Kako ukloniti trim s vrata automobila

Anonim

Poklopac s vratima automobila uklonjen je kada je potreba za popravak radova koji proizlazi iz bilo kakve štete. Također, ovaj postupak se odvija prilikom instaliranja zvučne izolacije ili audio stupaca. Uklonite određenu komponentu obloge je vrlo jednostavna zbog prisutnosti relativno malog broja pričvrsnih elemenata, koji su vijci i razne stezaljke.

Kako ukloniti trim s vrata automobila

Uklanjanje obloga vrata

Obrezivanje se uklanja sljedećim alatima:

  1. Cross odvijač.
  2. Posebni alat za uklanjanje stezalica. Ovaj uređaj mora biti izrađen od plastike, jer metalni isječak može oštetiti slojeve boje i laka nanositi na vrata. Štoviše, stezaljke koje treba ukloniti spomenutim alatom izrađeni su od plastike. Kada je izložen metalnom teškom uređaju na njima, mogu se slomiti čak i prije nego što su demontirali, što je iznimno nepoželjno.

Proces uklanjanja uključuje stvaranje potrebnih uvjeta. Prvo, temperatura zraka u radnoj sobi mora premašiti petnaest stupnjeva. U tom slučaju možete obavljati bilo kakve operacije s plastikom bez posebnog rizika od oštećenja.

Fotografija prikazuje vrata automobila s postojećim na njemu.

Uklonite trim iz vrata automobila

Svaki stroj ima vlastite karakteristike dizajna takvih elemenata kao i vrata i njegovu kožu. Međutim, unatoč toj nijansi, postoje između različitih modela automobila i nečega zajedničkog. Razmotrite ove trenutke.

  1. Prije nego što počnete izvršiti zadatak uklanjanja obloga vrata, morate potpuno ukloniti automobil. Kako bi se onemogućila napajanje stroja, dovoljno je jednostavno isključiti minus marku baterije.
  2. Nakon što stroj ostane bez struje, potrebno je odvijati vijke s odvijačem u obliku križanja pomoću ručke koja ima ugrađene prozore.
  3. U slučaju kada je koža uklonjena s ulaznih vrata, potrebno je ukloniti dekorativnu sluznicu ogledala plastičnim bravama koje prikazuje povratni plan.
  4. Ako su vrata automobila opremljena pretincom za rukavice, također je potrebno ukloniti plastične stezaljke s clipstore i odvrnuti vijke. Da biste to učinili, u arsenalu, vozač je prisutan gore navedeni, križni odvijač.
  5. Koža je pričvršćena na vrata automobila s vijcima, koje se nalaze na dnu navedenog detalja dizajna. Opet, pomoću odvijača, moraju se povući, inače uklanjanje željene stavke neće raditi.
  6. Zaključavanje koja blokira vrata također su podložna eliminaciji jer je prepreka uspješnom planiranom radu.
  7. Nakon što su svi ti elementi sigurno napustili mjesta trajne dislokacije, potrebno je naoružati plastični isječak, koji je nježno umetnut u obrezivanje i vrata automobila. Dakle, proces odvajanja plastičnih nosača, ili, jer se još uvijek nazivaju kopče.

Članak o toj temi: Odaberite sušilo za kupaonicu

Kako ukloniti trim s vrata automobila

Položaj specificiranih zatvarača, kao i njihov broj, nužno je naznačeno u priručniku s uputama i popraviti da bilo koji stroj ima. Činjenica je da su ti pokazatelji individualni za svaki model.

Pokrov koji krasi vrata stroja i čini ga funkcionalnim, kategorički ne bi trebalo ukloniti na minus temperaturi okolnog zraka. To je zbog značajke plastike za promjenu svojstava na različitim temperaturama. Dakle, ako zrak nije dovoljno dovoljno, pokrov automobilskih vrata može ispucati s intenzivnim učinkom na njega od vanjskih čimbenika.

Pokrov, obučen na stražnja vrata, uklanja se na sličan način.

Fotografija prikazuje fragmente automotive vrata.

Neke nijanse povezane s radom.

Kako ukloniti trim s vrata automobila

Treba napomenuti da u nekim modelima automobila, zajedno s trim, također morate snimati izolaciju. U svakom slučaju, sve navedene manipulacije trebaju biti iznimno oprezno, kako ne bi oštetili vrata niti trim. Osim toga, potrebno je pažljivo pratiti male pojedinosti koje se mogu lako razumjeti. Oni mogu pasti ispod sjedala ili, još gore, na tlo, gdje su ugroženi mogućnošću oštećenja. U potonjem slučaju, potreba za stjecanjem novih, a to je ponekad vrlo teško učiniti zbog činjenice da su skupi ili se rijetko pojavljuju na tržištu.

Kako ukloniti trim s vrata automobila

Važno je znati da je vrlo lako ukloniti kožu, ali ga staviti na mjesto, ponekad, vrlo teško. Kao što već znate, koža je pričvršćena na vrata uz pomoć posebnih plastičnih isječaka. U procesu demontaže spomenutog elementa za oblaganje, potrebno je zapamtiti plasman tih isječaka. Samo u ovom slučaju, kućište će biti fiksirano brzo i bez mnogo poteškoća.

Naposljetku

Uklonite navedeni element završne obrade automobila automobila u posebnoj prostoriji, kako bi se ne pojavile neugodne situacije s gubitkom ili oštećenjem dijelova, kao i druge probleme povezane s nestabilnošću atmosfere.

Članak na temu: Kako napraviti okvir na zidu vlastitim rukama?

Ovo nije pravilo, ali djelujući na sličan način, možete spasiti svoj živčani sustav od dodatnih i potpuno nepotrebnih iskustava. Štoviše, moguće je ne bojati se da će biti neočekivano kiša, nakon što je suspendirao proces.

Kako ukloniti trim s vrata automobila

Što se tiče zimskog razdoblja, u ovom slučaju, koji je spomenut gore, mora biti ispunjen u obaveznim.

U zaključku možete pogledati video koji će vam dati odgovore na pitanja koja bi se mogla pojaviti tijekom upoznavanja s pravim tekstom.

Čitaj više