Kako pohraniti krumpir na balkonu zimi

Anonim

Skladištenje krumpira na balkonu je relevantno za svakog ruskog, jer je to povrće uključeno u dnevnu prehranu zimi i ljeto. Kako napraviti ladicu za spremanje krumpira ispravno, odgovore na sva osnovna pitanja - u ovom članku.

Skladište žetve

Kako pohraniti krumpir na balkonu zimi

Krumpir se može čuvati kod kuće

Zašto u modernim stanovima uobičajeno je pohraniti krumpir u zimi kod kuće? Okolne mreže supermarketa nude širok raspon svježeg povrća, nužno uključuju krumpir nekoliko sorti.

Međutim, u uvjetima industrijskog pohrane, kvaliteta krumpira ostavlja mnogo toga za željenu - često zamrznute i žgrijejene gomolji, emitirajući miris remenklosure, nude klijentima na prilično visoku cijenu. Vrlo često, krumpir se uzgajaju u vlastitim dijelovima i dachas, tako da pitanje pohranjivanja usjeva postaje posebno akutno, pogotovo ako podrum nije opremljen.

U urbanom razvoju moguće je osigurati optimalne uvjete za krumpir u zimskom razdoblju samo na balkonu ili u lođi, gdje je moguće održavati određenu temperaturu.

Osnovni zahtjevi za zimske skladišta povrća

Držite žetvu povrća u zimskom razdoblju potrebno je dati sve potrebne zahtjeve, tako da povrće nije zamrznuto u hladnoću, nisu počeli utrkivati ​​u proljeće kada se temperatura stalno počinje rasti.

Kako pohraniti krumpir na balkonu zimi

Gradnja kutije za skladištenje krumpira

Popis osnovnih zahtjeva za skladištenje povrća proizvoda zimi:

  • Urez krumpira treba držati na mjestu izoliran od hladnoće. Govori ne smiju doći u dodir s hladnim zidovima i podovima.
  • Vlažnost u spremištu ne smije prelaziti 40%.
  • Pružanje dotoka svježeg zraka - bez odzračivanja mjesta za pohranu povrća, nemoguće je jamčiti visoko kvalitetne spremljene proizvode. Priljev svježeg zraka ne dopušta da gomolji trunu i gnjaviti.
  • Za krumpir, vrlo je važno da gomolji ne padnu u sunčano ili električno svjetlo, pod utjecajem od kojih su gomolji roaming, u njima su tvar formirana tvari koja ima otrovna svojstva. Ako se kutija s krumpirom na balkonu zagrijava sa žaruljama sa žarnom niti, plavosoci trebaju biti napravljeni s prigušivanjem.

Članak o temi: Zlatne zavjese: pravila odabira i dopuštene kombinirane

Temperatura

Kako pohraniti krumpir na balkonu zimi

Izolacijski sloj će spasiti krumpir od oštećenja

Od posebne važnosti je poštivanje optimalne temperature u skladištu povrća. Na kojoj temperaturi za održavanje krumpira zimi po mogućnosti? Najbolji režim temperature za pohranjivanje krumpira treba biti od +2 do +7 stupnjeva. Manje fluktuacije u pokazateljima ne štete od povrća koje su postavljene. Prinos krumpira počinje se pogoršati kada se temperatura smanjuje ispod 0 ° C i povećati više + 10 ° C.

Uz oštro jednokratno smanjenje temperature (konstantne temperaturne razlike), možete pohraniti krumpir u kartonskim kutijama ili drvenim kutijama, prekrivene toplim pokrivačima koji su položeni listovi listova.

Kutija za povrće: kako napraviti vlastite ruke pravo skladištenje

Kako pohraniti krumpir na balkonu zimi tako da gomolji ne gube cijelu opskrbu korisnim tvarima prije proljeća? Moguća mogućnost je proizvodnja posebnog skladištenja sličnog podruma. Okvir za skladištenje krumpira na balkonu zimi (zatvoreni, izolirani) moraju se izvoditi prema određenim veličinama koje su individualne.

Kako pohraniti krumpir na balkonu zimi

Domaći štandovi će pomoći zadržati žetvu tijekom zime

Učinjeno u ladici za krumpir, može izvršiti ulogu skladištenja za povrće, kao i služiti za brojne druge svrhe (mjesto odmora; stajati za sveukupne stvari).

Skladištenje krumpira je najprikladnije za izvođenje od ekološki prihvatljivih materijala na koje su drvene ploče, debeli šperploča, obloge.

Za proizvodnju okvira ladice prikladan je drveni bar, izolacija skladišta za povrće proizvedeno pjenom i toplinskim izolacijskim filmom. Prilikom izrade ladice za krumpir, važno je osigurati slobodan prostor ispod donjeg zida, potrebno je izolirati donji red krumpira od kontakta s betonskom rodnom pločom.

Dizajn vlade je osiguran ovisno o uvjetima određenog balkona ili lože - može biti na otvorenom, može se napraviti s vertikalnim visima na zidu.

Horizontalna kutija može biti prekrivena starim pokrivačima ili nečim drugim, okrećući ga u desni namještaj.

Kako pohraniti krumpir u otvorenom balkonu? U ovom slučaju, kutija je proizvedena slična prethodnom modelu, ali kako bi se očuvali gomolji bez frostbita, potrebno je predvidjeti grijanje kutije s elektrollampima u najjačim mrazama.

Članak o toj temi: Ljubičasta boja u unutrašnjosti, kombinacija ljubičaste

Pogledajte video kako izgraditi kutiju za pohranu vlastitim rukama.

Plastične kutije

Je li moguće pohraniti krumpir u konvencionalnim plastičnim kutijama ako veličine balkona ne dopuštaju izradu drvenog spremnika? Ova opcija je prihvatljiva za zatvorene balkone i loggia. Kada je uređaj za pohranu za krumpir u plastičnim kutijama, važno je osigurati drveni uređaj za polaganje grijačem, koji se nalazi ispod dna donjeg spremnika.

Kutije su izolirane listovima pjene, starim pokrivačima, kartonom, zaspuču čistim i suhim krumpirom - to je odgovor na pitanje, kako pohraniti krumpir u plastičnim spremnicima.

Dobar savjet

Kako uštedjeti krumpir u svježem obliku do proljeća? Tijekom zime, trebali biste proći kroz gomolje nekoliko puta, ne dopuštajući preuzimanje.

Preporučamo da gledamo videozapis o tome koje pogreške ne bi trebale biti dopuštene pri pohranjivanju krumpira.

Ako je krumpir počeo rasti, to znači u kutiji mokro i toplo, tako da je vrijedno na klice, za provjetravanje spremnika i provjeriti kvalitetu izolacije. Dodatni slojevi izolacije je ukloniti iz kutije, osobito u proljeće.

Čitaj više