Uklanjanje kvarova za plin

Anonim

Uklanjanje kvarova za plin

Plinski stupac je prilično pouzdan uređaj i, uz pravilnu uporabu i pravilnu njegu, duljevit će dugo vremena. Međutim, sve zahtijeva popravak i ne uspije. Problemi s plinskim stupcem mogu se pojaviti neočekivano. Međutim, danas ćemo razmotriti tipične primjere kvarova koji nisu povezani s uređajem za defekt i naučite kako odrediti određeni slom prije dolaska stručnjaka, saznati zašto se isključuje, ne svijetli ili leti plamen.

Uklanjanje kvarova za plin

Uređaj za plin.

Neispravnost: plin stup se ne uključuje

  1. Prvi razlog za blijeđenje plamena tijekom paljenja je odsutnost u ventilacijskom kanalu potiska. Ako strani predmet padne u dimnjak ili će biti dosadno s proizvodima za izgaranje, zaštitni sustav će raditi u bojleru i plin se automatski preklapa u uređaju. Dovoljno je provjeriti postoji li u vašem dimnjaku: s otvorenim prozorom, morate primijeniti osvijetljenu utakmicu ili dlan u dimnjačku rupu. Ako je potisak dobar, plamen će odstupiti snažno ili ćete osjetiti dah. Rješavanje problema: Morate očistiti ventilacijski kanal. Da biste to učinili, morate nazvati kontrolnu tvrtku i uzrokovati chipper. Onda se sve treba uključiti.
  2. Drugi razlog nedostatka plamena u stupcu je ispuštanje elemenata za napajanje. Razlog se odnosi samo na stupce s automatskom poticanjem iz baterija (generatori ili baterije). Proizvođači uvjeravaju da će baterije morati biti minimizirane za godinu dana, ali praksa pokazuje da je operativni izraz mnogo kraći. Rješavanje problema: Provjerite ključ isključeno / prebacivanje, kupnju i zamjenu baterija.
  3. Kolona se ne zapalji zbog slabog tlaka vode. Možete uspostaviti uzrok otvaranjem dizalice s hladnom vodom. Ako je tlak hladne vode još uvijek nedovoljan, kao i vrućom vodom, uzrok je u dovodu vode, u dovodu vode centraliziranom dovodom vode.

Članak o temi: Smokih kuća u zemlji

Uklanjanje kvarova za plin

Mjesto elemenata plinske stupce.

Ako je tlak mnogo jači od hladne vode nego u dizalici tople vode, to znači da uzrok u vodenom čvoru stupca. Membrana je deformirana ili su filteri začepljeni na ulazu u vodeni čvor. Mogu biti začepljene i izravno cijevi od vruće vode. Razlog nedostatka vodenog tlaka može također biti u filtrima dubokog pročišćavanja vode, dodatno instaliran u sustavu.

  • Rješavanje problema: Zamijenite filtar u mikser ili ispiranje filtera za pročišćavanje vode;
  • kontaktirajte uslužnu uslugu kako biste saznali uzrok odsutnosti tlaka vode;
  • Ostavite u programu izjavu o ispiranju cijevi tople vode;
  • Čisti stupac iz produkata izgaranja i čađe;
  • Zamijenite membranu na vodenom čvoru.

Postoje slučajevi kada se stupac svijetli i odmah izlazi. U isto vrijeme, potrebno je prilagoditi protok hladne i vruće vode. Nema potrebe razrjediti hladnoću tople vode - to dovodi do blijeđenja plamena, a istodobno je pogrešan rad uređaja za plin.

Rješavanje problema: Smanjite hladnu vodu u dizalici.

Neispravnost: Plinski stupac se uključuje s pamukom

Mikro-veličine ili pamuk ili kada se uključi, zbog nedovoljnog potiska u ventilacijskom kanalu, iscjedak baterija za uvođenje kolone, nula gripa i drugih elemenata, obilni protok plina.

Rješavanje problema:

  • Nazovite komunalne usluge i nazovite sustave dimnjaka kako biste očistili dimnjak;
  • promijenite baterije;
  • Ako to nije pomoglo, nazovite stručnjaka za rješavanje problema.

Uklanjanje kvarova za plin

Shema plinske stupce.

Neispravnost: Mirisi plin kada je stupac uključen

Nikada ne smije mirisati plin kada je stupac uključen! Ako postoji miris, morate odmah blokirati plinski ventil, zrak sobu i uzrokovati plin.

Rješavanje problema:

  • Nazovite neposrednu uslugu plina (ujedinjena referenca 104).

Kvar: ne isporučuje se plin

U vrijeme paljenja treba čuti zvuk odlaznog plina. Vrijedi slušati ako se stupac ne zapali. Ako nema zvuka, plin ne dolazi.

Članak o temi: Oriental Style Gazebo - građevinske značajke

Rješavanje problema:

  • Razjasniti u uslužnim uslugama, popravak se obavlja na vašoj web-lokaciji;
  • Uzrok na drugi način uzrokuje plin.

Kvar: stupac je osvijetljen, ali loše zagrijava vodu

Uklanjanje kvarova za plin

Plinski stupac s piezorozhig.

Može postojati nekoliko uzroka nedovoljnog grijanja vode. Jedna vrsta je situacija kada se plamen svijetli, a onda se okreće i isključuje se. Ili plamen ponekad može biti nestabilan: svijetli, ljulja se. Prvo, zbog nedovoljne stupca. Da biste saznali razlog, morate se odnositi na putovnicu opreme i detaljno učiti svojstva kolone.

Drugo, nedovoljno zagrijavanje vode može uzrokovati blokadu stupca. Znakovi oblaka: čađa ispod uređaja i neuobičajeni žuti plamenu boju. Treće, niski tlak u sustavu plina također može utjecati na temperaturu tople vode.

Rješavanje problema:

  • podesite dizalicu tople vode;
  • nazovite da očistite čarobnjaka;
  • Navedite s plinom, bilo da se radi o popravku na vašoj web-lokaciji.

Uklanjanje kvarova za plin

Uređaj za plin.

Uvijek je potrebno učiniti kada se plamen svijetli, stupac se isključuje i isključuje se. Neki su razlozi već izrazili, ali ponekad postoje i drugi razlozi koji ne daju stupac za početak. Na primjer, mogu se pojaviti problemi s ventilima za opskrbu plinom, zaštitnim ventilima, na Naigaru na raznim mlaznicama, začepljenje cijevi za izmjenjivače topline. Pronađite odgovor na pitanje "Zašto" je najvažnija stvar u ovom pitanju.

S takvim greškama, naravno, možete se nositi sa vlastitim, ali bilo koja oprema za plin treba profesionalni pristup. Stoga, ako se plinski stup ne zapali, a razlog nije jasan, potrebno je nazvati stručnjake iz plinske usluge.

Ako imate pitanje kako podesiti plin stup, bolje je kontaktirati stručnjake. Oni ne samo da pomažu prilagoditi opremu, već i objasniti zašto plin stup ne radi, prikazat će se, kao što je uključeno i isključeno, objasnit će zašto se isključuje, blijedi ili isključuje opremu.

Članak o temi: Gdje početi stavljati popločavati u kupaonicu: sekvenca i tehnologiju polaganja

Čitaj više