Kontakt za prajmer Kontakt: vrste i značajke uporabe

Anonim

Svaki popravak zahtijeva usklađenost s određenim pravilima. Najvažnije od njih je korištenje prajmera ispred završne površine. Ovaj članak će vam reći o takvom građevinskom materijalu kao temeljni konkretni kontakt. Ovo rješenje ima određene karakteristike koje bi trebale biti potrebne prije korištenja.

Karakteristike prajmera

Kontakt za betonski premaz je građevinski materijal dizajniran za duboku penetraciju na površini kako bi se stvorio zaštitni sloj. Ovo rješenje se primjenjuje na unutarnji rad.

Kontakt za prajmer Kontakt: vrste i značajke uporabe

Conconokontakt ima sljedeće tehničke karakteristike koje se moraju uzeti u obzir prije početka rada:

  • Vrijeme sušenja. Nakon nanošenja, betokontount dubokog penetracije treba se sušiti za nekoliko sati. Nakon toga se površina može okrenuti.
  • Trajnost veze. Pripravak, nakon prodiranja u površinu, treba održavati svoje karakteristike unutar 80 godina. Tek nakon toga će početi njegovo postupno uništenje.
  • Otpornost na visoku vlažnost. Betokontount Nakon završetka rada na njegovoj primjeni na površini stropa ili zidova formira film. Ima svojstva odbijanja vode. Kao rezultat toga, takav prajmer dubokog penetracije je sposoban stvoriti dobar hidroizolacijski sloj. Stoga je tretirana površina "sačuvana" i može biti podvrgnuta bolji žbukanju.
  • Standardi troškova. U gornjoj ili potvrdi o sukladnosti kvalitete, navedeno je da prilikom obavljanja unutarnjih radova, potrošnja ovog materijala za 1 m2 je približno 200-400. Ovaj parametar može varirati u ovom rasponu, ovisno o vrsti obrađene površine.

Kontakt za prajmer Kontakt: vrste i značajke uporabe

Osim toga, postoje i druge tehničke karakteristike ovog proizvoda (brand Knauf, itd.). Ali za obični prosjek, samo ove četiri tehničke karakteristike su važne pri provođenju unutarnjih radova. Cijeli popis karakteristika sadrži potvrdu.

Najpopularnija vrsta konkretnog kontakta danas je proizvodnja marke Knauffa. Ovo je njemački brand, koji karakterizira izvrsna kvaliteta proizvoda. Stoga će vam primer Knauff omogućiti da postignete najbolji rezultat.

Članak o temi: Nizozemski stil u unutrašnjosti

Ako sumnjate kao bilo koji proizvod građevinskog plana (brand Knaufa ili bilo koje druge), onda bi prodavatelj trebao tražiti da pokaže potvrdu o sukladnosti s kvalitetom. Svi kupljeni proizvodi moraju biti u skladu s visokim standardima. Upravo taj aspekt odražava potvrdu o kvaliteti.

Prednosti

Kontakt za prajmer Kontakt: vrste i značajke uporabe

Kao i svaki građevinski materijal, primer betonski kontakt (Knauf ili bilo koji drugi brand) ima određene prednosti:

  • Ovaj se sastav može koristiti za obavljanje posla na različitim površinama.
  • Prije početka primjene otopine, nije potrebno ukloniti završni sloj starog obloga (suhozida, betona, pločica, armiranog betona, boja i lakova, itd.).
  • Prajmer dubokog prodiranja ovog tipa formira sloj na površini, koji ne prolazi tekućinu i paru.
  • Rješenje se brzo primjenjuje.
  • Rizik od pojavljivanja na tretiranoj površini nakon završetka radne gljive i plijesni je minimalan.
  • Prisutnost iznimno prirodnih komponenti u sastavu isključivo, zahvaljujući kojem betokontakt je ekološki prihvatljiv materijal.

Kontakt za prajmer Kontakt: vrste i značajke uporabe

Kao što vidimo, popis prednosti ovog rješenja bilo kojeg branda (na primjer, Knauf) je prilično voluminozan. To objašnjava visoku učestalost njegove uporabe prilikom obavljanja unutarnjeg rada na završetku različitih vrsta prostora.

Sorte i raspon

Danas, na tržištu građevinskog materijala, možete pronaći prilično opsežan raspon ovog proizvoda. Conconokontakt proizvode inozemne i domaće proizvođače. Ali najbolji proizvodi tvrtke Knauff smatraju se najboljim.

PRIMER ovog tipa je dvije frakcije:

  • 0,3 mm - koristi se prije izvođenja kita;
  • 0,6 mm - naneseno prije nanošenja žbukanja na radnu površinu.

Osim toga, Kontakt za betonski premaz može odmah biti spreman za uporabu ili zahtijevati dodatne manipulacije.

Ovo rješenje se prodaje u raznim pakiranju: bačve ili kante od 5 do 40 kg.

Kako se prijaviti

Kontakt za prajmer Kontakt: vrste i značajke uporabe

Koristeći betokontax u popravcima, treba pamtiti da to nije prilično prajmer. Otopina je sličnija sastava ljepila. Ali za razliku od uobičajenog ljepila, nemoguće je lijepiti dvije listove papira s takvim rješenjem. Glavni zadatak takvog prajmera leži u stvaranju optimalnih uvjeta, tako da se tretirana površina može biti bez problema može se zalijepiti pomoću punopravnog adhezivnog sastava bilo kojeg drugog materijala (pločica, pločica, itd.). Stoga je moguće primijeniti ovaj građevinski proizvodi u sljedećim situacijama:

  • za lijepljenje materijala na sjajne i glatke površine;
  • Povećati adheziju standardne žbuke s površinom zidova i stropa kada se nanosi na dovoljno debeli sloj završne obrade;
  • Za učinkovitu "konzerviranje" žbukane površine u pripremi za hladnu sezonu.

Članak o temi: Dimenzije rupa za niti: tablice, alati, proces rezanja

Imajte na umu da u potonjem slučaju možete koristiti pojednostavljenu opciju - konvencionalni premaz.

Kao rezultat toga, primjenjujući to rješenje, možete učiniti bez sljedećeg rada na pripremi temelja:

  • Uklanjanje žbuke;
  • Uklanjanje stare obloge, uključujući pločice i boje.

Ali ovdje se treba pamtiti da se preliminarna pripravka tretirane površine ne provodi, ako završetak zadržava svoju snagu i ne nestane. U suprotnom, primjena konkretnog kontakta neće moći povećati snagu završne obrade, a to će jednostavno nestati pod težinom novog završnog materijala, pokvariti izgled zida ili stropa.

Kontakt za prajmer Kontakt: vrste i značajke uporabe

Budući da se ovo rješenje smatra raznim prajz, tada je metoda njegove uporabe mnogo različita. Metoda korištenja vrste betokontax vrste u praksi praktički se ne razlikuje od primjene uobičajenog prajmera na radne površine. Čak i pridošlica u izgradnji može se nositi s takvim radom.

Tehnologija primjene ovog rješenja nužno uključuje pravilno provedeno.

Imajte na umu da priprema u ovoj situaciji ne podrazumijeva uklanjanje. Ovdje samo trebate donijeti njezinu površinu u red.

Bilo koji ljepilo će biti loše za interlena raznih materijala ako je njihova površina prljava i prašnjava. U takvoj situaciji, kontakt će se pojaviti samo između dijelova prljavštine, što će u konačnici dovesti do poremećaja integriteta trima. Stoga, prije početka primjene na bilo koju vrstu površinskog betona, potrebno je izvršiti sljedeće manipulacije:

  • Temeljito operite površinu od svih vrsta kontaminanata (za to trebate koristiti različite proizvode za čišćenje);
  • dobro isprati vodom;
  • dati prerađeno područje da se osuši.

Tek nakon takvih pripravaka može se primijeniti otopina. Kao što možete vidjeti, priprema u ovom slučaju će potrajati malo vremena.

Kontakt za prajmer Kontakt: vrste i značajke uporabe

Neki stručnjaci primjećuju da se za bolju primjenu konkretnih kontaktnih, cementa i betonskih površina trebaju prethodno liječiti običnim prajmerom. Štoviše, takav pristup će omogućiti jednom jertu da ukloni onečišćenje i prašinu, kao i jačanje vanjskog sloja starog završetka. Osim toga, prajmer bi trebao stvoriti sloj za zaštitu od vlage koji će smanjiti potrošnju konkretnog kontakta zbog činjenice da će se ravnomjerno apsorbirati u zid ili strop. No, u takvoj situaciji bit će malo čekati, kao što se prajmer suši duže od vode.

Članak o toj temi: Kako se otvoriti ako je zaključavanje vrata u stanu zaglavljena

Primjena same otopine pojavljuje se kako slijedi:

  • U spremniku za rad s valjkom pour betokontakt;
  • Pored njega, spuštamo valjak i dobro ga navlažite u otopini;
  • Nakon toga, valjak mora biti stisnut tako da otopina nije osušena;
  • Prolazimo pripremljene zone valjka;
  • Rješenje na površini mora se temeljito utrljati kako bi se smanjio protok.

Zapamtite da konkretni kontakt mora biti u potpunosti prekriven radnom površinom.

Nakon toga, potrebno je dati rješenje za sušenje i možete nastaviti na sljedeću fazu završne obrade.

Kao što možete vidjeti, lako je raditi s konkretnim kontaktom. I njegova uporaba nosi puno pozitivnih trenutaka.

Video "Primjena konkretnog kontakta"

U ovom malom videu, iskusni majstor govori o iskustvu primjene konkretnog kontakta prajmera i dijeli svoje tajne.

Čitaj više