Učinkoviti načini izolacije zidova iznutra drvene kuće

Anonim

Odavno se zapitala izolacija zidova u njegovom domu. Žene su hladne, a drvena kuća je htjela učiniti sve ispravno i učinkovito. Dakle, nakon što je posao učinio, ne žalite zbog pogrešaka odlučili su saznati više o izolaciji zidova iz unutrašnjosti drvene kuće. Koji materijali koriste? Amazy o svim minusima i profesionalcima? Učinite sve izračune grijanja. Će toplinska izolacija učinkovito?

Što je bolje ili lošije unutarnje toplinske izolacije?

Mnogi ljudi vjerojatno znaju da je unutarnja toplinska izolacija najprikladnija za drvene zgrade. Za vaš dom, htio sam zadržati vanjsku fasadu nepromijenjena, pa je pitanje bilo odmah i staviti na izolaciju drvenih zidova iznutra.

U načelu, posebne poteškoće ne bi se trebale dogoditi ako će se zadovoljiti jednostavna pravila.

Učinkoviti načini izolacije zidova iznutra drvene kuće

Prvo, nakon svega, prije početka rada, trebalo bi biti vrlo pažljivo čitati napomenu na instalaciju i poštivati ​​sve preporuke.

Drugo, potrebno je sačuvati prostor jaza između zida i izolacije. Razlog tome je da ako ovo pravilo ne bude u skladu s tim, zidovi će biti stalno sirovi, kalup i razni mikroorganizmi će se pojaviti.

Kako se zagrijati?

To je logično pitanje koje se javlja čim se svi kalkulacije ponašaju i spremni za početak rada. Izbor materijala je dovoljno velik, ali je potrebno shvatiti da za izolaciju zidova unutar drvene kuće treba uzeti u obzir sljedeće karakteristike:

  1. Glavna funkcija je izolacija, dakle, korišteni materijali moraju imati nisku toplinsku vodljivost.
  2. Ne zaboravite mjere sigurnosti požara. Iz tog razloga, svi upotrijebljeni materijali moraju biti u skladu sa svim zahtjevima.
  3. Ne zaboravite na mehaničku snagu. I pojedinačno iu kombinaciji s cijelim dizajnom morate biti sigurni u snagu.
  4. Naravno, ne zaboravite na okoliš. Svi materijali koji se koriste u zagrijavanju zidova unutar drvene kuće trebaju biti izrađeni od ekološki prihvatljivih sirovina, koji neće povrijediti okoliš i neće biti loše utjecati na vaše zdravlje ili članove vaše obitelji.

Članak o toj temi: Popravak male kuhinje vlastitim rukama, rasporedom male kuhinje

Budući da građevinsko tržište nudi veliki izbor raznih materijala za izolaciju zidova unutar drvene kuće postoji nekoliko načina.

Učinkoviti načini izolacije zidova iznutra drvene kuće

Najčešće se koriste u izgradnji, ploče od mineralne bazaltne vune koriste se. Popularnost takve metode je da je ovaj materijal koji je ekološki čist i ne gori te pruža visoku razinu toplinske izolacije.

Druga popularna metoda smatra se izolacijom zidova unutar drvene kuće s pjenom (polistirena pjena). Ali u uporabi pjene postoje neke nijanse koje ne treba zaboraviti.

Uz izgaranje, punjenja od polistirena mogu se razlikovati štetne tvari, stoga je dopuštena upotreba samo ekstrudirane polistirenske pjene, klase gramififikacija - G1. Za upotrebu polistiren pjenjenja zahtijeva dizajn ograde.

Učinkoviti načini izolacije zidova iznutra drvene kuće

Još jedan popularni materijal koji se koristi u izolaciji zidova unutar drvene kuće je staklo kockanje. U usporedbi, s istom bazaltnom vunom, cijena stakla kocke je mnogo niža.

Za izolaciju zidova s ​​staklom kockanje potrebno je zapamtiti da su male čestice ovog materijala vrlo štetne, tako da se sve rad treba provoditi na sredstvima zaštite. I cijeli materijal treba biti skriven filmovima. Ne zaboravite na zatvorene strukture.

Učinkoviti načini izolacije zidova iznutra drvene kuće

Među modernim građevinskim materijalima možete obratiti pozornost na izoplatu. Uključuje sloj prešanog lan i vlaknasti ploču s debljinom dvanaest do dvadeset i pet mm. Zbog visoke mehaničke čvrstoće, nema velike potrebe za zatvaranjem struktura.

Drugi moderan način može se nazvati upotrebom poliuretanske pjene. No, za njegovu primjenu potrebno je osigurati dizajn ograde i posebnu opremu.

Priprema

Bez obzira na to koliko je kuća izgrađena, ali s vremenom daje sramotu. Postoje razne praznine koje treba eliminirati prije zagrijavanja. Jer dugo će zid biti skriven izolacijom, potrebno je da se od unutar stabla treba tretirati s dobrim uzgojem plamena.

Ovaj događaj će nastaviti štititi vaše zidove iz izgleda raznih parazita. Strukture ograde, ako se drveni, također treba liječiti takvim sastavom.

Padosolacija

Da bi se parena pretvorila u vodu, i nije ostala na površini zidova i izolacije, potrebno je instalirati barijeru pare, jer bez postavljanja barijere možete naškoditi kući. Obvezna instalacija je ako se koristi eko-ploča, staklo kockanje.

Članak na temu: Kako obojiti padine na prozorima u apartmanu s vlastitim rukama?

Učinkoviti načini izolacije zidova iznutra drvene kuće

Da bi se instalirao na ventilacijskoj rešetki, film pare barijera je pričvršćen i fiksiran građevinskim klamericom. Film je potreban kako bi bio ventilacijski jaz.

Instalacija izolacije

Prije instaliranja izolacije potrebno je napraviti dizajn ograde. Baze svih barova su instalirane, koje se moraju liječiti prije instaliranja flamansnog sastava. U prostoru između zatvorskih struktura, izolacija je slagana. Barem ploče mineralne vune i ismijavaju brzinu, ali treba dodatno fiksirati s tišinom.

Stvaranje ventilacijskog sustava

Ako je ranija ventilacija provedena kroz prozore i razne praznine u zidovima, a zatim suvremeni građevinski materijali isključuju takve nedostatke, ali to ne znači da ventilacija ne smije biti napravljena. Budući da su u zatvorenom prostoru potrebni za svježi zrak.

Iz tog razloga, visokokvalitetna toplinska izolacija mora biti popraćena ventilacijom. Samo ćete postići optimalnu mikroklimu u kući. Iz tog razloga, prilikom instaliranja izolacije, trebalo bi postojati jaz na mineralnu vunu i zid koji vam omogućuje da slobodno cirkulira zrak.

Učinkoviti načini izolacije zidova iznutra drvene kuće

U zaključku, htio sam reći malo o hidroizolaciji. Ako instalirate porozne materijale koji mogu apsorbirati vlagu, tada se izolacija treba ojačati pomoću vodonepropusnog sloja. Služi posebnu membranu koja vam omogućuje da napravite paru, ali ne daju vodu prodrijeti.

Danas sam vas upoznao s različitim učinkovitim metodama izolacije koje koriste materijali. Nadam se da ću iskoristiti ove preporuke koje ste pročitali u mom članku dobivate sve lako i bez poteškoća.

Video "zagrijavanje drvene kuće iznutra"

Video prikazuje cijeli proces izolacije drvene kuće iznutra. Pomoću poliuretanske pjene izolacije.

Čitaj više