Kako napraviti stolicu s vlastitim rukama iz iverice?

Anonim

U bilo kojem trenutku uvijek postoji neka vrsta namještaja. Kuhinja najčešće koristi stol, različitih vrsta privitaka i kabine, jednostavne stolice. Ova sjedala imaju prilično jednostavan dizajn, ne razlikuju se u određenoj ljepoti i visokim troškovima materijala, ali njihov trošak je prilično znatan. Ali to je sasvim moguće napraviti pristojnu stolicu vlastitim rukama s najjednostavnijih materijala. Proizvod će dobiti vrlo jeftino, ali neće izgledati gore od trgovine namještaja. Kako napraviti stolicu s vlastitim rukama?

Kako napraviti stolicu s vlastitim rukama iz iverice?

Slika 1. Za proizvodnju tostera možete koristiti nove imovine, a možete koristiti ostatke starog namještaja.

Priprema za rad

Za proizvodnju stolica (slika br. 1) morate pronaći nekoliko komada iverice. To mogu biti novi plahti, možete koristiti odvojene dijelove od rastavljenog starog namještaja. Za instancu testa, dovoljno je kuhati:
  • SHIPBAR 40x30 cm - 2 komada;
  • Shemboard 30x30 cm - 1 komad;
  • SHIPBOARD 20X12 cm - 1 komad;
  • olovka;
  • crta;
  • bušilica;
  • bušiti promjer 5 mm;
  • Lobzik električni;
  • odvijač;
  • Potvrđuje 6.4x50 mm - 4 komada;
  • Povezivanje namještaja bilo kojeg oblika;
  • Kutovi namještaja - 4 komada;
  • Nekoliko malih vijaka;
  • brušenje kože;
  • traka za obradu ruba;
  • Električni željezo;
  • oštar nož;
  • Porolon i komad tkanine ili dermatina 41x41 cm;
  • Namještaj za klamericu.

Stvaranje stolice

Kako napraviti stolicu s vlastitim rukama iz iverice?

Slika 2. Herb crtanje s veličinama.

Da biste napravili stolicu, morate obaviti nekoliko faza rada:

  1. Na prazninama iz iverice potrebno je nacrtati bočne police, skakače i sjedalo stolice (slika br. 2) u punom zamahu.
  2. Ispustite dijelove i zaokružite kutove.
  3. Detaljno burite potrebne rupe.
  4. Tretirajte rubove dijelova.
  5. Skupljati stolicu.
  6. Montirajte presvlake (opcionalno).

Ako stolice planiraju napraviti nekoliko komada, bolje je napraviti predloške svakog dijela od kartona. Stavljanje predloška staviti na iverice i staviti olovku. To će ubrzati radni proces, a sve će se detalji provesti kvalitativno. Za zaobljene linije na detalje ili na predlošku mogu se primijeniti ručno, ali je bolje koristiti cirkus ili okrugli predmet prikladnog promjera.

Članak o temi: Vrata za vitraša: Dekor Učinite to sami

Rezali su postavljene dijelove električnim slasticom (slika br. 3). Ružičasta mora imati male zube. Brzina treba odabrati najviše maksimalno. Rubovi u ovom slučaju će se okretati ravnim i čistim. Male nepravilnosti se tretiraju s kožom.

Posebna završna traka zalijepljena je na rubovima dijelova. Mora biti izabran u boji i širini. Na traci se nanosi sloj posebnog ljepila.

Kako napraviti stolicu s vlastitim rukama iz iverice?

Slika 3. Postavite dijelove tabereta moraju biti ispunjeni električnim slasticom.

Ovaj sloj trake se nanosi na rub i nije dopušten vrućim željezom, zatim mekom čistom krpom. Trebate to prilično brzo. Grijaće ljepilo hlađenje hladi i čvrsto povezuje vrpcu s drvetom doslovno nakon nekoliko desetaka sekundi. Višak se režu s nožem.

U dizajnu koji se sastoji od lateralnih regala i skakača između njih, sjedalo je sjebano. To je učinjeno uz pomoć uglova i vijaka. Stolica sa svojim vlastitim rukama je spremna.

Sjedalo može biti mekše. Da biste to učinili, uz pomoć "trenutka" ljepila, pjenasta guma je zalijepljena na njegov novčanik, od kojih je višak uredno obrubljen oštrim nožem. Sva ova konstrukcija je prekrivena dermatinom ili tkaninom. Bashed tkanina je bolja pomoću građevinskog trapa.

Završava sklop instaliranja buma bilo kojeg tipa, kako ne bi ogrebati podne obloge s stolice. Ako želite, možete koristiti nešto različite veličine stolice (slika br. 4). Samo treba zapamtiti da njegov donji dio ne bi trebao biti sjedala. U suprotnom, proizvod će biti vrlo nestabilan.

Na isti način, možete napraviti stolicu višeslojnog šperploča s debljinom od 18-20 mm. Samo će gotov proizvod imati dodatno mljenuti, pripreme i slikanje, pokrivajući ga lakom. Na cijeli drugi način, tehnologija proizvodnje ne razlikuje se od rada s ivericama. Ako želite, možete doći do vlastitih modela. Možete napraviti vlastite ruke iz iverice i šperploča ne samo stolica. Ako dodate natrag na njega, ispadne stolicu.

Članak na temu: Drveni uređaj s vlastitim rukama

Bilješke iskusnih majstora

Kako napraviti stolicu s vlastitim rukama iz iverice?

Slika 4. Sheme različitih veličina stolice.

  1. Kada je sjedalo tapacirano, treba pamtiti da je Dermatin prilično gusti materijal. Ako ustanete od stolice, dugo će potrajati dugi oblik. Da biste to izbjegli, morate izbušiti 4-5 kroz rupe za slobodan zrak. Možete ih izbušiti i na skupštinu i nakon sastavljanja proizvoda.
  2. Dakle, da dermatin izgleda više estetski pogleda na uglove sjedala, položeno u preklopni materijal, morate zagrijati vruće željezo kroz vlažnu tkaninu. U takvom stanju, to je složeno mnogo bolje i nakon hlađenja zadržava njegov oblik.
  3. Namještaj ove vrste je od velike praktičnosti i trajnosti. Može služiti ne samo u izravnom imenovanju, nego i kao štand za različite stavke, kao zamjenu stepladder.

Napravite kuhinju stolicu iz imirodne ploče može biti kod kuće iz običnog obrezivanja.

Ovaj materijal se može naći u mnogim garažama i šupa nakon rastavljanja starog namještaja. Možete kupiti ne-konzumirani materijal u trgovinama u poduzećima za obradu drveta. Radit će izvrsno namještaj koji zadovoljava vaše zahtjeve. Vrlo često, nakon što je najjednostavnija stolica, želja da napravite stolicu, garderobu i složenije stvari.

Čitaj više