Ne zatvara vrata hladnjaka: zašto i što učiniti?

Anonim

Hladnjak je dizajniran za dugu uslugu, ali i kao i drugi aparati, ponekad dolazi u neradnom stanju. I činilo se da je mali slom - otvorena krila, može se pretvoriti u problem za ovaj agregat za kućanstvo. Zrak, prodirući u komoru, ne samo da utječe na sigurnost proizvoda, već također može oštetiti tehniku. Kada je hladnjak otvoren, hladnjak će biti u radnom stanju sve do preopterećenja motora instrumenta.

Ne zatvara vrata hladnjaka: zašto i što učiniti?

Hladnjak za popravak vrata

Neostavljene vrata hladnjaka prava je katastrofa, plus razmaženi proizvodi. Prije uspostavljanja uzroka neispravnog mehanizma potrebno je shvatiti prirodu greške, da vidi zašto se vaš zamrzivač ne naplaćuje.

Budite sigurni da ste zabrinuti, pogledajte: Možda nešto sprječava hladnjak da zatvori krilo: neku banku, tavu. Pokušajte gurati stavke dublje i ponovno provjerite dizajn.

Vrijedno je paziti da je vaš zamrzivač točno na podu. Pokušajte pogledati po razini. Hladnjaci moraju glatko stojeći na površini, inače će se poklopac biti prisilno otvoren. Promjena mjesta takvog proizvoda može se podesiti na noge. Ako sve provjere nisu doveli do bilo čega, to znači da je slom ozbiljniji.

Ne zatvara vrata hladnjaka: zašto i što učiniti?

Uzroci poremećaja rada

  1. Deformacija dizajna. Zbog neravne površine, dizajn vrata hladnjaka neravnomjerno se nalazi u blizini različitih dijelova weba.
  2. Prostorni element u podnožju krila nedostaje. Tijekom vremena, takav će se detalj jednostavno raspasti iz starosti.
  3. Starenje gumene brtve. Povreda nepropusnosti Svaki vlasnik hladnjaka može sama provjeriti. Postoji mali list papira između gumenog trake i kućišta i pokušati zatvoriti kriju. S čvrsto stezanim listom, vrata će biti hermetična. I provjera mora biti organizirana na perimeru.

Ne zatvara vrata hladnjaka: zašto i što učiniti?

Česti uzroci sloma

Ako vaša krila nije zatvorena, a "papir" test je pokazao da traka nije fiksna općenito, onda, najvjerojatnije, problem u pričvršćivačima, koji su opsjednuti s vremena na vrijeme. Takav problem možete riješiti podešavanjem petlje.

Članak o toj temi: vrtna jeftina tragovi s vlastitim rukama

Sustav vrata ne radi, a test je pokazao da se traka uklapa na različite načine. Stoga je problem u pečatu, koji se opustio, došao u neradni uvjet. I ovdje ne postoji ništa iznenađujuće, guma s vremenom gubi elastičnost. A ako vrata snagom ne šapa, pečat se komprimira. Alternativno, samo su vrata oštećena, koja je primila štetu, na primjer, tijekom prijevoza.

Čini se da su vrata starog aparata "odbija" iz samog tijela. Razlog se mora tražiti u trošenju detalja razmaknica. Takav element se nalazi na samom osnovnim vratima. To je sa svojom pomoć da se dogodi glatko zatvaranje i otvaranje vrata. Ako imate hladnjak - "veteran", onda je takav element od plastike već, najvjerojatnije se srušio i mora ga zamijeniti. U nekim modelima možete pogledati fotografiju. Na primjer, u strojevima modela, Indesit ili Ariston za isključivanje svjetla odgovara štapu. Njegovo netočno mjesto može spriječiti zatvaranje vrata.

Ne zatvara vrata hladnjaka: zašto i što učiniti?

U slučaju kada je prošao pregled vaših vrata, a zvuk upozorenje nije se isključilo, onda je senzor bio bez reda, promijenit ćemo ga.

Iskustvo pokazuje - slomljena vrata najčešće je rezultat bezbrižnog rada kućanskih aparata. Stoga, učimo ispravno koristiti zamrzivač:

  • Ne preporučuje se pljeskati vrata, morate ga pažljivo pokriti.
  • Vrata hladnjaka Hermetički se zatvaraju (ako ne i hermetično - problem je u pečatu, vidi dolje), tako da unutar i izvan hladnjaka stvara razliku tlaka. Stoga ne dopustite oštro zatvaranje vrata.
  • Nema zagađenja pečata, isprati ga očistiti. Ako je potrebno, možete se nositi s talkom. No, moguće je podmazati takvu gumu samo s posebnim sredstvima, inače se guma može srušiti.

Ne zatvara vrata hladnjaka: zašto i što učiniti?

Ako redovito brinete o vašem uređaju za hlađenje, isključite kvarove u vremenu, očistite ga, a onda će vam poslužiti dugi niz godina. Naravno, ne možete u potpunosti izbjeći kvarove. Ali produžite život uređaja je vrlo stvaran

Članak na temu: Zelene zavjese u unutrašnjosti dnevnog boravka - univerzalni dizajn

Čitaj više