Kako napraviti okvir na zidu vlastitim rukama?

Anonim

U dizajnu interijera, detalji su od velike važnosti, to su oni koji stvaraju tu udobnu kućnu atmosferu, što je tako lijepo provesti vrijeme s cijelom obitelji. Okvir na zidu izrađen od vlastitih ruku iz djevojke, ne samo da ukrašava dom, već ga i donosi i neke vrhunske i individualnosti. Takvi proizvodi mogu se natjecati s djelima dizajnerske umjetnosti.

Kako napraviti okvir na zidu vlastitim rukama?

Da bi ukrao unutrašnjost kuće, nije potrebno kupiti skupe slike, okvir se može izraditi vlastitim rukama, imaju malo strpljenja i fantazije.

Kako napraviti okvir iz stropnog postolja?

Trebat će:

  • stropna postolja proširenog polistirena;
  • Univerzalno polimerno ljepilo;
  • Na akrilsko stablo;
  • oštar nož;
  • kutomjer;
  • akrilne boje;
  • Valovita karton (kutija iz kućanskih aparata).

Kako napraviti okvir na zidu vlastitim rukama?

Od pozadine, prikladna slika je izrezana i zalijepljena na stropnoj ploči, koja bi trebala biti 1 cm. Duga slika sa svih strana.

Napravite okvire na zidu mogu biti iz valovitog kartona i stropne ploče. Prije svega, morate odrezati predložak budućeg okvira. Pravokutnik je izrezan iz valovitog kartona, prozor je izrezan u središte fotografije ili slike. Veličina proizvoda ovisit će o parametrima slike koju želite dogovoriti u okvir. Za ovaj uzorak, isti pravokutnik je izrezan, ali prozor čini više od 5-8 mm na svakoj strani, dijelovi zalijepljeni zajedno. Dakle, ispostavilo se mjesto za umetanje slike. Ako je okvir napravljen pod staklom ili subfrom, morat ćete izrezati još jedan 1-2 kartonskog pravokutnika s proširenim prozorom i zalijepiti ih na prazno s poleđine (sve to ovisi o debljini umetne slike).

Nakon što je osnova spremna, nastavite s ukrasom okvira sa stropnim postoljem. Krajevi bageta na svakoj strani odrežuju se pod kutom od 45º. Uz pomoć prijevoznika, nacrtajte kut i reza na papiru na papiru, stavite bar na njega, napravite oznaku na njemu, a zatim izrežite oštri nož, trebat će vam 4 dijela. Stick baguette na prazno s kartona s prednje strane. Ako imate praznine u kutovima, ne biste trebali biti uzrujani, ova se pogreška lako ispravlja pomoću kit i boje. Rad je ostavljen dok ljepilo ne završi.

Kako napraviti okvir na zidu vlastitim rukama?

Četiri dijela za okvir su izrezani od stropnog postolja, duljine, malo prelazi.

Dalje, potrebno je izoštriti mjesta povezivanja bagete s prazninom kartona, kao i kutni šavovi i suprotnu stranu okvira. To će dati proizvod dodatnu snagu i sakriti sve nedostatke. Vanjska strana (završava) okvira morat će nekoliko puta staviti s obveznim srednjim sušenjem i brušenje svakog sloja pomoću brusnog papira. Ali možete ići i drugi način. Na primjer, nastali su između kartona i bageta (na krajnjoj strani) trake pjene, a zatim ih izoštriti.

Članak o toj temi: Tirkizna zavjesa u spavaćoj sobi ili dnevnom boravku

Nakon što je kit osuši, nastavite na slikanje. U tu svrhu najbolje je koristiti akrilne boje ili vodenu emulziju. Kako biste obojili okvir u mliječnoj hladovini, morate dodati malo oker u bijelu boju. Ako želite napraviti tamni okvir, onda uzmite crnu boju i pomiješajte ga s crvenim i tamnim smeđim nijansama. Nakon slikanja, proizvod je prekriven lakom na bazi vode.

Ostaje samo da bi se montirao, za to snimanje guste cvine, izrezati 10-14 cm. Iz guste tankog kartona izrežite 5x7 pravokutnika, pogledajte uže na suprotnoj strani okvira, nanesite ljepilo i zalijepite karton, pritisnite teret da biste dovršili umiranje. Okvir na zidu je spreman!

Okvir na zidu novina

Kako napraviti okvir na zidu vlastitim rukama?

Dijelovi iz stropnog postolja odsječeni su po defektu, a ljepilo su spojene jedna s drugom.

Trebat će:

  • stare novine ili časopise;
  • ljepljiva olovka;
  • nož za tiskanicu;
  • kutomjer;
  • PVA ljepilo;
  • bijela akrilna boja;
  • Drvo kit;
  • Univerzalno ljepilo.

Okvir na zidu od novina nije mnogo drugačiji od kupljenih bageta. Kao rezultat toga, proizvod je potpuno jak, a po izgledu je teško pogoditi, iz kojeg je napravljen okvir. Prije svega, trebate zaliha materijala, u tu svrhu možete koristiti i novine i fini papir za magazin.

Novine se odvijaju, postavljene na ravnu površinu, nakon čega počinju okretati gustu cijev. Da biste dobili okvir koji je temeljit, potrebno je koristiti nekoliko novih listova. Kada je cijev gotovo minimizirana, nova novina je obložena ljepljivom olovkom i nastavite raditi. Važno je uvrnuti novine s istom gustoćom, inače se detalji dobivaju iz različite debljine i bit će teško spojiti.

Kako napraviti okvir na zidu vlastitim rukama?

Nakon sušenja ljepila potrebno je obojiti okvir aerosolne boje srebrne ili zlatne boje.

Okvir se sastoji od 4 letvica, za jednu ruku, bit će potrebno od 3 do 8 cijevi, koje ljepilo jedni s drugima u obliku trokuta (više detalja, širi okvir će se ispasti). Da biste dobili uski baget, uzmite 2 cijevi, zalijepite njihove strane strane. Zatim stavite još 1 odozgo, tako se dobiva trokutasti poprečni presjek. Potrebno je napraviti 4 novčanice, ostaviti ih dok se ljepilo ne završi (za jedan dan).

Članak o toj temi: Formeless namještaj vlastitim rukama: kauč bez okvira

Zatim je potrebno izrezati svaku traku pod kutom od 45º s 2 strane, jer je najbolje iskoristiti stub, ali ako ne postoji takav uređaj na farmi, možete napraviti uobičajeni prijevoz. Uzmite list papira u ćeliju, nacrtajte kvadrat, a zatim spojite kutove s dijagonalima, stavite šipku na oznaku, uz pomoć prijevoza i olovke, napravite liniju i izrežite sve previše.

Sada je potrebno zalijepiti detalje pod kutom od 90º. Prvo, povezuju 2 listova, nakon ljepila za sušenje, preostali kut.

Za veću tvrđavu, možete lijepiti drveni šiljak na jednoj strani kuta (na primjer, čačkalica), i drugo - za utor s šivanjem.

Sloti između kutova blizu pomoću drvene kit.

Nakon što je okvir sastavljen, potrebno je napraviti mjesto za umetanje slike s suprotne strane. Za to, 4 cijevi su zalijepljene, povlačeći 5-8 mm od prozora. U isto vrijeme napravite uređaj za pričvršćivanje okvira na zidu. Uz pomoć ušivenih pierce 2 rupe u gornjoj cijevi, koja je dizajnirana za umetanje uzorka, oni čine žicu u njima na takav način da se formira petlja.

Sada je potrebno napredovati proizvod, ona će dati okvir dodatnu snagu. Za tlo uzimaju 1 dio vode, dodaju 2 dijela PVA i koliko bijela akrilna boja (može se zamijeniti s vodenom emulzijom), miješa se u homogenu konzistenciju nalik tekućini kiselo vrhnje. Proizvod je uzemljenje 2-4 puta s intermedijarno sušenje. Ljepilo impresionira okvir i čini ga krutom, a bijela boja će blokirati tipografski font. Nakon toga, okvir boja akrilne boje u bilo kojoj omiljenoj boji i prekriven lakom na bazi vode. Umetnite sliku s obrnute strane okvira, pričvrstite s malim klinčicama ili trakom. Uz takav okvir, bilo koji zid će igrati nove boje.

Kako napraviti ovalni foto okvir?

Trebat će:

  • Gusta karton;
  • Stare novine (časopis);
  • upleteni kabel;
  • Zlatna boja u balonu;
  • akrilne boje;
  • škare.

Kako napraviti okvir na zidu vlastitim rukama?

Konveksni detalji okvira mogu se opterećivati ​​akrilnom bojom prikladne boje sa spužvom.

Napravite okvir na zidu za fotografije dovoljno jednostavne. Morate uzeti uske kartonske ploče, crtati oval, nacrt u središtu prozora ispod slike, a onda je sve uredno rez. Billet za okvir je spreman. Uzmi novine, zapamtite ga kao što bi trebalo, a zatim rasprsnuti na komade i zatvoriti okvir. Rubovi omotaju na pogrešnu stranu i plimu. Što više nabora dobivate, zanimljivije je tekstura okvira nakon slikanja.

Članak o temi: Mjerač električne energije izgorio je: što učiniti

Zatim uzmite segment kabela i zalijepite ga duž prozora slika, tako se ispadne iz lijepog ruba. Mjesto povezivanja krajeva užeta i dijela okvira moraju se ponovno pojaviti. Da biste to učinili, izrežite novine (dijagonalno) na tanke pruge u 2-3 cm, a zatim ih okrenite na spiralu i okrenite ruže, zalijepite ih u okvir. Također možete koristiti čipke, gumbe, zavojnice s niti, vitua žice i kuglice. Glavna stvar je da sastav izgleda dobro i nije izgubio okvir.

Uzmite zlatnu boju u spremniku i obojite proizvod zajedno s dekor, ostavite do potpunog opterećenja. Nakon toga pomiješajte crne i smeđe akrilne boje, obojite rubove prozora i mjesta na kojima je zalijepljena mint novine. Nakon oko 10 minuta, izbrisat ćemo boju vlažnom krpom na takav način da ostaje samo u udubljenjima nabora.

Ostaje samo da biste napravili džepove u kojima će se umetnuti fotografija. Da biste to učinili, uzmite usku kartonu, izrežite pravokutnik. Mora biti zalijepljen na suprotnu stranu okvira s 3 strane, bočni dio treba ostati slobodan, kroz nju i fotografiju će biti umetnuta. Napravite petlju od užeta kada stavite džep, umetnite između njega i glavnog dijela okvira. Ako je zid glatka, umjesto pričvršćenja možete koristiti dvostranu traku. Dizajnerski okvir na zidu je spreman!

Ukrašen okvir u stilu "terra"

Trebat će:

  • novčanica od vlaknastih ploča;
  • PVA ljepilo;
  • akril kit;
  • Suhe bilja i boje zanimljive teksture.

Okvir na zidu u Terra tehnici postat će pravi unutarnji ukras. Da biste to učinili, trebat će vam razne suhe šipirete i cvijeće koje imaju prekrasan skupni oblik. Uz pomoć Jigsaw izrežite lilter ispod okvira, rubovi se bruše s emery papirom. Nakon toga, umetnite površinu s PVA ljepilom nekoliko puta.

Uputite akrilnu PVA ljepilo PVA u omjeru 2: 1, dodajte malo vode ako je potrebno. Trebalo bi postojati masa koja podsjeća na tijesto na palačinke ili gustu kiselu kremu. Nanesite ovu smjesu na okvir, a zatim stavite suhovce u nju, pokrijte ih istom masom, ostavite nekoliko dana do potpunog ukopa.

Nakon toga, ispustite konveksne mjesta razrijeđenog smeđeg, svijetlog lila ili sive boje. Osigurajte rezultat s aerosolnim lakom. Napravite džep za fotografiju može biti potpuno ista kao što je gore opisano. Ovaj okvir neće samo ukrasiti zidove, nego i postati vrhunac vašeg interijera. Nije potrebno točno slijediti ove upute, pokazati fantaziju, stvoriti i sve će uspjeti!

Čitaj više