Kako obraditi gornje zavjese: vrste i načini uređenja

Anonim

Divno kad je domaćica odlučio šivati ​​prekrasne zavjese za uređenje soba. Do i veliki, najjednostavniji Gardinski modeli ne zahtijevaju posebne vještine u šivaći posao. Naravno, ako želite ukrasiti otvorena vrata prozora, morat ćete razmišljati o složenijoj varijanti zavjesa. U svakom slučaju, gotov proizvod zahtijeva lijepo uokvirivanje vrha. Koja opcija za zaustavljanje po vašem izboru? Što će biti potrebno za rukovanje vrhom zavjesa? A kako se zove vrsta dekoracije, bit će potaknut savjetom profesionalnog shevanta.

Kako obraditi gornje zavjese: vrste i načini uređenja

Kako liječiti gornje zavjese?

Dizajn utjecaja

Vrh garadina može se liječiti pletenicama. Može biti ritmička, u preklopu, s naočalama, šahovskom. Duljina završne vrpce određuje se na zahtjev hostesa i ovisi o dubini i učestalosti draperije. Ako je potrebno da zavjesa leži u veličini, dubokim naborima, duljina završne vrpce mora biti 2-3 puta veća web.

Kako obraditi gornje zavjese: vrste i načini uređenja

Liječenje vrha zavjesa s pletenicama na fotografiji treba provesti na takav način da dovoljna udaljenost ostaje između pričvršćivača i vrha proizvoda, omogućujući vam da sakrijete kuke koje zavjese visi. Obično se ta udaljenost, nazvana škallop, ostaje za zidne zavjese. U slučaju stropa vrsta pričvršćivanja, pletenica se može izliti na rub platna. Uklopiti ovaj dizajn će biti dovršen. Ovo je čvrsta traka od tkanine koja je vezana uz zavjese. Obično, lambard ne samo krasi sastav zavjese, već i skriva vijenac.

Kako obraditi gornje zavjese: vrste i načini uređenja

Koristeći Voverrs

Vrste tretmana vrha zavjese uključuju, takva opcija kao korištenje šampiona. To su posebni prstenovi koji su umetnuti u gornji dio proizvoda, a zatim se oblače na cijev vijenca. Kako bi se samostalno pričvršćivale šampine na zavjesama, ona se prevrne tvrdi pletenica i dekorativni Kant na platnu. Nakon toga, na zbijenom mjestu platna, rupe se režu na ravnomjernoj udaljenosti. Promjer rupa odgovara veličini lupusa. Ne zaboravite da broj izazova koji se koriste na jednoj zavjesi mora biti čak. Samo s ovim uvjetom, tkanina će se distribuirati ravnomjerno.

Članak o temi: Kako ljepilo pozadinu na faneru: Priprema površine, izbor pozadine

Kako obraditi gornje zavjese: vrste i načini uređenja

Koristeći kulisky

Rekladirajte vrh zavjese kod kuće, možete uz pomoć niza. Za to, vrh noktiju se tretiraju s fleksičnim šavom. Na bočnim stranama lijeve rupe koje nisu ušivene, kroz koje je umetnut vijenac u zavjesu. Širina Kuliske jednaka je volumenu vijenca plus nekoliko centimetara za nesmetano klizanje platne na strehe.

Kako obraditi gornje zavjese: vrste i načini uređenja

Nakita

Zavjese na petlji na fotografiji izgledaju originalni. Konfiguracija, veličina i boja petlji ovisi o modelu nosača i vrijednosti tereta. Nije teško podnijeti vrh zavjesa s petljima. Potrebno je odabrati prikladan materijal koji će se u boji i teksturi uskladiti s web proizvodom i izrezati petlju za pričvršćivanje zavjesa. U petlji mogu biti na Velcru i otkopnu ako je potrebno.

Kako obraditi gornje zavjese: vrste i načini uređenja

Alternativna opcija može biti nizovi. Čvor koji će biti smješten na vrhu vijenca, dodatno će ukrasiti otvor prozora. Ako vam se čini da petlja banalne, dekales će vam pomoći da ih ukrasite. To su takvi dekorativni prstenovi, kroz koje rade petlje zavjesa. Dekabole mogu biti kontrastne ili identične boji zavjesa.

Kako obraditi gornje zavjese: vrste i načini uređenja

Izvorna opcija

Danas mnoge ljubavnice pokušavaju pobjeći iz običnih, ponekad dosadnih načina za završetak vrha zavjesa. Jedan od modernih metoda dekoracije Gardin je korištenje dekorativnih prstena i kuka. U tom slučaju slučaj se ne koristi vječnost. Kao glavni, stacionarni elementi za pričvršćivanje, držači bilo kuke koje su fiksirane na zid se izvode. Porter je opremljen užadima, vrpcama ili prstenovima. Štoviše, mjesto vezanosti elemenata na samoj zavjesi može biti proizvoljno. Sve ovisi o tome kako hostes vidi prozor otvora prozora. U tom slučaju, možete formirati naočale, drapiranje različitih dubina i dimova.

Kako obraditi gornje zavjese: vrste i načini uređenja

Dakle, odgovaranje na pitanje kako i kako, ukrasite vrh zavjesa, možete odabrati jednu od predloženih opcija. Dizajn gornje završne obrade u potpunosti ovisi o modelu portera, kao i od stila i boja rješenja u kojima je proizvod napravljen. Ako je potrebno naglasiti eleganciju portira, bolje je dati prednost pleteni i lambrenu. U dječjim zavjesama na čičak petlji u svijetlom dekoraciji bit će savršeno. Kuhinja i dnevni boravak, možete ukrasiti zavjese na cjedilu.

Članak na temu: Kako lijepiti američki papir pozadine s vlastitim rukama?

Čitaj više