Što je termoclay? Kako koristiti termoklaim?

Anonim

Što je termoclay? Kako koristiti termoklaim?
Vrlo često za domaću zadaću, stječemo transparentan ljepilo, nazvan "cijanopan" ili ima bilo koje drugo ime i pakiran u male cijevi. To je samo malo vjerojatno da će biti ispravno razmotriti njegov super-ljepilo, u stvarnosti je daleko od sredstava s pouzdanim ljepilnim svojstvima, kao što su termoklause.

Uz pomoć termalnog ulja, gotovo bilo koji materijal može se kontrolirati: žbuka i beton, polivinil klorid i drugi materijali. Prilikom lijepljenja, to je tako čvrsto prianjanje na površinu materijala koji se obrađuje, koji je u budućnosti malo vjerojatno da će sudjelovati. Umjesto toga, eksplozija ili uspavat će se dogoditi pokraj mjesta lijepljenja. To je zbog takvih karakteristika da se ovaj sastav može nazvati pravim super ljepilom.

Glavne prednosti termoklazije

Osim teških za lijepljenje, termoclayer ima mnogo više korisnih značajki:
  • Među glavnim može napomenuti vrlo visoku trajnost na prekidu. Prema proizvođačima, kako bi se suzali zalijepljeni materijali, potrebno je korištenje sile u 150 kg.
  • Osim toga, ljepilo ljepilo može se vrlo brzo sušiti, jer proces polimerizacije ovog ljepila izravno ovisno o korištenim površinama, kao i temperaturu zraka, može doslovno teći doslovno u sekundama. Ako su male dijelove zalijepljeni, to je idealno vlasništvo. No, prilikom spajanja dugih ili volumetrijskih predmeta, potrebno je ispravno povezati s njima.
  • Terfers imaju dugi vijek trajanja. Ne vrijeme ni utjecaja različitih vrsta čimbenika, kao što su mraz, solarne zrake, obilje vlage ne mogu uzrokovati termoklatu neke štete koja utječu na njegova svojstva.

Osim ovih nekretnina vezanih uz broj najvažnijih, također vrijedi ukazati na manje značajne karakteristike koje su dosta rijetkih. To uključuje potpunu odsutnost plastičnosti i skupljanja - termocons može stvoriti dovoljno krutu vezu. Zbog toga se termokoli ne koriste za svaki materijal. Poznato je da većina završnih materijala koja se danas koristi tijekom izgradnje ima visok temperaturni koeficijent ekspanzije, što znači, kada se koristi termoklaši takvog proširenja, veza neće biti slomljena.

Članak o toj temi: Opterećenje na loggiji i balkon

Prednosti termokljauze uključuju njegovu vrijednost. Kupuje se ovisno o pištolju koji se koristi, u cijevima s različitim duljinama i promjerom, što je u velikoj mjeri pogođena cijenom ljepila.

Sorte termoklazije

Što je termoclay? Kako koristiti termoklaim?

Tržište za građevinske materijale danas pokazuje najširi izbor termoklauze: neprozirne i prozirne naljepnice, raznobojne, bijele, crne itd. Svaki od njih ima svoju svrhu.

Prozirna bijela ljepila Ima univerzalna svojstva i namijenjen je za lijepljenje širokog kruga materijala. Može se koristiti iu kućanstvu i za proizvodnju.

Obojena neprozirna ljepila Ona također ima univerzalnu uporabu, a njihova boja nije označena, jer služi za ljepilo obojene proizvode. Na primjer, dva slomljena crvena dijela od plastike mogu se zalijepiti crvenom naljepnicom, veza će biti potpuno neprimjetna.

Operetske bijele šipke Mogu postojati dvije vrste, pa kad ga kupite, morate biti pozorni. U prvom slučaju, može biti sastav ljepila za lijepljenje dijelova koji imaju bijelu boju. U suprotnom, ljepilo se koristi pri spajanju stakla. Kada kupujete, trebate prepoznati svrhu ljepila od prodavatelja.

Transparentne žute šipke Najčešće se primjenjuju prilikom lijepljenja papira, kartona, drva. U isto vrijeme, ne bi trebalo biti zbunjeno s ćelijom neprozirnog žute boje, to je sastav koji ima univerzalna svojstva, a boja je samo punilo.

IZ Epie ili crne šipke Nema veze s adhezivnim pripravcima, to je brtvilo za brtvljenje šavova, kao i izoliranje električnih vodiča. Ima elastična svojstva, tako da se ne koriste za tvrdo ljepilo.

Vodimo samo neke razlike u postojećim termoklauzu. U nekim slučajevima mogu imati neke druge razlike. Budući da ne postoji jasna razlika ovog proizvoda, prije kupnje adhezivnog sastava potrebno je konzultirati se s prodavateljem ili se upoznati s uputama proizvođača.

Članak na temu: transformator transformator 220v / 220v, 380v / 220v, 380v / 380v, 220v / 12v

Pištolj za termoclaus

Što je termoclay? Kako koristiti termoklaim?

Prilikom odabira pištolja dizajniran za primjenu ljepila, potrebno je biti utemeljeno na nekim tehničkim mogućnostima i karakteristikama, kao što je stopa ljepila, temperatura grijanja, kao i promjer rabljenih šipki.

Za ljepljive puške, najčešće se koriste šipke promjera od 7 i 11 mm. Šipke koji imaju veći promjer koriste se u proizvodnim pogonima, a pištolj za njih ima dovoljno visoku cijenu. Duljina šipki koje se koriste kada materijali za lijepljenje mogu biti od 4 do 20 cm. Ova duljina je izvrsna za bilo koju vrstu pištolja.

Potrebnu temperaturu grijanja , U procesu lijepljenja termoclay, razrijedi se na temperaturi od 80 stupnjeva i više, ali sve se događa polako. Iz toga možemo zaključiti da je viša temperatura grijanja, produktivniji pištolj radi. Zbog toga većina pištolja ima temperaturu grijanja reda 150-200 stupnjeva.

Brzina s kojom se ljepilo hrani , U prosjeku, pištolj je sposoban za proizvodnju 5-20 g razrijeđenog ljepila u jednoj minuti, brzina uglavnom ovisi o tome koliko se brzo zagrijava štap za ljepilo, kao i na temperaturi. Postoje pištolji i veća produktivnost, međutim, 20 g u minuti za normalan rad.

Važan parametar ljepljivih pištolja je vrijeme grijanja alata koje je potrošilo snagom, napajanjem, drugim mogućnostima. Postoje neke vrste oružja sposobnih za obavljanje posla daleko od električnih linija, jer imaju bateriju - neovisni izvor napajanja.

Najzanimljiviji model alata je pištolj koji ima funkciju raspršivanja ljepila. To vam omogućuje ubrzanje izvršenja posla na lijepljenje dovoljno velikih površina. Na primjer, to će biti teško bez nje pri obavljanju draperije zidova, jer će ljepilo primijeniti na glatki sloj. Nakon što je pričvršćena tkanina, morat će se izgladiti samo željezom dok se ne drži zid.

Članak o temi: Baterije za grijanje pare: Vrste i sastanke

Čitaj više