Načini da lijepo produžuju zavjese odozdo

Anonim

Pitanje o tome kako produljiti zavjese je ispravno i lijepo, bilo koji domaćin može se pojaviti. Razlozi su različiti za takvu odluku: nakon pranja tkanine selo, želja za promjenama dizajna zavjese, u novim gornjim gornjim stropovima i prozorima su više, itd. Naučimo kako produžiti zavjese odozdo.

Načini da lijepo produžuju zavjese odozdo

Proširimo zavjese

Metode

Danas postoji prilika da zatražite mnoge ljude za pomoć profesionalcima. Za ispravak vašeg garka, specijalist dolazi u kuću koja će s vama raspraviti stil i boju proizvoda, a također će napraviti sva mjerenja. Međutim, ne svatko ima priliku nazvati dizajnera u kuću ili želite stvoriti remek-djelo kako bi ukrasio prozor. U tom slučaju ovaj članak će vam pomoći da se igrate s izduženjem zavjesa.

Još jedna stvar, ako su zavjese vrlo kratke. U tom slučaju, morat ćete pronaći način da produžite zavjese kako bi izgledali originalno i lijepo. Glavna stvar je da nove zavjese čine potpunu harmoniju u ukupnom unutarnjem rješenju. Da biste izveli ovaj problem, možete koristiti nekoliko načina s vlastitim rukama.

Načini da lijepo produžuju zavjese odozdo

Druga tkanina

Možete produljiti zavjese odozdo s drugom krpom. U isto vrijeme, oni pokušavaju koristiti tkaninu zavjese u jednom stilu s glavnim materijalom iz kojeg su stvorene zavjese. Ako trebate produljiti zavjese za 10-15 cm, dovoljno je ukinuti svoje savijanje na dnu i pažljivo pomladiti rub. Međutim, ova opcija će biti prikladna ako, kada šivate zavjese, savijanje je dovoljna duljina. Podržava šava, nakon što je oslobodio ostatak tkanine i dobro pojačane platnene, promjene u proizvodu bit će nevidljive, kao na fotografiji.

Ako je materijal iz kojeg su zavjese ušivene ne godinu dana, može izgubiti izvornu boju. Stoga će se pojaviti jasan kontrast između glavnog weba i oslobađanje savijanja. U ovom slučaju, možete u potpunosti skratiti zavjese i primijeniti ih za kuhinju ili kupaonicu, gdje će se uspješno uklopiti.

ažuriranje

Ako ne želite biti dio s duljinom tih zavjesa, možete razlikovati donji dio zavjese izrezati i produljiti zavjese s dna: fotografija pokazuje kako to učiniti lijepo. Žene koje znaju kako to učiniti, učinit će neprimjetan novi šav. Naravno, teško je odabrati crtež i bojanje tkanine, što bi se dobro podudaralo s glavnom mrežom. Ali možete odabrati kontrastnu tkaninu koja će se kombinirati s zavjesama i izgledati elegantno. Dakle, na dno svjetlosnih zavjesa možete dodati crveno vezivo, a tkanina s zlatnom ili srebrnom nijansom pogodna je za tamne garbands, kao što je prikazano u videu.

Članak na temu: Kako ažurirati žbuku na pločici u kupaonici?

Načini da lijepo produžuju zavjese odozdo

Vijenac

Ponekad vrtića nema samo nekoliko centimetara. Ovaj se problem može riješiti na taj način: izostavljanje kore je nešto niža.

Načini da lijepo produžuju zavjese odozdo

Suspenzija

Vrlo lijepo proširenje zavjesa se izvode pomoću originalne suspenzije, koje se mogu naći u specijaliziranim prodavaonicama. Takve suspenzije se mogu izraditi u obliku svijetle svilene niti, od swarovski whirlpoola, perla i bisera. Ova metoda možete produljiti zavjese ako je kratko i postižete duljinu koju trebate. Osim toga, prekrasni privjesci moći će interijerati vašu sobu posebnog šarma i elegancije. Također možete napraviti samostalno suspenziju, koji se savršeno uklapa u stil vašeg interijera. Da biste produljili zavjese iz tkanine ili tila, možete pronaći pravu odluku. Ostaje samo priložiti te proizvode na donji rub platna i vaše zavjese će steći duljinu koju trebate. Ova metoda nije prikladna ako su zavjese vrlo kratke. Ali čak iu ovom slučaju, suspenzija može savršeno ukrasiti otvor prozora.

Načini da lijepo produžuju zavjese odozdo

Obući

Izgleda vrlo lijepo na ruffles na zavjesama, osobito na kuhinjskom prozoru. U ovu metodu morate se pažljivo približiti ne ometanju opće vrste proizvoda. Ako ste izdali svoju sobu u stilu minimalizma, onda ne biste trebali produljiti zavjese uz pomoć vola i bujne ruffs ispod. Bolje je stvoriti nešto zrak i jednostavno:

  • Tkanina za valjanje poželjno je pokupiti tako da se miješa što je više moguće ne samo u boji, već i teksturi s glavnim webom;
  • Ruffles su trake tkanine koje mogu biti različite širine;

Načini da lijepo produžuju zavjese odozdo

  • Kako bi produljili zavjesu, odrežite tkivnu traku željene duljine, plus na veziva i za šivanje s glavnim webom. U isto vrijeme, duljina trake tkiva trebala bi biti gotovo jedna i pol puta dulje od širine zavjesa;
  • Znajte da je za obuke iz fine i meke tkanine potrebno pripremiti duži segment materijala nego iz uobičajenog tkiva. Potrebno je tako da možete prikupiti ruffs je gusta za očuvanje prekrasne vrste nabora. Za nabrojen valjanje potrebno je odrezati duljinu tkanine tri puta veće od duljine rezanja hrane.

Članak o toj temi: Instaliranje snimljivih vrata to učiniti: fotografija, video

Načini da lijepo produžuju zavjese odozdo

Primjena

Postoje mnogi drugi načini da lijepo produžuju kratke zavjese s vlastitim rukama: uz pomoć tkanine, lambrekin, poprečni umetci itd. Bilo koji način možete vježbati sebe, a vaše zavjese će dobiti pravi format i unutrašnjost Soba će se igrati na nov način.

Važno je napomenuti da li vaše zavjese pripadaju kategoriji prekrasnog i vrlo skupa Gardina, ne bi se trebali angažirati u njihovom izduženju. Takve skupe stvari su bolje dati obnovi profesionalaca.

Možete primijeniti na bilo koji način da produžite zavjese. Glavna stvar je da ste fantazirani i pokušali raditi pažljivo. Sve opisane metode mogu se primjenjivati ​​ne samo u ekstremnim slučajevima kada se zavjese trebaju produljiti. Oni će doći i za slučaj kada želite jednostavno promijeniti dizajn portera, koji je već vidio. Štoviše, izdužena zavjesa s vlastitim rukama uvijek će gledati više gracioznog i muškog.

Čitaj više