Košare to rade sami

Anonim

Košare to rade sami

Kako napraviti košaru s vlastitim rukama, ako samo novine, papir ili lozište? Jako jednostavno!

Nije važan materijal, već tehnika, izvršenje i, naravno, točnost i trud.

Uz košaru vinove loze, možete mirno ići za gljive, ali košara papira ili novina uvelike će ukrasiti vaš interijer i poslužiti kao dekorativna vaza za male stvari.

Što možete napraviti košaru:

  • Košarica papira;
  • napraviti košaru novina;
  • Košara od vinove loze.

Kako napraviti košaru od novina

Da biste napravili košaru novina, bit ćete korisni za:

  • novine;
  • Tanak govorio ili glatki štapić;
  • ljepilo za pričvršćivanje košara iz novina;
  • Kvadratna kutija kutija.

Dakle, početi. Prvo uzimamo novine, rezanje na jednakim trakama debljinom od 2-3 centimetra. Rezultirajuće bendove uvijaju u cijevi oko igala za pletenje, počevši od ugla. Dakle, da se cijevi ne prede, potrebno je podmazati ih od ljepila povremeno na nekim mjestima.

Tada uzimamo kutiju, primjenjujemo se na jednoj cijevi duž perimetra dna, popravite ga, a zatim smo lijepili kroz bočne dijelove 2 cijevi na jednakoj udaljenosti (na primjer, 6 cm).

Zatim počinjemo tkati. Uzimamo dvije cijevi, popravite ih zajedno s bočnim cijevima, koje će služiti našim dnu i zidovima, a zatim platiti rabljene cijevi kroz dvije sljedeće, strane, da ih je izradila ispod dna, a zatim iznad jahanja.

Kada serija završi, uzimamo još dvije cijevi i učinimo istu stvar, upravo upravo suprotno da ih napravim ispod dna naših osnovnih cijevi i iznad njih.

Ne zaboravite da zanimljive obrt iz novina, uključujući košare, trebaju trajnu fiksaciju: svaki red mora biti fiksiran ljepilom tako da se dizajn ne raspada.

Članak o temi: zavjese za jednu stranu za kuhinju i spavaće sobe - savršeno rješenje

Kada završimo potrebnu visinu, naš glavni zadatak će biti dobar maskiranje savjeta. Višak Jedan od svakog para vertikalnih cijevi treba obrezati i hraniti ispod najbliže cijevi, popravljajući, kao i obično, ljepilo.

Preostale cijevi su međusobno isprepleteni, tako da se formira okvir. Preostale cijevi također moraju pažljivo skrivati, podmazivati ​​ljepilo.

Tako da ljepilo na vrhu je brže i bolje kao zlo, možete pričvrstiti štipaljke pola sata. Zatim priprema dno kartona, što je bolje smanjiti posljednje.

Nakon lijepljenja dno i ručke, dobivamo spremnu košaru.

Košare to rade sami

Kako napraviti papirnu košaru

Da biste napravili papirnu košaru, morate imati s vama:

  • karton;
  • ljepilo;
  • crta;
  • olovka;
  • prazan lonac cvijeća;
  • Stajalica;
  • Žica za okvir košara za papir;
  • Bilo koji papir nakit u obliku lukova, vrpci (izborno).

Prva stvar od koje treba započeti je širiti karton s pogrešne strane do jednake duljine i debljine trake i izrezati ih. Dalje, uzimamo lonac i dvije pruge, pričvrsti ih u sjecište klamerica.

Onda primjenjujemo druge trake na jednaku udaljenosti i popravite ih ljepilom. Tako da je naše dno je fiksno, zasebna traka je napravljena kroz jednu vrpcu tijekom cijelog perimetra.

Nadalje, kao što se može vidjeti na gornjoj fotografiji, žica se uzima i nježno se savija u obliku lonca. Rubovi kartonskih traka su omotnice žice, koji je također fiksiran ljepilom.

Savjet: tako da se dizajn ne raspada, a kartonske trake uvijek zadržavaju obrazac tijekom njihovog stvaranja, popravite viski.

Dalje, možete nastaviti na horizontalno tkanje. Sve je vrlo jednostavno: karosnička traka se uzima, to se radi pod jednim od okomitog, zatim preko drugog i tako dalje.

Kada je serija završena, sve mora biti osigurano ljepilom, a na kraju retka ili izrezati traku i sakriti svoje krajeve, ili vezati u luk. Da biste diverzificirali košaru u boji, možete koristiti papir nekoliko boja.

Članak o temi: Tehnologija sjaja suhozida na zid

Nakon završetka posla s preostale trake možete napraviti ručku, ili ga tkati iz nekog snažnog materijala u obliku pljuvanja, na primjer.

Košare to rade sami

Kako napraviti bankovnu košaru

Košare s vlastitim rukama mogu se obaviti s štap. U usporedbi s košarama novina i papira, takvi proizvodi će služiti duže, oni će se razlikovati veću izdržljivost i praktičnost, to jest, da se drži više težine, ako je relevantno za vas.

Da biste pronašli šipke za pomicanje za tkanje, dovoljno je lutati oko sela, gdje ima nekoliko. Međutim, nisu sve šipke prikladne za košaru vinove loze.

Da biste utvrdili je li materijal prikladan, morate ga saviti za 90 stupnjeva. Ako je grana nije slomljena, pogodna je za tkanje, ako je puknula - takav ogranak za nas za ništa.

U pravilu, Iva s korom crvenih, narančasta ili ljubičasta boja pogodna je za tkanje košara zbog njihovih estetskih značajki i zahvaljujući pokazateljima snage.

Košare to rade sami

Da biste pripremili šipku za korištenje, morate ih potopiti i izvući. Ponekad takav proces traje nekoliko dana, jer je potrebno držati štap u vlažnoj krpi, a zatim se potpuno osuši.

Činjenica da je vinova loza spremna za uporabu, može se vidjeti njihova naborana kore. Ako to ne čeka i početi tkati, onda će gotova košara uskoro riskirati gubitak obrasca.

Košare to rade sami

Kao mahovina u unutrašnjosti, košare Pruhve će uvijek relevantne. Tree i lišće se uvijek kombiniraju jedni s drugima, jer za ukrašavanje sobe ili vrta možete koristiti mahovinu u košarici iz vinove loze.

Oprema za tkanje kočnice (vinova loza) podsjeća na onaj koji smo vođeni tijekom plovila za tkanje, međutim, u slučaju vrba grana, morate koristiti više suptilnih grana za popravljanje položaja velikih. Ona pruža dodatnu snagu i pomaže u održavanju oblika gotovog proizvoda.

Članak o toj temi: Je li moguće ljepilo pozadinu za boju montažu vode, priprema zida

Čitaj više