Sivi zidovi

Anonim

Prilikom interijera potrebno je uzeti u obzir ogroman broj različitih aspekata - a jedan od glavnih je boja. To je od njega da ovisi cjelokupna percepcija svake sobe. Još uvijek nemamo vremena razmotriti pribor i dekor, ali već viđenjem upravo ono što je shema boja uređena.

Sivi zidovi

Pomoću neutralnih boja kada dizajn interijera

Boje se mogu primijeniti različite, ali često želimo izabrati nešto neutralno. Tada se često koriste sivi tonovi. Ali što je doista neutralno i kako bi ih točno koštali?

Podrijetlo

Korištenje ove boje kao dio interijera nije iznimno novi trend. U 19. stoljeću, to je bila jedna od najmodernijih boja na dvorištu, siva je bila povezana s luksuzom, aristokracijom. U Francuskoj je bio u posebnom otisku. U dvadesetom stoljeću izašao je iz mode, ali sada postaje posebno popularan u različitim stilovima interijera.

Sivi zidovi

Zanimljivo dizajnersko rješenje s okvirom

Prednosti

Sivi pozadini imaju vrlo ozbiljnu prednost - oni vam omogućuju vizualno prikriti nedostatke koji su dopušteni prilikom stvaranja jednog ili drugog interijera. Pod tim zastavama nepotrebno je za kontrast ili neprikladnu boju dekorata, namještaja i tako dalje.

Siva pozadina nježno uglađuju te boje i stvoriti opću atmosferu elegancije i elegancije.

Više sivih pozadina ima jedinstvenu nekretninu - oni su "mimikrija" u izravnoj ovisnosti o tome koliko je zajednička pozadina boja. To je, na primjer, u sobi u kojem je gotovo svi namještaj plavi, zid će se činiti toplo, lagano dano naranče.

Sivi zidovi

Neočekivana primjena pozadina u kupaonici

U sobi sa žutim namještajem, zid će biti mali ljubičasti. To vam omogućuje da proširite potrebne akcente boja i dopune rješenja bez dugog izbora manje neutralne boje.

Udarac

Utjecaj sive na osobu je prilično dvosmislen, jer može utjecati na vrlo različit tip. S jedne strane, smatra se prilično neutralnim, ali nije zato što ne djeluje na osobu psihički.

Članak na temu: Drveni uređaj s vlastitim rukama

Sivi zidovi

Promijenite boju na zidu ovisno o vrsti osvjetljenja

Naprotiv, to je, s željenom kombinacijom s drugim bojama i željenom odabiru nijanse, može djelovati u potlačujući i depresivno prema osobi, a također može vježbati i umirujući učinak.

Ne preporučuje se odabrati previše tamne opcije, oni djeluju na osobu nepotrebno negativno negativno iz psihološkog stajališta.

Međutim, čak i najkraća nijansa sive (kao što je, na primjer, antracit) još uvijek izgleda optimističnije od mračnog i zatezanja pozornosti je čisto crna.

Primjena

Sive pozadine su izuzetno dobrodošli gosti gotovo u svim sobama. Evo nekoliko primjera kako ih zapravo primijeniti na raznim mjestima kuće ili apartmana.

Sivi zidovi

Vinilna pozadina s nerazumljivim uzorkom

  • Spavaća soba. Obično postoji svijetlo siva, ali možete primijeniti i tamno sivu (ali ne i mračnu), a zatim će se stvoriti ugodna umirujuća atmosfera, koja će pomoći zaspati nakon dugog radnog dana i neće stvoriti negativno raspoloženje u ujutro pri buđenju.
  • Dnevna soba. U ovoj sobi, koja je u biti najvažnija sa stajališta dizajna, jer je ona pita od ukupnog tona cijele kuće / apartmana, bolje je koristiti ne čistu sivu pozadinu, već kombinaciju boja, Na primjer, s bijelim ili s toplim nijansama smeđe - na zidu iu unutrašnjosti. To će omogućiti prostor da daju sobu da je potrebno.
  • Dvorana. Najbolje je odabrati takve pozadine u hodnicima koji nisu premali. Za male, bijele ili druge plavuše boje. Siva će hodnik dati hodniku tradicionalniji klasični stil u kombinaciji s neutralnim elementima i elementima dekoracije.
  • Kuhinja. Tu je i idealan za kombiniranje sive s malo življim bojama, jer kuhinja nije samo funkcionalno mjesto, ovo je mjesto gdje se apetit treba probuditi. Dakle, u sivom paru, možete odabrati, na primjer, žute ili nešto slično. Također će pomoći u davanju interijera originalnosti.

Članak o temi: Dizajn male sobe, kako dostaviti malu spavaću sobu

Sivi zidovi
Pozadina za sivu sivu - kako kompetentno koristiti vrline sive kako bi dobili skladan i lijep interijer u velikoj sobi.
Sivi zidovi
Siva spavaća soba - teorija i praksa stvaranja mirnog interijera u spavaćoj sobi uz korištenje sivih, primjera uspješnih rješenja.
Sivi zidovi
Siva pozadina u kuhinji je stvaranje skladnog i praktičnog interijera u kuhinji sa sivim pozadinom, primjeri gotovih interijera, uspješne kombinacije sa sivim.

Kombinacija

Gore spomenuto da se siva boja može preoblikovati gotovo za bilo koju boju, može se prilagoditi bilo kojoj odluci, što ga čini tako univerzalnim. Ali važno je misliti ne samo o sivom, već io drugim bojama koje, sa sličnom kombinacijom, mogu se izgubiti i izgledaju tako izražajno.

Sivi zidovi

Cvijet teme su velike za spavaću sobu

  • Jednobojni tonovi. Siva se kombinira s bijelim i crnim savršenim, pogotovo ako će sive pozadine biti vrlo lagano, gotovo prozirno. Možete, u ovom slučaju, uzeti pozadinu s uzorkom. Još uvijek možete napraviti prilično jak kontrast, kada su neki zidovi sivi, drugi su bijeli, koji izgleda vrlo zanimljivo, svježe i vrlo moderno.
  • Bež. Jedna od klasičnih kombinacija, koja je poželjna ne uzeti u čistom obliku, nego se nadopunjuje različitim malim elementima, dijelovima i naglascima. Umjesto bež, možete sigurno primijeniti boju kave s mlijekom, kremastom, karamelom i sličnim tendernim pastelnim bojama.
  • Plava. Ova kombinacija je dobra, jer sa stajališta psihološke percepcije, te su boje vrlo slične. Stoga nije potrebno izbjegavati takvu kombinaciju. Ovu kombinaciju možete dodati drugim sličnim naglascima - ružičastim ukrasnim elementima / objektima.
  • Žuta boja. Vrlo zanimljiva i originalna svijetla kombinacija koja vam omogućuje stvaranje originalnog interijera. Malo je ljudi, ali oni koji se primjenjuju stvaraju kod kuće doista zanimljivo rješenje.
  • Crveno plavo. Siva pozadina savršeno se kombinira s tim cvijećem, pogotovo ako odaberete dovoljno sjajnih dodataka i ukrasnih elemenata.

Članak o toj temi: Dijagram kolekcionara za topli kat

Siva u različitim stilovima

Siva je dominantna u brojnim vizualnim stilovima. Na primjer, u stilu high-tech. To je zbog činjenice da je obično tehnika za bojenje u sivim bojama - crna je previše grijana, a bijela nije dovoljno praktična. U pozadini, ova funkcionalnost, naravno, nestaje, ali stilistika su izdržava s analogijom s popularnim gadgetima i uređajima - tako da ako vaš dekor vam omogućuje da stvorite high-tech okruženja, onda je bolje pronaći sive nijanse iznimno teške , Međutim, to nije jedini stil u kojem se ta boja primjenjuje.

Sivi zidovi

Strogi interijer spavaće sobe

Primijenjena je siva i u retro stilu. To je posebno prikladno kada se unutarnji dizajn provodi pomoću berbernice i dekor. U tom slučaju se koristi svijetlo siva pozadina, koja se ne brine, ali, naprotiv, to nam omogućuje da izrazito naglasimo razne unutarnje dijelove i elemente.

Mute, vrlo mekana siva može se koristiti prilikom stvaranja unutarnje izvedene uglavnom u stilu Provence. U ovom slučaju, u paru, potrebno je odabrati točno iste meke i nesuđivanja boja raznih unutarnjih elemenata, potrebno je koristiti nježne, nepažnje nijanse, kako ne bi se stvorili prekomjerno naglašavanje.

Sivi zidovi

Dnevni boravak, siva pozadina s ponavljanjem uzorka

Konačno, siva boja pozadine je čest "gost" u stilu potkrovlja. Ova boja je jednostavno idealna, jer se kombinira s metalnim i / ili kromiranim površinama, koje su izvorne od poslovnih kartica minimalističkog stila u unutrašnjosti.

Sivi zidovi
Čelične pozadine - Značajke korištenja čeličnih pozadina u raznim prostorijama, uspješnim tandemima boja, izvorni stilski smjerovi.

Možete primijeniti sivu i u drugim stilovima, ništa ne sprječava to da to učini, to je važno samo odabrati ispravnu nijansu koja neće snažno skrenuti pozornost na sebe. Uostalom, to je još uvijek više pozadinske i neutralne boje, što ga čini tako univerzalnim i primjenjivim u većini različitih situacija.

Čitaj više