Vrata nisu zatvorena u perilici rublja: razlozi i metode eliminacije

Anonim

Perilica je najvažniji pomoćnik u svakodnevnom životu, tako da često koristimo automatsko stroj za nošenje. Mi ne cijenimo ovo tehničko čudo i sjećamo se njegove službe samo kad nas planina nesposobane posteljine čeka.

S tehnikom, pa čak i uz najmodernije probleme uvijek dovoljno, ne nosi ga loše rukovanje. Razgradnja perilice je također puno, ali samo nitko ne posvećuje pažnju na njih, vođeni uobičajenim mišljenjem: djeluje, to znači. Nema potrebe za popravak. Ali ako s nekim kvarovima stroj će raditi, onda s otvorenim vratima - otvor, to je jednostavno nemoguće.

Vrata nisu zatvorena u perilici rublja: razlozi i metode eliminacije

Ne zatvarajte vrata što učiniti?

Zašto su vrata u automobilu - stroj prestao završiti?

Stručnjaci sugeriraju da samo u tri slučaja, otvor ne može zatvoriti:

  • Slomljena ručka otvora.
  • Luke je fiksiran, ali nije blokiran.
  • Hatch nije fiksan.

Vrata se ne fiksiraju kada je plastični vodič za pričvršćivanje slomljen, bez njega, otvor se neće fizički zatvoriti. Česti slom tog dijela događa se zbog krhke plastike, koji je korišten za proizvodnju i zbog našeg netočnog rukovanja strojem. Razvrstavanje je ispravljeno u ovom slučaju jednostavno: zamjena dijela.

Hatch nije blokiran u slučaju kada je njegovo termičko blokiranje poremećeno. Stroj neće blokirati nakon uključivanja na vrata, pa oprati bez blokiranja je također nemoguće. Nema blokiranja - pranje stroja ne počinje. No, popravak se obavlja bez problema, zamjena toplinskog blokiranja.

Vrata nisu zatvorena u perilici rublja: razlozi i metode eliminacije

Ponekad se kvačica može oštetiti, pogotovo ako je ovaj komad plastične. Razgradnja se ispravlja zamjenom ručke.

Vrlo često, vlasnici strojnih pištolja suočavaju se s problemom kada se vrata otvora ne mogu zatvoriti do kraja, kao da nešto ometa. Zapravo, šarke za točenje ometa gusto pokrov. Stoga je važno provjeriti razine šarke, gustoću njihovih vijaka. Jedna opcija može biti jednostavna zatezanja. I može ga izvesti vlasnik, na primjer, fotografijom s Interneta.

Zapravo, za popravak otvora perilice je često često s gotovo svim proizvođačima. Mnogi u dizajnu automat jeftini i krhke plastike, i hendikep pažljivo s tehnici, vjerojatno, kako proizvođači još broje, još nismo naučili.

Da biste spriječili kvarove i neočekivane neuspjehe stila perilice rublja, morate izvršiti tehničku inspekciju, u kojoj su svi elementi dizajna provjereni po razini habanja, i ako je potrebno i zamijenjeno novim rezervnim dijelovima.

Članak na temu: Kako položiti mekanu pločicu

Vrata nisu zatvorena u perilici rublja: razlozi i metode eliminacije

Gdje početi popraviti?

Popravak vrata grotla može se sastojati od eliminacije:

  1. Otklanjanje poteškoća.
  2. Rješavanje problema zatvorenog otvora.
  3. Luke curi.

Vrlo je važno zamijeniti sve istrošene vanjske pojedinosti na vrijeme: petlje, ručke, staklo.

Svi uzroci ne-zatvaranja vrata mogu se podijeliti u dvije vrste oštećenja:

  1. Problemi s elektronikom. Čujete klik, ali zaključavanje se nije dogodilo, jer se ne dogodi drugi klik od električne opreme.
  2. Oštećenja mehaničke prirode. Vrata se ne mogu zaključati, kliknite da ne čujete.

Ako je problem u zatvaranju otvora povezan s elektronikom, onda će vas moderni stroj upozoriti, odrediti pogrešku na zaslonu, jer je sigurnost vlasnika automobila iznad svega.

Fizički problemi otkriveni su činjenicom da uređaj "ne pokreće". Voli se da u isto vrijeme ne postoji slom u elektroniku i kvarovima dijelova.

Vrata nisu zatvorena u perilici rublja: razlozi i metode eliminacije

Mehanička oštećenja poklopca je pogreške i netočno rukovanje strojem, na primjer, s jakim otvorom za uklanjanje.

Ponekad se raspada vozila ispravljaju sami vlasnici. Doista, više mogućnosti popravka ovisi o složenosti sloma i od ljudskih kvalifikacija. Na primjer, pri zamjeni petlje nackati, potreban je samo odvijač, ali u elektroniku, naknada je bolji da ne probije nos. Za slijepu osobu, nepravilni rad lemljenja može dovesti do obvezne zamjene cijele električne opreme stroja.

Stoga, ako je otvor prestao raditi u vašem računalu, onda je bolje kontaktirati stručnjaka koji može izvesti dijagnostiku kod kuće.

Čitaj više