Ocjena smrznih tkanina i načina za brigu za proizvode

Anonim

Do nedavno se odnosi na kućanske predmete. Razlog tome je jednostavan - odjeća, posteljina i kućni tekstil izrađeni su od prirodnih tkanina. Za sve brojne prednosti prirodnih vlakana, materijali od njih imaju jedan nedostatak. Kada su mehanički učitani, oni tvore visine i nabore na neželjena mjesta koja se uklanjaju samo redovitom željezom. Broj obožavatelja prirodnih tkanina se ne smanjuje, a pitanje što učiniti, ako je voljena i prikladna stvar jako mnogo, i dalje je relevantno.

Namještaj Obiteljska tkanina

Gotovo sve tkanine posjeduju kralježnicu. Naravno, struktura sintetičkih vlakana doprinosi njihovoj obnovi nakon prestanka mehaničke izloženosti, ali obrnuta strana takvog fenomena nedostatak izmjene zraka, apsorbira vlagu i termoregulaciju.

Ocjena smrznih tkanina i načina za brigu za proizvode

Struktura prirodnog platna, pamučne, svilene i vunene niti nije toliko homogena kao sintetizirana materijala. Imaju zraku ispunjene šupljine koje stvaraju udobnost prilikom dodirivanja kože, ali deformiraju prilikom učitavanja, čime se ometaju glatki i prekrasan pogled na površinu.

  1. Šampion među vrlo mrštenim tkaninama smatra se lanac.
  2. Nisko inferiorno od njega i prirodne svile.
  3. Univerzalna i jeftina viskoza (spajalica) je također brza.
  4. Neophodan u toplinskoj, ženstvenoj i prekrasnoj bluzi i haljinama od tankog pamuka (Manboy, Batista, Muslin, itd.) Zahtijevaju konstantan željezo - iako ih je vrlo lako zaglavi.
  5. Tanka vuna također ima nekretninu za brzo formiranje visina. Za gusti tkiva tipa gabardina, manje je relevantno, ali, na primjer, kada sjedi u uredu, kraj dana može se formirati do kraja dana na suknji ili hlačama.

Članak o temi: Jesenska staklena kugla s vlastitim rukama

U pravilu, gusto i gusto tkivo je mnogo manje od tankih i zraka. Mnogo ovisi o metodi tkanja niti - Jacquard zadržava glatku površinu bolju od satena i satena, a oni, pak, uvelike inferiorni za jednostavnu teksturu. Dakle, tako da odjeća i posteljina izgleda besprijekorno, morate potrošiti mnogo vremena i truda na njihovom glačanju. Stoga je problem što učiniti ako je tkanina snažno dotaknuta, i da li sredstva postoji za ispravljanje tog nedostatka, jako brine.

Kada otpranak gotovo neprimjetnih?

Provjerite fermentaciju

Ocjena smrznih tkanina i načina za brigu za proizvode

Kupnjom nove stvari ili materijala za njegovu proizvodnju uvijek treba provjeriti koliko je previše. Da biste to učinili, rubovi tkanine snažno su komprimirani u dlanu dlana i držite ga najmanje 10 sekundi , Ako se formirani elementi ne okvire, trebat će vam posebni alati za održavanje proizvoda u pristojnom obliku.

Tako da je tkanina manje valjanja, Krasch to radi sami

  • Prilično učinkovita tehnika za odjeću manje otkrivena, je rez na kosi niti.
  • Materijal ne znači toliko ako se tijekom njezine proizvodnje primjenjuje posebna aplikacija, ali potkrivljeni proizvođači mogu nestati nakon prvog pranja.
Tvrtke koje proizvode visokokvalitetne prirodne tkanine koriste odabrane sirovine s visokim twist niti i visokim tkanjem tehnologija. U ovom slučaju, lagani kostim izgleda prilično elegantan i znak je da je njegov vlasnik luksuzna skupih stvari.

Također, krash tkanine također izgledaju vrlo elegantno s industrijskim objektima. Ova se operacija može obaviti kod kuće.

Faze "kućne nesreće":

  1. Da biste to učinili, tanku tkaninu (može se miješati ili sintetički) prije otvaranja morate mokru u hladnoj vodi i stisnuti.
  2. Materijal se zatim dekomprimira na ravnoj površini i na svakoj strani se sakupljaju malim naborima, nakon čega okreću kabelski svežanj (bolje je učiniti zajedno) i uvrnuti se u čvor, koji je vezani uz pamučnu pletenicu.
  3. Upletena tkanina se nalazi u mikrovalnoj pećnici za 4 minute (minimalni način rada), a zatim odmorite 4 minute i ponavljaju se do pet puta i ostavite do potpunog sušenja.

Članak na temu: PasPart to radi sami za fotografije iz tkanine: master klasa s videom

Iz takve tkanine možete šivati ​​čistu pravu suknju ili haljinu koja će izdržati nekoliko štapića, nakon čega se može ponoviti rad "kućnog krasa".

Dobar stari škrob - i ne samo

Ocjena smrznih tkanina i načina za brigu za proizvode

Načini da to učinite da je odjeća manje obrnuto, a posteljina je svjetlucala čistoća, već nekoliko stoljeća već nekoliko stoljeća već nekoliko stoljeća - to je željezo i škrob.

Škrobnu emulziju pod utjecajem visokotemperaturnih oblika krutina je, ali prozračan film, koji ne samo da izgleda lijepo, već također štiti od prljavštine, a također proširuje život proizvoda. Osim toga, to je tako lakše glačati škrob materijal, metode škroba tkanine.

Za tradicionalni škrob koriste čaj ili žlicu škroba na litri vode. Kako se ne koristi tamno tkivo, koristi se otopina želatina; Također se preporučuje za svilenu i viskozu. Međutim, za većinu modernih žena za ručno pranje, to je imbibularni trošak vremena koje morate učiniti samo za posebno vrijedne stvari. Za uobičajeno strojno pranje, postoje mnogi moderni penshchnye proizvodi izvedeni na različitim bazama.

  1. Sredstva koja sadrži modificirani prirodni škrob radi "od pranja do pranja."
  2. Pripravci na temelju PVA-emulzija imaju polutralni učinak, a ovisno o kvaliteti, može učiniti tkanine manje mrlje zbog nekoliko štapića.
  3. Alati s karbomolom, koji ima nekretninu za smanjenje vlakana.
  4. Kombinirani pripravci sa sadržajem svih sastojaka svih gore navedenih skupina.

Vrlo je zgodno koristiti sprej za penshresting, koji sprej na tkaninu prije glačanja , Njegov temelj je posebno odabrana dodatna. Različiti sprejevi mogu sadržavati i prirodne škrobne i sintetičke smole koje stvaraju kontinuirani učinak ne-dječjeg, kao i surfaktanti, olakšavajući glačanje, boor, dajući prekrasan sjaj i druge tvari.

Čitaj više