Skladištenje jabuka na balkonu i loggiji

Anonim

Rješavanje pitanja o tome kako pohraniti jabuke na balkonu, korisno je istražiti postojeće iskustvo pohrane u zimskom razdoblju voća i povrća u apartmanu. Skladištenje voća i povrća na balkonu ima dugu povijest. U poslijeratnom razdoblju, mnogi stanovnici nisu mogli priuštiti da kupi hladnjak. Dugo je ovaj proizvod bio luksuzni predmet. U isto vrijeme, priprema voća i povrća za zimu također ima dugu tradiciju. Stoga je problem pohranjivanja žetve uvijek stajao vrlo oštro. Za to su u stambenim zgradama korišteni šupci i podrumi. Urez je pohranjen na balkonu zimi, ako nije bilo drugog izlaza.

Niša u zidu

Skladištenje jabuka na balkonu i loggiji

Prilikom razvoja tipičnih projekata stambenih zgrada, uzima se u obzir potreba za skladištenjem voća i povrća u stanu. U nekoliko "Hruščov serija" u zidu ispod prozora, zamišljena je niša u kojoj su položeni proizvodi. Došlo je do niza kuća s prozorskim vezama, u središtu koji je bio zadovoljan vertikalnom uskom kutijom za skladištenje proizvoda. Uz poboljšanu dobrobit i izgled u velikom broju hladnjaka, potreba za takvim uređajima oslabila je.

"Balkon podrum"

Skladištenje jabuka na balkonu i loggiji

Pojavio se novi prskanje interesa u mogućnostima skladištenja usjeva u zimi s razvojem partnerstava za vrtlarstvo u zemlji. Vrhunac kamata pao je u 90-ima, kada je hrana u nekim obiteljima ovisila o očuvanju prikupljenog žetve. Tada su dobili veliku raspodjelu "balkonskih podruma". U malo razlika, uređaj koji su imali isti. To su kante s dvostrukim zidovima, između koje je položena izolacija, u pravilu, pjena. Izvor energije za zagrijavanje podruma na negativnu temperaturu bila je električna energija. Upotrijebljene su žarulje sa žarnom niti ili malim zračnim centrima. Organizirani su domaći termostatori za održavanje konstantne temperature. Glavni nedostatak takvog podruma bio je da se zimi ne uklapaju u zimu. U takvom spremniku možete pohraniti povrće: krumpir, repa, mrkva. Spremanje jabuka zimi u svježem stanju zahtijeva poseban pristup.

Članak o temi: Uputa: Kako staviti laminat - duž ili preko

Značajke prikupljanja i spremanja jabuka

Skladištenje jabuka na balkonu i loggiji

Metode čuvanja Apple

O tome kako zadržati jabuke za zimu u svježem stanju, trebate misliti, počevši s njihovom kolekcijom. Jabuke nisu pažljivo prikupljene, s oštećenjem kore, zastoj, dugoročno skladištenje ne podliježe. To se odnosi čak i na sorte veće pohrane, kao što su:

  • Antonovka;
  • Mac;
  • vitez;
  • Bogatyr;
  • svjetionik;
  • Zhigulevskoe;
  • Cortland;
  • Welcy;
  • Melba;
  • Sjeverni sinap.

Skladištenje jabuka na balkonu i loggiji

Proširite Apple počinje u mjesta kontakta sa susjednim plodovima

Jabuke se pohranjuju na paletama, u kutijama, drugim plitkim spremnicima. Što je više slojeva jabuka jedni na drugima, pogoršava se očuvanje voća. Proširite Apple počinje upravo u mjestima kontakta sa susjednim plodovima. Stoga je pritisak plodova jedni drugima potrebno minimizirati ili preraspodijeliti. Redistribucija tlaka se provodi dodavanjem rasutih materijala. Sljedeće tvari za potonuće jabuka se razlikuju:

  1. Piljevina.
  2. Čips drveća od tvrdog drveta.
  3. Pijesak s pepelom.
  4. Luke Husk.
  5. Mahovina.
  6. Treset.
  7. Suhi listovi.
  8. Husk heljde.

Veliki plodovi vrijednih sorti se ne okreću na papir.

Spremite jabuke na obavezan način odvojeno od drugih voća i povrća, kao i krhke tvari. Jabuke voljno apsorbiraju vanjske mirise. Nemojte biti lijeni da pažljivo pregledate jabuke prije nego što ih pošaljete za dugotrajnu pohranu. Od jednog rotting fetusa, brzo se trunuo na susjedne plodove. To su osnovna načela skladištenja jabuka. Na temelju njih možete zaključiti kako pohraniti jabuke na balkonu.

Apple uređaj za pohranu na balkonu

Pravilno skladištenje povrća se implementira na nekoliko načina. Svaka od njih ima svoje prednosti i nedostatke.

Kabinet s regalima

Skladištenje jabuka na balkonu i loggiji

Najteže u skladištenju jabuka na balkonu je utvrđivanje potrebnog temperaturnog režima

Je li moguće pohraniti jabuke na balkonu? Duboko spremnik nije prikladan za skladištenje jabuka. Za uspješno pohranjivanje ovih plodova u zimskom razdoblju potrebna je uređaj na balkonu visokog ormara s regalima. Stalci se izvode u obliku ravnih polica, koji su postavljeni u ladice određene veličine. Ili se u početku regali izvode u obliku ladica. Vrlo je teško održavati temperaturu plus zimi na visokoj, čak izoliranom ormaru. Ispunite situaciju uklanjanja jabuka iz ormara, jer je teško zatvoriti kabinet, za razliku od podruma s malim otvorom, morat ćete se za ljuljanje. Prilikom otvaranja krila pojavit će se oštar smanjenje temperature unutar kabineta. Dakle, mali financijski i troškovi rada koji bi omogućili očuvanje povrća, skladištenja jabuka na balkonu nije riješeno.

Članak o temi: Nositelj za zavjese - kako popraviti ove uređaje

Izolacijski balkon

Skladištenje jabuka na balkonu i loggiji

Za uspješno skladištenje žetve jabuka, balkon bi trebao biti pouzdan ostakljenje i zagrijavanje ograde. Lakše je i prikladnije održavati pozitivnu temperaturu tijekom balkona u zatvorenom prostoru.

Najbolji način je topli električni podni uređaj. Prednost ovog sustava je njegova učinkovitost i prisutnost termostata koji će stvoriti optimalnu temperaturu za spremanje vašeg usjeva. Ako računate troškove gotovine za uređaj takvog spremišta, onda je vrlo moguće zadržati jabuke na balkonu će nestati. Međutim, uz zvuk razmišljanja, postat će jasno da u ovoj izvedbi više prednosti nego nedostaci. Uređaj glaziranog balkona osim sposobnosti za pohranu voća stvorit će udobnije životne uvjete u apartmanu. Sadržaj voća u optimalnim uvjetima pridonijet će očuvanju okusa i korisnih svojstava.

Fleksibilni spremnici

Skladištenje jabuka na balkonu i loggiji

Ako se ne planiraju financijski troškovi, to je prikladnije koristiti opciju za pohranu proračuna na balkonu u zimi u malom iznosu - to su fleksibilni termalni spremnici poput "balkon podrum". Oni vam omogućuju da pohranite jabuke na temperaturi od 0 do +7 stupnjeva C. U isto vrijeme, dnevna potrošnja električne energije nije više od 1,5 kW. Volumen spremnika do 100 litara. Neiskorišteni spremnik u valjanom stanju zauzima malo prostora. Suptilnosti Skladištenje jabuka zimi pogledajte ovaj videozapis:

Pomoću tanne pri spremanju jabuka

Skladištenje jabuka na balkonu i loggiji

Ako pohranjujete jabuke preko najstarijeg u tvrdom spremniku, trebali biste koristiti komercijalno dostupni zrakoplov s termostatom. Najbolja izolacija za takve kontejnere je pjena i ekspandirani polistiren. Stavite spremnik racionalno duž vanjske stijenke zgrade. To će smanjiti potrošnju energije za grijanje, zbog činjenice da je površina vanjskog zida toplija. Spremnik dizajniran za spremanje jabuka ne smije biti previsoka kako bi se izbjeglo snažan pritisak na donji plodovi. Ako dopusti prostor, bolje je učiniti ga izduženim i širokim.

Članak na temu: kolijevka za novorođenčad to učiniti sami: opis dizajn

Kada se organizira električni grijač, slijedite mjere požara i električne sigurnosti. Osigurati dio spremnika u kojem se deset nalazi, ne-pogoršani materijali.

Čitaj više