Pravila oklopnih zavjesa na oblozi: profesionalna master klasa

Anonim

Moderna raznolikost zavjesa omogućuje vam da odaberete najprikladniju opciju za bilo koji dizajn interijera. Domaćica rado dobiva za uređenje dnevnih soba i zvučnih zavjesa na oblozi. Takva opcija Gardin omogućuje vam da produžite život proizvoda, dajte platnu čvrstu formu. Ako šivamo sloj obloge za pegla, tada će tkanina biti sigurno zaštićena od bodovanja sunčeve svjetlosti i vlažnosti i temperaturne razlike. Postoje neka pravila, što će vam omogućiti da provedete oblogu na platnu Gardini.

Pravila oklopnih zavjesa na oblozi: profesionalna master klasa

Zavjese na subladama

Pripremna faza

Prije svega, potrebno je pripremiti potrebne materijale. Za posao će biti potrebno:

  • Materijal za oblaganje.
  • Šivanje kuka.
  • Traka za zavjese.

Za šivanje zavjesa na oblozi na fotografiji, platno za obloge mora biti 12,5 cm manje od samog garka. Nema potrebe zaboraviti na pisma. Na vrhu web treba ostaviti 9 cm, na stranama - 4 cm. Za šivanje, preporučuje se korištenje uobičajenog udarnog šava.

Pravila oklopnih zavjesa na oblozi: profesionalna master klasa

Bilješka

Za šivanje zavjesa s ručno izrađenim rukama, potrebno je podesiti donji rub zavjesa za 5 cm, i bočno - za 4 cm. Važno je nositi ispravne kutove. Treba ih dodati u omotnicu, letjeti i bljeskati šavom koze. Zatim dodamo oblogu za 20 mm, a mi letimo.

Glavni razred, kako pravilno šivati ​​granični materijal na glavni, preporučuje da vodilice oznake uz pomoć trga. Premještanje paralelno s obzirom na izravnu stranu tkanine, morate osporiti vertikalne oznake na nevažećoj strani glavnog materijala. Udaljenost između oznaka ne smije biti više od 35 cm.

Pravila oklopnih zavjesa na oblozi: profesionalna master klasa

Sljedeći korak master klase je obloge obloge na glavnu zavjesu s PIN-om. Jednostavno je to učiniti vlastitim rukama: trebate dva platna za primjenu podrijetla i COPP igle. Da bi oznaka bila ujednačena, igle treba položiti na navedene crte. Na vrhu obloge proizvoda šiva na udaljenosti od 15 cm od ruba glavnog platna.

Članak o temi: Vrste i značajke ugradnje pendulum petlje

Pravila oklopnih zavjesa na oblozi: profesionalna master klasa

Šivanje

Tkanina za zavjese je ušiveno šavom na fotografiji. Prije svega, morate saviti materijal za oblaganje na prvom retku oznake i nježno ga zašiti za zavjesu. Početne šavove Trebate 15 cm od vrha proizvoda. Tako da se materijal točno položi, u šivaći proces ne mora povući nit. Trebalo bi lako i slobodno proći kroz tkaninu. Nakon što je počeo šivati ​​duž gornje linije, potrebno je šivati ​​sav proizvod. Čim će rimske zavjese na oblozi biti spremni, morate izvući crpni šav.

Pravila oklopnih zavjesa na oblozi: profesionalna master klasa

Faza završne obrade

Glavni razred na ispravnim priključnim zavjesama na oblozi se završava s kontaminacijom vrpce zavjese na proizvod. Učinite ga vlastitim rukama također samo zašijte oblogu u kamp. Šivanje trake potrebno je dodijeliti platno u prekrasnim naborima koji će pasti s vijenca. Da biste mogli ukrasiti otvaranje prozora gotove zavjese, preporuča se da se proizvod zamotan, moždani udar i odmah visi na viječuru. Pravilno ušiveno obloge u kardina ne samo da daje proizvod snage, već i povećati životni vijek.

Detaljan glavni razred, kako pravilno šivati ​​oblogu na zavjese, prikazuje se na videu.

Izmjenjiva sluznica

Ako je zavjesa ušivena iz skupog materijala koji zahtijeva posebnu skrb, sevskastress se preporučuje da se ukloni obloge za takav proizvod. U pravilu, nadopuna materijalu za oblaganje omogućuje vam da potamljuju sobu ili stvorite dodatnu toplinsku izolaciju. Da biste mogli pričvrstiti i ukloniti materijal obloge, hranimo vrpce s gumbima u unutrašnjosti zavjesa. Oni su ušiveni na udaljenosti od 40 cm od bočnih rubova zavjese.

Pravila oklopnih zavjesa na oblozi: profesionalna master klasa

Mjerenje rezultirajućeg pravokutnika iz šivanja trake, izrezali smo iz prikladnog materijala segmenta iz kojeg šavamo obloge. Na gotovoj oblozi šivate drugi dio pletenice pomoću gumba. Kao rezultat toga, dobivamo uklonjivi materijal za oblaganje koji je pričvršćen za zavjesu, ako je potrebno.

Pravila oklopnih zavjesa na oblozi: profesionalna master klasa

U završetku

Ako zavjese u sobi nedovoljno potamni sobu ili preskaču hladnoću, moguće je ispraviti položaj na jednostavan način. Nakon postavljanja obloge iz prikladnog materijala, trebate šivati ​​segment za zavjesu ili učiniti ga ukloniti. Kako šivati ​​oblogu na pribor za jelo, pomoći će preporuke profesionalnih mjesta. Djelujući prema glavnom razredu, lako možete pretvoriti grafikon tako što ćete ga učiniti više svjetlom i izdržljivim.

Članak o temi: Kako obojiti strop boje bez vode bez mrlja i pruga

Čitaj više