tri dirigenata utvrđena u skladu s B shemom, preskočite dva kontakta i zeleni dirigent se nalazi na šesto mjesto (vidi fotografiju).

Povezivanje Internet Outlet RJ-45 i priključka ubijenog

Dijagram veze 4 žičani internet kabel

Upletene parove u konektoru

Za žice za ubijanja u priključku postoje posebne krpelje. Oni koštaju oko 6-10 $ ovisno o proizvođaču. To je prikladnije raditi s njima, iako možete napraviti uobičajeni odvijač i štićenice.

Povezivanje Internet Outlet RJ-45 i priključka ubijenog

Kliješta za priključci za križanje (jedna od opcija)

Prvo, izolacija se uklanja iz upletenog para. Uklonjena je na udaljenosti od 7-8 cm od kraja kabela. Pod njim se nalaze četiri para vodiča različitih boja upletenih u dva. Ponekad postoji i suptilna zaštita žica, jednostavno se savija na stranu - mi to ne trebamo. Parovi se vrte, žice poravnaju, šire se u različitim smjerovima. Zatim se preklopimo prema shemi "B".

Povezivanje Internet Outlet RJ-45 i priključka ubijenog

Redoslijed brtvljenja RJ-45 priključka u priključku

Žice u željenoj stezaljci između velikog i kažiprsta, postavljanje ožičenja glatko, čvrsto jedni prema drugima. Usklađivanje svega, uzimamo gutljaje i odrezali višak dužine žica objavljenih u redu: trebala bi ostati 10-12 mm. Ako priključite priključak kao na fotografiji, izolacija upletenog para treba početi iznad zasuna.

Povezivanje Internet Outlet RJ-45 i priključka ubijenog

Izrežite je tako da ostane 10-12 mm ožičenje

Triskirajte par s odrezanim žicama u konektoru. Imajte na umu da ga morate uzeti s zasunom (izbočina na poklopcu) prema dolje.

Povezivanje Internet Outlet RJ-45 i priključka ubijenog

Donosimo žice u konektore

Svaki dirigent bi trebao ući u poseban zapis. Umetnite žice dok ne prestanete - moraju doći do ruba priključka. Držeći kabel na rubu priključka, umetnut je u krpelje. Ručke označite glatko zajedno. Ako je stanovanje postalo normalno, nije potreban poseban napor. Ako smatrate da "ne ide" da bi ponovno potvrdio ako je RJ45 ispravno u gnijezdu. Ako je sve u redu, pokušajte ponovno.

Pod tlakom, izbočine dostupne u krpeljima premještaju vodiče na mikrorozham, koji će prebaciti zaštitnu ljusku i osigurati kontakt.

Povezivanje Internet Outlet RJ-45 i priključka ubijenog

Kako krpelji rade za konektore za ubijanje

Takva veza je pouzdana i rijetko se pojavljuju problemi s njim. A ako se to dogodi, ponovno izgradite kabel: odsječeni i ponovite postupak s drugom "utičnicom".

Ovdje možete čitati o spojenom lusteru.

Video lekcija: priključak za ubijanje RJ-45 cestarinu i odvijač

Postupak je jednostavan za ponavljanje. Možda ćete biti lakše učiniti sve nakon videozapisa. To pokazuje kako raditi krpelja, kao i kako to učiniti bez njih, ali učiniti sve uz pomoć konvencionalnog izravnog odvijača.

Kako spojiti internet kabel na utičnicu

Sada su dostigli izravno prije spajanja internetske utičnice. Počnimo s sorti. Kao i uobičajeni električni utičnice, informativne su dvije izmjene:

  • Za unutarnju instalaciju. Montažna plastična kutija je trakana u zidu. Kontaktni dio utičnice je zatim umetnut u nju, a cijela plastična dekorativna ploča je zatvorena na vrhu.

    Povezivanje Internet Outlet RJ-45 i priključka ubijenog

    Računalna utičnica RJ45 unutarnji

  • Za vanjsku instalaciju. Ova vrsta utičnica je vrlo slična po izgledu na poznatim telefonskim utičnicama: mali plastični slučaj, koji je pričvršćen na zid. Također se sastoji od nekoliko dijelova. Prvo, kućište s kontaktnom pločom je montirano, tada su žice povezane, a nakon što je sve zatvoreno sa zaštitnom kapom.

    Povezivanje Internet Outlet RJ-45 i priključka ubijenog

    RJ-45 Računalna utičnica za vanjsku instalaciju - zid

Po broju bodova, veza je pojedinačna i dvostruka računala.

Barem eksterno, računalne utičnice razlikuju, načelo povezivanja vodiča su isti. Postoje posebni kontakti opremljeni mikrotromamom. Umetnuti vodič smanjuje zaštitnu ljusku. Kao rezultat toga, metal kontakata-miccoches uklapa se čvrsto na metal vodiča.

Kako povezati zidnu računalnu utičnicu

Unutar svake utičnice nalazi se savjet kako postaviti žice pri spajanju internetskog kabela. Proizvođači zalupite shemu boja koju smo vidjeli kada je konektor gori. Tu su i dvije mogućnosti - "A" i "B", a mi također koristimo opciju "B".

Povezivanje Internet Outlet RJ-45 i priključka ubijenog

Primjer primjene označavanja boje na kućištu računala utičnice

Kućište je pričvršćeno na zid, u pravilu, ulazni otvor za kabel prema gore, priključak računala prema dolje. Zatim, akcije su jednostavne:

  • Uklonite s upletenim para zaštitnim izolacijom oko 5-7 cm. Potrebno je to učiniti pažljivo kako ne bi oštetio izolaciju vodiča.
  • Na fotografiji vidite da postoji mala plastična stezaljka na ploči. Dirigent joj se daje, a oni su fiksirani tako da je komad očišćen od izolacije bio ispod stezaljke.

    Povezivanje Internet Outlet RJ-45 i priključka ubijenog

    Povezivanje zidne utičnice s 4 žice

  • U slučaju da vidite kontakti-mikrogiste. Ostavljaju žicu željene boje i umetnite ga, pokušavajući doći do nje do dna same kontaktske skupine. Kada vodič prođe noževe, klik se čuje. To znači da je postalo uspostavljeno i izoliranje se probija. Ako nije bilo moguće postići klik, nakon svih boja prema kontaktima, uzmite redoviti ravni odvijač s tankom oštricom i prisilno spuštaju žice. Moguće je napraviti stražnju (nenostičnu) stranu noža.

    Povezivanje Internet Outlet RJ-45 i priključka ubijenog

    Osam vodiča povezano je prema shemi "B"

  • Nakon što su svi vodiči previše dosegle svoje mjesto (lijepljenje komada) izrezati.
  • Pokriće drva.

Povezivanje upletenog para na rozetu je stvarno jednostavan postupak. Čak i prvi put će potrajati nekoliko minuta. Još jednom, pogledajte što možete učiniti u videu. Prvo prikazuje vezu internetskog kabela s 4 žice, zatim - od 8.

Ponekad da biste isključili svjetlo, morate ustati u krevetu. Ali možete napraviti kontrolu rasvjete od više točaka. Kako - pročitajte članak o povezivanju preklopnih preklopnika.

Kako spojiti unutarnju online utičnicu

Instalacija plastične kutije neće opisati - to je još jedna tema. Mi ćemo to shvatiti u značajkama veze i montaže. Glavni Snag ovdje je kako rastaviti računalne utičnice. Kada su vodiči povezani s njima, potrebno je doći do kontaktnog dijela: mali keramički ili plastični kućište s montiranim mikrotronskim kontaktima. Vodiči su spojeni na ovu montažnu ploču, a zatim se slučaj ponovno sakuplja. I cijeli problem je da iz različitih proizvođača idu / rastavljeni na različite načine.

Na primjer, popularan proizvođač računalnih utičnica LEGRAND (LEGRAND) Kako bi se došli do konektora u LEGRAND RJ45 računalnoj utičnici, potrebno je ukloniti poklopac lica. Bijeli plastični rotor će se naći ispod njega (kao na fotografiji) na kojem se nanosi strelica.

Povezivanje Internet Outlet RJ-45 i priključka ubijenog

Kako rastaviti Internet Ridge RJ-45 LEGRAND (LEGRAND)

Potrebno je uključiti rotor u strelicu, nakon čega ćete ostati u rukama stambene i kontaktne ploče. Ona primjenjuje označavanje boja vodiča. Veza se ne razlikuje, osim što - prvo u rupi na tanjuru morate pretvoriti vita par, a zatim uzgajati žice.

Za jasnoću, pogledajte videozapis.

Drugi popularni proizvođač takve opreme je Lezard (Lesard). Ima još jedan sustav. Panel lica i metalni okvir su fiksirani na male vijke. Lako je odvrnuti, ali unutarnja kontaktna ploča drži sve na kopčima. Prikupljanje i analizu lezardskih računalnih utičnice (Lesard) na pravim mjestima potrebno je pritisnuti kontakte s odvijačem.

Povezivanje Internet Outlet RJ-45 i priključka ubijenog

Kako rastaviti Web Socket Lezard (Lesard)

Da biste uklonili plastičnu kontaktnu skupinu iz kućišta, potrebno je pritisnuti zasun koji se nalazi na vrhu. Nakon toga, u vašim rukama imat ćete malu kutiju. Ali to nije sve. Potrebno je ukloniti plastični poklopac koji se zatvara i pritisne vodiče. Uklonite ga lateralnim laticama odvijača. Plastični elastični i napor je prilično lijep. Samo nemojte pretjerati: još je plastična. Nakon toga, žičana ožičenje je standardna: prema stranama oznake (ne zaboravite da koristimo "B" shemu).

I opet, kako biste konsolidirali materijal, savjetujemo vam da gledate videozapis.

Ako znate kako spojiti internetsku utičnicu, čak i s nepoznatim modelom razumljivim. I sada možete nadograditi svoju mrežu (povećati duljinu upletenog para, prenijeti računalo na drugo mjesto, napraviti još jednu točku povezanosti, itd.), Bez privlačenja stručnjaka. Ostalo je drugo pitanje: kako spojiti dvostruke utičnice. U njih se dodaju dva kabela i dodatno teče na shemi boja. To je moguće kada se mreža generira modem ili dvije internetske linije dolaze. Je li moguće riješiti oba ulaza s jednim kabelom? Moguće je, ali ne morate se zbuniti u oznaci boja žica u daljnjem ožičenju mreže (zapamtite koju ste u boji koristili).

Članak o temi: transformirani namještaj (35 fotografija)

Čitaj više