Sigurnosni alarm na vratima vrata: što odabrati

Anonim

Apartmani koji često ostaju bez nadzora vlasnika moraju nužno instalirati zaštitu alarma. Čak ni predugo, skup se može pretvoriti u činjenicu da će vrijedne stvari nestati. Nakon što je uspostavio takav način zaštite kao alarm, bit će moguće ne bojati se da će se lopovi odvijati u stanu. Sigurnosni alarm na vratima apartmana: što odabrati? Ovo je pitanje zabrinuto za one koji su odlučili zaštititi svoj stan od hakiranja i penetracije.

Sigurnosni alarm na vratima vrata: što odabrati

Instalacija alarmnog apartmana

Načela zaštite

Postoji nekoliko važnih načela za koje je potrebno za navigaciju:
  • Prvo morate shvatiti da je najranjiviji prostor za lopove ulazna vrata. Postavljanjem alarm, vrata će uvijek biti blokirana kada pokušavate hack. Za takve svrhe koriste se kontaktni magnetski uređaji koji će raditi kada se pojave ulazna vrata;
  • Druga soba koja treba biti zaštićena od penetracije je hodnik. U ovoj sobi također morate instalirati senzore. Nakon što ih je instalirao u hodniku, zaštitit ćete cijelu sobu, kao što možete ući u bilo koju sobu s hodnikom;
  • Rizik od obiju prostora koji su na prvom ili na posljednjem katu padaju;
  • Također u dobroj obrani trebaju apartmane s povezanim balkonima ili u blizini prozora koji su podvrgnuti plinovima, kao što je prikazano na fotografiji;
  • Za najučinkovitiju zaštitu prodiranja možete instalirati senzore i prozore. Oni će raditi u slučaju da netko pokuša razbiti prozor.

Uređaj

OS preuzima prisutnost takvih elemenata kao:

  • upravljačke uređaje;
  • Senzori;
  • konzole;
  • Detektori i još mnogo toga.

Sigurnosni alarm može se instalirati kao u prostorijama stambenog plana iu uredima ili u bilo kojem industrijskom prostoru. Također možete konfigurirati na temelju radnih uvjeta ili određenih svrha:

  • Tijekom proteklih nekoliko godina, sigurnosni alarm je stekao veliku popularnost, koja je integrirana u takav sustav kao "pametan dom". Takav sustav je jedna cjelina s cijelom infrastrukturom stana ili cijele zgrade. Da bi alarm funkcionirao bez prekida, također bi trebao uključivati ​​izvor koji će osigurati neprekidnu snagu. Čak i ako struja nestane u kući iz tehničkih razloga, ili je lopovi namjerava isključiti, takav kontinuirani izvor će pomoći izvršiti svoje funkcije;

Članak o toj temi: Kako instalirati balusters i postove na stepenicama

Sigurnosni alarm na vratima vrata: što odabrati

  • Više popularno rješenje je instalacija ploče OS-a na glavnu sigurnosnu konzolu. Moduli koji su spojeni s pločom moraju biti postavljeni na sve periferne objekte.

Sustav OS uključuje takve komponente kao ploču s ispisom ili neke vrste čitatelja. Takvi uređaji omogućuju vam da odete na zgradu za osobe s pristupnim kodom ili imaju potrebnu propusnicu. Najlakši sustav za zaštitu je interfon. Takav uređaj pruža mogućnost rješavanja samog vlasnika, unesite gost u kuću ili ne.

Vrste senzora

  • Kontaktni magnetski senzor. Sličan uređaj registrira bilo kakav otvor, i prozore i vrata, kao što je prikazano u videu. Glavna komponenta takvog senzora je magnet fiksiran na pokretnom području. U slučaju odvajanja magneta iz kontakta, drugi će raditi i prenositi potreban signal na daljinski upravljač;
  • Detektor infracrvenog tipa. Takav senzor reagira, ako postoje živa bića u prostoriji, kao što je prikazano na fotografiji;

Sigurnosni alarm na vratima vrata: što odabrati

  • Senzor stakla. Takav senzor je zvučni uređaj koji odgovara na zvuk prozora sloma. Takav senzor nema samo nisku frekvenciju, već i visokofrekventni kanal, potrebni signali se šalju prema ovim kanalima.
  • Perimetralni senzori. Popis takvih uređaja uključuje senzore vibracija, senzori reagiraju na seizmičku aktivnost, radioole senzore i aktivne infracrvene senzore. Bilo koji od ovih uređaja će raditi ako se to dogodi, fenomen.

Sigurnosni alarm na vratima vrata: što odabrati

Izbor

Sigurnosni sustav može se odabrati na temelju bilo koje svrhe i preferencije. Trošak sigurnosnog sustava ovisi o sljedećim čimbenicima:

  • Vrsta alarma. Autonomni GSM signal uključuje Sirena, koja će obavijestiti invaziju nepouzdanih gostiju. U isto vrijeme, vlasnik stana primit će SMS poruku telefonu. Sustav pulpe je takav alarm koji uključuje telefon ili GSM biranje. U slučaju da radi, zaposlenici od sigurnosne tvrtke voze do zaštićenog objekta. Za instalaciju ovog tipa morate platiti samo jednom, onda morate platiti naknadu za svaki mjesec.

Članak o temi: Termalni pretvarači za mjerenje temperature

Sigurnosni alarm na vratima vrata: što odabrati

  • Mjesto i podovi. Od ovog čimbenika izravno ovisi o instalaciji i naknadi za pretplatu. Ako se stan nalazi na samom katu petokatne zgrade, tada će trošak za zaštitu koštati oko 30% skuplje nego, na primjer, za 3 ili 4. kat. To je zbog činjenice da je na prvom katu osigurana ne samo za ulazna vrata, već i za prozore.
  • Razina sigurnosti. Svi sustavi koji osiguravaju sigurnost kuća mogu se razlikovati u osoblju ili razinom složenosti. Neki vlasnici mogu voljeti samo ulazna vrata čuvana.

Sažimajmo

Kako bi se osigurala najbolja razina sigurnosti, potrebno je uzeti u obzir sve čimbenike, čak i najmodernije. Također treba pamtiti da sigurnosni sustav u velikoj mjeri ovisi o vrsti zgrade, s njegovog položaja ili iz određenih želja klijenta.

Čitaj više