Sapuni od dječjeg sapuna: recept i kuhanje

Anonim

Sada je sapun vrlo popularna vrsta ručne vještine. Kuhane kuće sapuna ne samo ponekad ljepše od kupovine, ali mnogo korisnije. Nema kemijskih nečistoća, umjetnih okusa, sve što je više moguće i napravljene rukama. Takav sapun se ne stidi čak i dati.

Sapuni od dječjeg sapuna: recept i kuhanje

Razmislite, kuhanje domaća sapuna je vrlo kreativno i zanimljivo zanimanje. Reći ćete da se isti sastojci prodaju u trgovinama! Ali ipak, svačiji sapun ispada svoje posebne. Osim korisnih svojstava takvog sapuna, imate izvrsnu priliku da svima pokažite svoju maštu.

Newbies njihovi prvi koraci u ovom poslu su najbolje početi, uzimajući vrlo najjednostavniju stvar da samo postoji sapun bez mirisa - djeca. Kada svladate proizvodnju sapuna od djece, možete početi stvarati deterdžent iz tvorničke baze. Ako niste iskustva glasnika, ne biste trebali početi s složenim opcijama, početi s jednostavnom opcijom sapuna, na primjer, s zobenom kašeom. Ovaj proces stvaranja sapuna iz dječje temelja izgledat će zanimljiv i zabavan proces, koji će vas uroniti u ovaj uzbudljivi plod.

Prilikom kuhanja sljedećih komponenti:

1. bilo koji baby sapun - 100 g;

2. Voda ili mlijeko toplo - 3/4 naočale;

3. Med - 1 sek.;

4. Maslinovo ulje - 1 tbsp. L.;

5. Odaberite boju hrane, ali nemojte pretjerati !!!;

6. OATMEAL - 2 TBSP. L.;

7. eterično ulje ili ulje lavande 1/2 C.l. (ili 10 kapi).

Grind sapun na grateru, za bolje brušenje, odaberite mekši sapun!

Sapuni od dječjeg sapuna: recept i kuhanje

Povucite pripremljene čipove u fini spremnik, kao što je tava. Ispunite vruće mlijeko ili vodu, a zatim dodajte med natrag i pomiješajte. Zatim stavite ovaj sastav na vodenu kupelj, pustite da se otopi. Otprilike 30 minuta vremena bit će potrebno dok se smjesa potpuno ne otopi. Otkriva se miješati čips, inače se izlazi i čini jednu čvrstu sobu. Ako se fluid počne vrlo brzo ispariti, možete ga malo uključiti.

Članak o temi: pleteni džemperi s žbicama s shemama i opisima: kako vezati tuniku za pune žene, jeseni, ljetnih, proljetnih i zimskih modela

Sapuni od dječjeg sapuna: recept i kuhanje

Kada se masa otopi i postane homogena, možete sigurno dodati boju (ali ne pretjerivati) i ulje. Svi se uzbuđuju, neka se ovi sastojci potpuno otopiti. Pažljivo promatrajte cijelu dosljednost u tavi, i nije bilo propuštenih dijelova. Na samom kraju procesa, sipajte zobenu kašu i nakon njih i eterična ulja. Spremna misa idealno bi trebala imati vrlo gustu i masnu konzistenciju sličnu kiselom vrhnju.

Sapuni od dječjeg sapuna: recept i kuhanje

Nakon što je dobila dobivenu masu u plastičnoj posudi ili u bilo kojem drugom obliku, fantazira ono što biste željeli vidjeti i zagrijati joj dobro. Također imajte na umu da sva mjesta treba popuniti da ne bi bilo prazne šupljine. Suzdržite se od stakla, jer je već teško dobiti gotov proizvod iz njega. Ostavite sapun da se osuši 1 dan.

Sapuni od dječjeg sapuna: recept i kuhanje

Kada završeno pranje sapuna neće ići pod napad ruku ruku, izvadite ga i izrežite ga na komade ili ostavite sve što jest. Sada se koristite za radost!

Sapuni od dječjeg sapuna: recept i kuhanje

Čak i ne sumnjate da će kuhati domaći sapun od djece biti vaša prva faza u ovom nevjerojatnom hobiju!

Čitaj više