Proizvodnja stola u garaži vlastitim rukama

Anonim

U životu svakog vozača, garaža zauzima daleko od posljednjeg mjesta. Kao žena je važna čistoća u kući i za čovjeka je upravo trebao red u svojoj garaži. Stalni atributi ovog mjesta su razni ormari, police i, naravno, veliki stol.

Proizvodnja stola u garaži vlastitim rukama

Prilikom sastavljanja radnog stola potrebno je uzeti u obzir da bi površina tablice trebala biti dovoljno gusta tako da prilikom primjene snimke ne može slomiti.

Tablica, kao i, zapravo i ostatak namještaja, može se samostalno izraditi. Najlakše će rješenje biti proizvodnja stola s drveta u garažu s vlastitim rukama.

Potrebni alati i materijali

Mogu biti potrebni sljedeći alati:

  • Bilo koji stavku pisanja na drvu;
  • Wood Hacksaw;
  • rulet;
  • Odvijač i bušilica;
  • razina;
  • Rukavice, plastične naočale i drugi sigurnosni elementi.

Moram reći da drugi instrumenti mogu biti potrebni.

Potrebni su sljedeći materijali:

  • ljepilo na drvo;
  • drvo;
  • Nokti, vijci, drveni vijci.

Proizvodnja stola u garaži vlastitim rukama

Uređaj za radne stolove.

Što se tiče drva, možemo razgovarati o takvim materijalima kao:

  • 2 ploče s dimenzijama 0,9 * 0,1 m i debljine 2,5 cm;
  • 4 ploče s dimenzijama 1,7 x 0,1 m i debljine 2,5 cm;
  • 17 ploča s dimenzijama 1 * 0,1 m i debljine 2,5 cm;
  • 2 ploče s dimenzijama od 1,6 x 0,1 m i debljine 2,5 cm;
  • 4 bara s dimenzijama od 0,75 x 0,1 m i debljine 5 cm.

Treba napomenuti da ako se tablica planira koristiti kao mjesto skladištenja bilo kakvih rezervnih dijelova, alata, onda su ploče bolje odabrati deblji, poput nogu, na primjer, 75 x 10 * 10 cm.

Isto se mora reći o duljini odbora i, prema tome, sam stol.

Faze samostalne skupštine

Cijeli proces može se podijeliti na sljedeće korake:

  1. Sastavljanje tablice gornji okviri.
  2. Njegovo jačanje.
  3. Za pričvršćivanje ploča za okvir.
  4. Ugradnja nogu.

Odmah je potrebno odrediti što će tablica biti: tima koja je sklopiva ili nenamjerna.

Razlika između njih koristi se samo kao pričvršćivači za pojedine elemente.

Članak o temi: Upute kako udara zid pod ožičenjem

Ako planirate učiniti da se tablica sklopi, onda morate koristiti vijke i orašaste plodove, ako su nenamjerni, zatim vijci i čavli za samozadobu.

Dakle, izravna skupština počinje s činjenicom da su ploče i barovi željene veličine izrezani iz izvodnog materijala. Tada su svi natopljeni posebnim antiseptičkim pripravcima. Budući da će se tablica koristiti u garaži, njegovi elementi moraju biti natopljeni s okusom - pripravak koji štiti drvo iz otvorene vatre.

Tek nakon toga možete prikupiti okvir. Prva stvar na rubu postavljena je ploča 1,7 x 0,1 m na udaljenosti od 90 cm između vanjskih rubova.

Proizvodnja stola u garaži vlastitim rukama

Izgraditi radni stol.

Nakon toga, još dva takva ploča stavljaju u sredinu između prve dvije u jednakim intervalima.

Na bočnoj strani ove dvije ploče 0,9 * 0,1 m su krajnje daske. Oni služe za daljnju vezu svih nositelja slojeva među sobom.

Tada je potrebno popraviti jedan s veličinom od 1,6 * 0,1 m na ekstremnim ležajevima ploče. Ti elementi poslužit će kao povećanje krutosti cijelog dizajna.

Nakon što se napravi ovaj korak, s rubom na svakoj strani ostat će 5 cm. To je dovoljno za popravak nogu. Međutim, ako je materijal odabran s većom debljinom, tada se udaljenost mora ostati više.

Nakon što je napravio okvir i njegovo pojačanje, potrebno je pokrenuti trim. Ploče countertops pričvršćene su preko elemenata ležaja. Trebate 17 takvih elemenata širinom od 10 cm.

Potrebno je odmah reći da tablica mora biti širi od okvira, stoga se ploče ne uzimaju 0,9 m, ali čak i 1 cm. To je dopušteno koristiti, a još duže. Osim toga, umjesto 17, možete uzeti 18 ploča: to će pomoći da sakrijete okvir i s kraja.

Na kraju će ostati pričvršćivanje nogu. Kao što je već spomenuto, moguće je to učiniti uz pomoć vijaka ili vijaka.

Članak na temu: Pribor za valjane zavjese - Baza okvira

Ako se vijci koriste kao pričvršćivači, tada se primjenjuju kako slijedi: rupe željenog promjera su izbušene na prvi, a zatim su vijci pričvršćeni. U isto vrijeme, potrebno je koristiti gumene brtve i sa strane vijka, a na strani matice. To je potrebno, kako bi se mjesta za pričvršćivanje ne postoje tragovi.

Savjeti za proizvodnju tablice

Kao što možete vidjeti, sastaviti najjednostavniji stol za svoju garažu nije tako teška, kao što se čini na prvi pogled. Ali držite ga čistom - to je izazov malo teže.

Da bi se produžio život tablice i zadržao ga u izvornom obliku, svi njegovi odvojeni drveni elementi prekriveni su lakom. S njegove površine uklonite bilo koji zagađenje je mnogo lakše nego čistim stablom.

Još jedna važna točka je jednostavnost korištenja takvog namještaja. Ovdje se daju samo približne dimenzije. Većinom se odnosi na visinu nogu. Trebaju se obaviti na njihovoj visini.

Treba napomenuti da se same noge ne mogu smjestiti izvan okvira, ali u njemu. Učvrstite ih u ovom slučaju, potrebno je nastaviti nosač ekstremnih ploča i krajnjih traka.

Osim toga, nitko ne zabranjuje stvaranje nogu, što će vam omogućiti da izgradite stol ne s jednim stolnošću, već s dva.

Čitaj više