Kako instalirati Split sustav (klimatizacija) sebe

Anonim

Preživjeti ljetnu toplinu i stolicu pomaže klimatskoj tehnici i posebno podijeljenim sustavima koji se nazivaju klima uređaji prema navici. Tehnika nije jeftina, ali najgore je sve potrebno platiti iznos malo manje nego za opremu. Stoga mnogi razmišljaju o neovisnoj instalaciji. Ugradnja klima uređaja je moguća, ali postoji mnogo malih stvari i značajke, koje ne spaljivanja dovodi do brzog trošenja opreme. Detaljni korak po korak upute će vam pomoći da učinite sve u redu.

Kako instalirati Split sustav (klimatizacija) sebe

Instaliranje klima uređaja vlastitim rukama spremanje pristojnog iznosa

Odabir mjesta

Instaliranje klima uređaja vlastitim rukama počinje definiranjem mjesta opreme. Budući da se splitski sustavi sastoje od dva ili više blokova, morat ćete odabrati mjesto za oboje. U isto vrijeme, potrebno je uzeti u obzir kako će se hladni zrak distribuirati u kući ili stanu, kao i uzeti u obzir tehničke zahtjeve.

Počnimo s tehničkim zahtjevima. Prilikom odabira mjesta unutarnje jedinice smatramo takvim zahtjevima:

  • iz bloka do stropa - najmanje 15 cm (neki proizvođači najmanje 20-30 cm);
  • do zida na strani - najmanje 30 cm;
  • Prije prepreke da će se protok hladnog zraka razbiti - najmanje 150 cm.

Kako instalirati Split sustav (klimatizacija) sebe

Uobičajene mogućnosti za instaliranje klima uređaja

Vanjski blok obično se obično stavlja u blizini prozora ili na otvorenom balkonu ako jest. Na ostakljenoj balkozi / loggiji je moguće na ogradi (ako ima dovoljno nosača) ili blizu zida. Ako živite na prvom ili drugom katu visoke zgrade, vanjski blok pokušava staviti razinu prozora iznad - daleko od prolaznika. Na višim katovima se mogu smjestiti ispod prozora ili strane.

Ako je ugradnja klima uređaja planirana u privatnoj kući, obično se odabire na temelju sposobnosti ležaja zidova. Ako postoji ventilirana fasada, možete primijeniti posebnu montažu ili zadržati blok u bazu, ako jest.

Prilikom odabira mjesta blokova split-sustava, također je potrebno zapamtiti da je u većini slučajeva normalizirana minimalna i maksimalna udaljenost između blokova. Specifične brojke ovise o proizvođaču. Na primjer, minimalna udaljenost može biti 1,5 m, 2,5 m (različiti modeli Daikina), pa čak i 3 metra (Panasonic). Neki proizvođači imaju minimalnu duljinu koja ne regulira, to jest, bilo tko. U ovom slučaju, možete postaviti "natrag na leđa" blokove. Instalateri se na ovaj način instalacije naziva se "sendvič".

Kako instalirati Split sustav (klimatizacija) sebe

Instalacija klima uređaja počinje vlastitim rukama odabira svoje mjesto

Nešto lakše, situacija s maksimalnom udaljenosti između dva bloka. Obično je 6 metara. Može biti više, ali tada će biti potrebno dodatno punjenje freon sustava, a to su dodatni troškovi i značajan. Stoga pokušajte ulagati u potrebne 6 metara.

Što će biti potrebno za samoinstalaciju

Vjerojatno ste svjesni koliko je instalacija klima uređaja stručna. Ako dođete odakle takve cijene, nakon svega, rad je samo 3 sata, oni reagiraju da je oprema i njegova amortizacija značajan udio troškova. Možda je to slučaj, ali većina ove opreme već može biti na farmi. Iznimka je vakuumska crpka, ali mnoge brigade to čine bez njega, jer vrijedi normalno mnogo, ali iz lošeg smisla.

Kako instalirati Split sustav (klimatizacija) sebe

Kada instalirate, važno je promatrati horizontalnu instalaciju blokova. Za ovo trebate dobru razinu izgradnje

Oprema

Dakle, instalirati klima uređaj vlastitim rukama trebat će vam sljedeća oprema:

  • Perforator da napravi rupu u vanjskom zidu u kojoj komunikacije spajaju unutarnje i vanjske blokove.
  • Bušilica za postavljanje pričvršćivača sa skupom vježbi različitog promjera.
  • Rezač cijevi za rezanje bakrenih cijevi i rimmer za uklanjanje Burr (možete učiniti s datotekom / NATPHIlom i brusnim papirom).
  • Deviller za bakrene cijevi.

    Kako instalirati Split sustav (klimatizacija) sebe

    Uređaj za valjanje kamiona

Za idealnu instalaciju potrebna je vakuumska crpka, ali ga obično odvedu nigdje i na stazama do 6 metara to je cijena bez njega.

Materijale

Za povezivanje i instaliranje dva bloka split sustava, potrebno je sljedeće potrošne potrošne:

  • Kabel za priključak napajanja i za spajanje blokova. Parametri marke i kabela ovise o proizvođačima i obično su označeni u putovnici u instalacijskim uputama. To je obično 4-žični kabel s poprečnim presjekom od 2 mm2 ili 2,5 mm2. Duljina kabela jednaka je duljini staze s blagim marginom.
  • Bakrene debele bešavne cijevi (ne dovod vode, ali posebne za hlađenje i klimatizacijski sustavi). Cijevi će biti potrebne dva promjera - sve manje i manje. Specifične brojke bit će naznačene u priručniku, duljina svakog segmenta jednaka je duljini staze plus 20-30 cm na rezervatu. Još jednom skrećemo pozornost na to da bakrene cijevi nisu voda, već za rashladnu industriju. U njima, drugi bakar je mekši, što je dobro neugodno i može pružiti potrebnu nepropusnost. Potrebno je transportirati i pohranjivati ​​bakrene cijevi s isjeckanim rubovima - da se isključi prašinu za isključivanje. Vrlo je važno.

    Kako instalirati Split sustav (klimatizacija) sebe

    Bakrene cijevi trebaju posebnu, s debelim zidom, bešavni od mekog bakra

  • Grijač za cijevi od tehničke gume. Tu je tamno siva ili crna. Boja na kvaliteti se ne odražava, dolazi u segmentima dva metra. Potrebna duljina jednaka je duljini rute. Trebamo grijač pod promjerom cijevi - većim i manjim.
  • Drenažna cijev. Stručnjaci savjetuju da stavite posebno valovito crijevo s plastičnom spiralom unutar. Kada je neovisna instalacija, često se zamjenjuje polipropilenska cijev. Duljina odvodne cijevi - duljina staze plus 80 cm.
  • Dva nosač u obliku slova L za pričvršćivanje vanjskog bloka. Njihova veličina mora odgovarati blok dimenzijama, a nosivost bi trebao premašiti njegovu masu u 4-5 puta. Ovo je zalihe potrebno za kompenzaciju vjetra i snijega. Poželjno je kupiti ih u tvrtkama koje prodaju dodatke za klima uređaje. Konvencionalni nosači mogu biti nepouzdani.

    Kako instalirati Split sustav (klimatizacija) sebe

    Nosači za klima uređaje moraju izdržati veliko opterećenje - 3-4 puta veće od mase vanjske jedinice

  • Vijci, sidro, tišina. Vrsta, dimenzije i količine ovise o vrsti zagrada i montažnu ploču za unutarnju jedinicu, kao i od vrste zidova na kojima je montiran klima uređaj.
  • Plastična kutija 60 * 80 cm - kako bi se zatvorila položena komunikacija.

Sve je to potrebno za instaliranje klima uređaja vlastitim rukama.

Redoslijed instalacije i značajki

U samostalnoj instalaciji splitskog sustava ne postoji ništa pretjerano složeno, ali postoji masa nijansi koja može utjecati na trajnost i kvalitetu opreme. Prije svega, prije početka rada, pažljivo je čitao upute za instalaciju i rad koje dolazi s opremom. Vrijeme provedeno kompenzira ono što ćete točno znati što i kako to učiniti sa svojim klima uređajem, jer postoje neke nijanse.

Kako instalirati Split sustav (klimatizacija) sebe

Da biste spustili unutarnji blok lakši, dok instalacija ne počne, vježbajte ga na ploču

Start - Montirajte blokove

Prije početka svih djela, vrijedi pretražiti u procijenjenom mjestu instalacije skrivene ožičenje ili cijevi za grijanje. Uđite u njih kada rade - vrlo je tužno. Sljedeća je stvarna instalacija klima uređaja vlastitim rukama. Potrebno je početi s instalacijom unutarnje jedinice. Na odabranom mjestu postavljajući ploču za njegovo pričvršćivanje. Blok bi trebao objesiti strogo vodoravno bez najmanjih odstupanja. Stoga se pažljivo približavaju oznaku i pričvršćivanje.

Nanesite ploču, pokazuju ga u smislu razine, označite mjesto za zatvarače. Bušilice rupe, umetnite plastične čepove ispod kostila, objesite ploču i pričvrstite titke. Posebno pažljivo osigurajte donji dio ploče - nalaze se zasune koje drže blok, jer bi trebale biti čvrsto fiksne. Nema letjelice. Zatim ponovno provjerite horizontalnost.

Kako instalirati Split sustav (klimatizacija) sebe

Buši rupu ispod staze za ugradnju klima uređaja vlastitim rukama

Nakon hvatanja, gdje će se nalaziti staza (trebala bi ići ispod nagiba najmanje 1 cm po metru - za normalnu odvodnju), počnite bušiti rupu u vanjskom zidu. Rupa također buši s pristranosti - opet u normalan kondenzat (kut može biti više od staze).

Minimalni promjer rupe je 5 cm. Ako nema provrta ove veličine, možete napraviti nekoliko rupa manjeg promjera, izlaz ne uobičajenu hrpu komunikacija, već zasebno svaku cijev / kabel. U svakom slučaju, bolje je izbušiti dvije rupe - jedan za bakar i elektrocabil, drugi za odvodnu cijev. Mora biti složena ispod ostatka - da se ne može slomiti u komunikacije u hitnim slučajevima.

Kako instalirati Split sustav (klimatizacija) sebe

Ako se montira dva "povratna bloka", rupa mora biti strogo zaplaćena (mjera na vlastitom bloku gdje su priključci zaključani)

Zatim instalirajte nosače za vanjski blok. Ako govorimo o visokim zgradama, bit će potrebna oprema za penjanje i radne vještine. Ova jedinica također treba objesiti strogo horizontalno, pa kada položite rupe također koriste razinu. Kada instalirate zagrade, učvršćivači su instalirani u svakoj rupi, bez obzira na to koliko ih je preduvjet. Standardni zatvarači - sidro 10 * 100 mm. Više možete, manje nepoželjne.

Kako instalirati Split sustav (klimatizacija) sebe

Ponekad bez promalka ne može učiniti

Nakon što su zagrade fiksne, pokazuju vanjsku jedinicu. Također popravim blok u svim vezanim vezanim. Samo tako može osigurati da će stajati na mjestu pod bilo kojim uvjetima.

Polaganje komunikacija

Dva bloka spojite električnu žicu, dvije bakrene cijevi. Također, kroz zid se prikazuje drenažna cijev. Sve ove komunikacije moraju biti ispravno odabrane, povezane, položene i osigurane.

Kako instalirati Split sustav (klimatizacija) sebe

Tako izgleda spojeni vanjski blok.

Bakrene cijevi

Počinjemo s bakrenim cijevima. Jedan veći promjer, drugi manji. Dimenzije su naznačene u uputama za klima uređaj. Odrežite cijev Rezanje komada željene duljine, obradite rubove iz Burr poseban alat za reprol i izravnavanje rezanja. Koristite uobičajenu pilu je nepoželjna, kao i datoteka za uklanjanje burr - unutar cijevi nužno će biti u prahu, što će pasti u sustav i brzo uništiti kompresor.

Pripremljene cijevi troše cijevi izolacije topline. Štoviše, toplinska izolacija treba biti čvrsta i prolazi u zid uključujući. Spojevi toplinskih izolacijskih komada definitivno su uzorkovani metaliziranim viskima, postižući vrlo guste u susjedstvu rubovima. Kvaliteta toplinske izolacije je važna, budući da će se kondenzat formirati na suženim dijelovima, a može se isušiti unutar zida, uzrokujući smrznutu vožnju, uništavajući zid.

Kako instalirati Split sustav (klimatizacija) sebe

Toplinska izolacija se nosi na bakrenim cijevima, pridružuju se vrlo čvrsto i uzorci s metaliziranim (aluminijskim) viskima

Bakrene cijevi umotane u toplinsku izolaciju moraju se provesti kroz rupu u zidu. Prije toga, potrebno je biti rub koji će se uvesti u zid, pažljivo zatvoriti prašinu u cijevi (i bolje je utopiti se pouzdano oba kraja odmah nakon rezanja i ostaviti utikač prije početka veze). Ovo je vrlo važna točka, budući da će prašina brzo oboriti kompresor.

Kabel i odvodnja

Lakše je nositi se s električnim kabelom. Svaka žica je opsjednuta posebnim savjetima instaliranjem na vodič očišćen od izolacije i zabijanja krpelja. Pripremljeni kabel je spojen u skladu s shemom u uputama.

Na unutarnjem i vanjskom bloku iznad priključaka za povezivanje bakrenih cijevi nalazi se izmjenjiva ploča pod kojom se priključci za spajanje kabela. Prije početka neovisne instalacije splitskog sustava, uklonite ploče, razmislite o čemu i gdje će biti potrebno za povezivanje - bit će lakše raditi. Osobito s vanjskim blokom.

Kako instalirati Split sustav (klimatizacija) sebe

Ovo izgleda kao luka za povezivanje električnog kabela.

Povezivanje cijevi odvodnje općenito je jednostavno: Povezan je na odgovarajući izlaz na unutarnjem bloku i uklonjen kroz zid. Duljina ove cijevi trebala bi biti takva da završi na udaljenosti od 60-80 cm od zida. Polaganje cijevi odvodnje mora se izvesti s pristranosti prema izlazu na ulicu. Nagib od najmanje 1 cm po metru je dugačak. Više ne možete manje.

Cijev se mora snimiti kroz svaki mjerač tako da u njemu nema uštede. Kondenzat se zatim akumulira u njima, što može biti na vašem katu ili na namještaj. Kada provedete cijev kroz rupu u zidu, također je bolje utopiti nešto.

Kako instalirati Split sustav (klimatizacija) sebe

Kako izgleda cesta s jedne strane ulice (epruvete su izolirane iu zidu)

U sobi se obično cijevi i kabeli omotavaju metaliziranom trakom u jedan kabelski svežanj. Onda popravljaju zid na nekoliko mjesta, plastična kutija je fiksirana. Obično je potrebno bijelo ili prikladno za završnu obradu boja.

Ako želite, možete sakriti sve cijevi u zid - označiti stazu u zidu, staviti tamo i nakon provjere performansi za uspon. Ali ovo je prilično rizična opcija, pa popraviti nešto potrebno za rastavljanje zida.

Blokovi za spajanje

Ovdje, općenito, ne postoje posebne tajne. Proširena kroz rupu u zidu komunikacije, spojite se na odgovarajuće priključke. S priključkom kabela nema problema - na terminale povezuju žice iste boje koje su već povezane. U ovom slučaju, definitivno ne sklijem.

Ako je visina razlika u instalaciji blokova prelazi 5 metara, potrebno je napraviti petlju za hvatanje ulja (na ovaj način stavite bakrene cijevi) otopljene u frenu. Ako je razlika niža, nema petlje.

Kako instalirati Split sustav (klimatizacija) sebe

Polaganje pjesama između unutarnjeg i vanjskog bloka Split sustava

Drenaža

Postoje dva načina za uklanjanje odvodnje iz splitskog sustava - u kanalizaciju ili izvan izvan, izvan prozora. Druga metoda je češća, iako nije baš točna.

Kako instalirati Split sustav (klimatizacija) sebe

Ovo je prinos unutarnje blok drenaže (pri ruci)

Povezivanje cijevi za ispuštanje je također jednostavno. Na izlazu sustava odvodnje unutarnje jedinice (cijev s plastičnim vrhom na dnu uređaja), valovito crijevo se lako rasteže. Tako da čvrsto drži, zategnite vezu sa stezaljkom.

Isto je slučaj s drenažom vanjske jedinice. Pronalaženje na dnu. Često ostavlja sve kao što je to, a voda kaplje samo dolje, ali je bolje, vjerojatno i nositi drenažnu crijevo i uzeti vlagu od zidova.

Kako instalirati Split sustav (klimatizacija) sebe

Odvodnja vanjskog bloka

Ako se ne koristi ne crijevo, ali polimerna cijev, morat ćete odabrati adapter koji vam omogućuje da spojite izlaz klima uređaja i cijevi. Watch će morati biti na licu mjesta, jer postoje različite situacije.

Prilikom postavljanja drenažne cijevi, bolje je izbjegavati oštre izmjere i definitivno je moguće omogućiti uštede - kondenzat će se akumulirati na tim mjestima, što nije dobro. Kao što su već izgovorili, cijev je postavljena s padinom. Optimalna - 3 mm po metru, minimum - 1 mm po metru. Tijekom njega je pričvršćena na zid barem svaki metar.

Sustav za cirkulaciju freona

Nešto komplicirano s povezivanjem bakrenih cijevi. Oni su uredno, ne dopuštaju prosjake i šanse su postavljene na zidovima. Za fleksibilno, bolje je koristiti cjevastopovoj, ali možete napraviti proljeće. U tom slučaju, također bi trebalo izbjegavati oštre izmjere, ali kako ne bi prošao cijev.

Kako instalirati Split sustav (klimatizacija) sebe

Portovi na vanjskom bloku izgledaju ovako. Na isti način.

Od početka spojimo cijev u unutarnjem bloku. Na njemu iz luka uvrtanja orašastih plodova. Kao što su ludi slabi, čuje se sikanje. Izlazi iz dušika. To je normalno - dušikov rang, u tvornici, tako da su unutrašnjosti oksidirane. Kada se hiss zaustavi, izvadite čepove, izvadite maticu, stavljamo ga na cijev, a zatim počnite napadati.

Kotrljanje

Prvo uklonite čepove s cijevi i provjerite rub. Trebala bi biti glatka, okrugla, bez Burr. Ako je tijekom odjeljka za rezanje postalo okrugli, koristite kalibratoru. Ovo je mali uređaj koji se može naći u trgovini. Umeće se u cijev, pomicanje, izravnavanje poprečnog presjeka.

Rubovi cijevi za 5 cm su temeljito poravnajte, nakon ruba, odmotani su kako bi se spojili na ulaz / izlaz blokova, stvarajući zatvoreni sustav. Ispravnost izvršenja ovog dijela instalacije je vrlo važna, budući da bi sustav za cirkulaciju freona trebao biti hermetičan. Zatim će uskoro biti potreban punjenje klima uređaja.

Kako instalirati Split sustav (klimatizacija) sebe

Rolling bakrenih cijevi za ugradnju klima uređaja

Kada bljesak držite cijev. Opet, tako da se čestice bakra ne ugase i pale na pod. U nosilu je stezanje tako da je 2 mm slomljeno. Tako više ni ni manje. Stegnite cijev, stavite konusni konus, spin, nanošenje čvrstih napora (debeli zid cijev). Ruševina je dovršena kada konus ne ide dalje. Ponavljamo operaciju s druge strane, a zatim s drugom cijevi.

Kako instalirati Split sustav (klimatizacija) sebe

Ovdje bi trebao biti rezultat

Ako prije nego što ne valjate cijevi, bolje je vježbati nepotrebne dijelove. Rub se mora ispasti, s jasnom kontinuiranom granicom.

Veza s port

Srušeni rub cijevi povezuje se s odgovarajućim izlazom, zategnite maticu. Ne bi se ne smiju koristiti dodatne brtvice, brtvila i slično koristiti (zabranjeno). Kako bi se posebno kvalitetno bakreni uzeli posebne cijevi, tako da pružaju brtvljenje bez dodatnih sredstava.

Kako instalirati Split sustav (klimatizacija) sebe

Princip veze s bakrenim cijevima s poljem klima uređaja

Potrebno je napraviti ozbiljan napor - oko 60-70 kg. Samo u ovom slučaju bakar je podijeljen, učinit će prikladno, veza će postati gotovo monolitna i upravo hermetički.

Isti se rad ponavlja s sva četiri prodajna mjesta.

Wakuuming - za što i kako to učiniti

Posljednja faza koja je završila instalaciju klima uređaja vlastitim rukama je uklanjanje zraka i vlage, ostataka argona iz sustava. Kada se montira, vlažan zrak iz sobe ili iz ulice ispunjava bakrene cijevi. Ako ga ne izbrišete, ulazit će u sustav. Kao rezultat toga, kompresor će raditi s većim opterećenjem, to će se zagrijati.

Kako instalirati Split sustav (klimatizacija) sebe

Pažljivo izgledati trag, može se održavati aluminijski škotski viski

Prisutnost vlage također negativno utječe na performanse sustava. Činjenica je da je freon, koji je ispunjen klima uređajima, sadrži određenu količinu ulja za podmazivanje elemenata iznutra. Ovo ulje je higroskopan, ali zaobilazeći vodom, manje je učinkovito podmazivanje unutrašnjosti, a to dovodi do njihovog preranog trošenja.

Iz svega toga slijedi da se bez uklanjanja zraka sustav će raditi, ali ne i dugo i s mogućim pregrijavanjem (ako postoji takva automatizacija).

Možete ukloniti zrak iz sustava na dva načina: uz pomoć vakuumske pumpe ili određene količine freona oslobođenog iz vanjskog bloka (u tvornici se može ponovno napuniti i ima neki višak freona - samo u slučaju).

Metoda "Pshika"

Na lukama vanjskog bloka odvijali smo čepove ventila (na fotografiji su označeni strelicama).

Kako instalirati Split sustav (klimatizacija) sebe

Odvijemo poklopce ventila

Operacije će se provoditi s donje luke (veći promjer), koji se drži okomito na slučaj. U okviru poklopca nalazi se šesterokutna konektor, odabiremo pravi ključ u veličini.

Kako instalirati Split sustav (klimatizacija) sebe

Ispod poklopca nalazi se ventil s hex utičnicom

Nadalje, ovom ključu, za jednu sekundu okrenite ventil za 90 °, vratite se na prethodni položaj. Pustili smo u sustav malo freona, došlo je do nadprema. Pritisnite prst na kalem, koji se nalazi na istoj luci. Time ćemo tamo proizvesti mješavinu freona i plinova. Pritisnite doslovno za nekoliko sekundi. Mješavina mora ostati tako da ne pokreće novi dio zraka unutar.

Možete ponoviti 2-3 puta, ne više, drugi put možete rotirati ventil koji se nalazi iznad. Kada je staza 2-3 metra - možete 3 puta, s duljinom od 4 metra - samo dva. Nije dovoljno za veće zalihe freona.

Kada je zrak gotovo izbrisan, vijak utikač, kontrolni ventili (ispod hex) otvaraju, pokreću freon u sustav za izlaz iz kalema (ponovno punjenje). Svi konektori na sapunastu pjenu kako bi bili sigurni da su zatvoreni. Možete trčati.

Vakuumska pumpa

Za ovu operaciju potrebna je vakuumska crpka, visoka tlačna cijev, skupina dvaju mješavina - visoka i niska tlaka.

Bez otvaranja ventila na upravljačkim ventilima spojite crijevo iz vakuumske pumpe do ulaza s spoolom, uključite opremu. Trebalo bi raditi 15-30 minuta. Tijekom tog vremena, svi zračni, parovi, ostaci dušika su izvučeni.

Zatim je crpka isključena, ventil pumpe je zatvoren, ali ne isključite i ostavite još 15-20 minuta. Sve se vrijeme mora promatrati za svjedočanstvo mjernih mjerača. Ako je sustav zapečaćen, ne mijenja se tlak, strelice tlačnih mjerača se zamrznula na mjestu. Ako strelice promijene svoj položaj - negdje postoji curenje i potrebno je eliminirati. Možete ga pronaći sapunskom pjenom i zategnite spoj (obično je problem na mjestu bakrenih cijevi do izlaza blokova).

Kako instalirati Split sustav (klimatizacija) sebe

Wakuuming klima uređaj pomoću crpke

Ako je sve u redu bez odvajanja crijeva crpke, mi potpuno otvaramo ventil koji je na dnu. Unutar sustava, čuju se neki zvukovi - FREON ispunjava sustav. Sada u rukavicama brzo okružuju crijevo vakuumske pumpe - neka količina ledenog freona može pobjeći od ventila, a to je frostbite učiniti bilo što. Sada odvrnite ventil na vrhu (gdje je spojena tanja cijev).

Zašto u tom redoslijedu? Jer kod punjenja freona, sustav je pod tlakom, koji brzo zaključava priključak za punjenje pri isključivanju crpke. To je sve, instalacija klima uređaja je završena vlastitim rukama, možete uključiti.

Radi sajma reći da takva operacija usisava - provodi samo u Rusiji i najbližim zemljama. U istom Izraelu, gdje klima uređaji rade tijekom cijele godine, ništa slično. Zašto - pitanje za razmišljanje.

Članak o temi: Kako lijepiti postolje na podu: Mogućnosti

Čitaj više