Zašto se ne smije uključiti bojler?

Anonim

Zašto se ne smije uključiti bojler?

Svaka tehnika je hirovita stvar, složena i nepredvidljiva. Zato nije uvijek moguće rastavljati da je to uzrok određenog problema. To je osobito teško za one koji nisu upoznati s takvom tehnikom s profesionalnog stajališta, jer sve to nije lako.

Zašto se ne smije uključiti bojler?

Shema montaže bojlera.

Na primjer, što učiniti ako bojler ne uspije? Što može biti razlog za takav problem? I kako razumjeti zašto se kotler nije uključio, ne zagrijava vodu? Saznajte više o najčešćim uzrocima zašto se vodeni grijač ne uključuje dalje. U isto vrijeme, u ovom slučaju ćemo govoriti o tim situacijama gdje na prvi pogled uređaj u potpunosti radi i ne postoji očigledan slom ili nedostatke.

Bojler ne uključuje: uzroke

Naravno, rješavanje problema u tako složenom uređaju, kao bojler, mora biti majstor. To bi trebao biti osoba kvalificirana, profesionalac od svog slučaja, koji ne samo da ne samo razumije zašto se ne uključi i ne zagrije vodu za vodu, već i za popravak uređaja. Ali još uvijek se neke manipulacije mogu napraviti samostalno da još jednom ne troše novac na poziv čarobnjaka. Zašto ne uključite kotao? I zašto nije zagrijao vodu?

Dakle, prije obavljanja inspekcije, bojler mora biti onemogućen iz električne mreže.

Zašto se ne smije uključiti bojler?

Dijagram uređaja za električnu bojler.

Ova manipulacija je iznimno važna u smislu sigurnosti. Također je potrebno spojiti svu vodu koja je tamo. Svi znaju činjenicu da je električna energija i voda definitivno ubilačka "smjesa", i stoga nije vrijedno riskirati, ali jednostavno ispustite vodu i de-energiju uređaj.

Prvo je uklonjeno poklopac uređaja pod kojim se nalaze naknade, termostatori i žice. To je uređaj standardnog bojlera. U rijetkim slučajevima, te ili druge strukture mogu biti opremljene s nečim drugim izvan onoga što je navedeno. Ali to se ne znači tako često.

Članak o toj temi: Što zatvoriti Gazebo sa strane: Načini zaštite zidova od lošeg vremena

Dakle, prvi uzrok kvara grijača vode može biti prekriven električnom energijom. U idealnom slučaju, struja prolazi kroz terminale grijaćih elemenata, zbog čega se voda zagrijavala. Možete naučiti pomoću posebnog testera. Prodaje se u specijaliziranim prodavaonicama. Ponekad je pričvršćen zajedno s bojlerom. Uz pomoć posebnog testera, moguće je identificirati odsutnost integriteta u žicama za hranjenje, probleme u kontaktu žica i terminala grijaćeg elementa.

Jednako je važno provjeriti cjelovitost grijaćih elemenata. Osim toga, potrebno je identificirati prisutnost spona u slučaju uređaja. Također možete to učiniti s drugim posebnim testerom. Vodeni grijač nikada neće raditi ako ga razmaže spiralom. Isto vrijedi i za rupu u kućištu.

Koji drugi razlozi ne mogu raditi kotlar?

Zašto se ne smije uključiti bojler?

Shema uređaja kotla.

Također je vrlo čest i sljedeći uzrok problema kada je u pitanju bojler. Može raditi takozvanu toplinsku zaštitu, koja je doprinijela činjenici da je električni lanac otvoren. Termička zaštita se aktivira kada se vodeni grijač zagrijava vodu više od 90 stupnjeva Celzija. Ovo je vrsta sigurnosnog sustava. Obično radi kada termostat na radio, odnosno nije zaustavio pretjerano zagrijavanje vode. Također kao rezultat ljestvice na grijaču, element se može pojaviti.

Možete ispraviti ovu situaciju ako pritisnete tipku za toplinsku zaštitu, to jest, donosite ga u radni uvjet. U električnom krugu bit će zatvaranje, a bojler će ponovno raditi. Nakon toga, potrebno je spriječiti grijanje više od 90 stupnjeva Celzija.

Također se događa da kvar u bojleru leži u utičnici na koji je povezan. Ovo je Tritiranje, ali se događa. Također je važno da se snaga utičnice podudara sa snagom samog uređaja.

Članak o toj temi: Koja je pokrivenost za vratara

Tako da glavni uzroci zašto se kotao ne uključuje. Naravno, to se događa da kotler ne zagrijava tekućinu ili se jednostavno ne uključuje i za neke druge, ozbiljnije probleme. U ovom slučaju, vrlo je problematično nositi se s vlastitim, osobito bez posebnog znanja. Ipak, kotlov je prilično hirozan i kompliciran. Stoga ne biste trebali riskirati, trebali biste se jednostavno okrenuti majstoru koji može popraviti kotla. Identificirat će zašto se uređaj ne uključuje i zašto ne zagrijava vodu.

Čitaj više