Smetnje plinske stupce

Anonim

Smetnje plinske stupce

Uređaj za plin

Plinski stupac je prilično težak uređaj, koji, uz pravila i usklađenost, pravila rada može dugo biti služio. Ali prije ili kasnije mogu se pojaviti te ili druge smetnje plinske stupce. Pogotovo ako uzimate u obzir kvalitetu plina i vode, koje su poslali komunalne usluge do apartmana i kod kuće.

Smetnje plinske stupce

Odabir plinske stupce, morate se upoznati s razlikom u modelima koji se mogu razlikovati ne samo po izgledu, već iu moći kada grijanje vode.

U skladu s pravilima sigurnosti, razgradnju plinskih uređaja treba vjerovati samo profesionalnim proizvođači plina, ali znati o nekim uobičajenim uzrocima, zbog čega plin stup ne funkcionira po potrebi.

Znajući neke suptilnosti, moguće je odrediti uzrok problema prije dolaska stručnjaka, au nekim slučajevima moguće je popraviti plin stup.

Koje su kvarove plinskih zvučnika? Za početak, potrebno je znati kako je postavljen plinski stup, popravak će ovisiti u mnogim aspektima. Ovdje su opća načela njegovog rada.

Smetnje plinske stupce

Shema spajanja plinskog stupca na inženjerske komunikacije: 1 - plinska cijev; 2 - plinski ventil; 3 - vodovodni ventil; 4 - cijev hladne vode; 5 - cijevi s toplom vodom; 6 - Kontrole stupca; 7 - tijelo stupca; 8 - cijev dimnjaka.

Rad plinskog stupca sastoji se u zagrijavanju vode iz slavine s plinom. Da bi se ubrzao grijanje, toplinski izmjenjivač služi, u njoj se protok vode distribuira preko tankih cijevi koji su neposredno iznad plinskog plamenika. Zbog toga se ispostavlja da se tako brzo zagrijava vodu, izravno u procesu uporabe, da se akumulira grijana voda unaprijed u spremniku nije potrebno.

Ovo je glavni uređaj plinske stupca, preostalo punjenje je dizajniran za podešavanje zagrijavanja vode, osiguravajući sigurnost, paljenje plina. Žao mi je glavnog plamenika:

  • Piezorozhig bez pečata;
  • Iz stapa. Stalno gori stand uključuje piezorozhig (ručni ili automatski od gumba) ili ručno svjetla iz utakmice (u starim sovjetskim zvučnicima);
  • Elektronski paljenje. Prema njegovom principu i uređaju, slično je zapaljenju automobila.

Gotovo bilo koji stupac je opremljen elementarnim uređajem - mehanička veza između ventila u plinskoj cijevi i membrani u uređaju za usis vode. Plinski ventil je otvoren samo ako tlak vode pritisne na membranu s dovoljnom silom. Načelo je jednostavno: ne postoji voda - plin se ne služi za plamenik, voda se uključuje - uključen je plamenik.

Plinski stupac ne zapalji

Najčešći razlog da se plinski stup ne zapalji, može jednostavno postati odsustvo potiska u ventilacijskoj ventilaciji. Moguće je da je dimnjak tijekom vremena jednostavno začepljen čađom ili je stranac pao u nju. U tom slučaju pokreće se sustav zaštite koji se nalazi u stupcu, a plin se automatski preklapa izravno u instrumentu.

Članak o toj temi: Kako napraviti police za zidove s vlastitim rukama - 60 fotografija ideja

Smetnje plinske stupce

Shema ugradnje plinskog stupca.

Provjerite žudnja dimnjaka. To je učinjeno vrlo jednostavno: gori utakmicu mora se svesti na bunar, ako se plamen odstupa u njegovom smjeru, to znači da postoji trakcija, sve je u redu.

Dovoljno je eliminirati uzrok, a plinski stupac ponovno će raditi redovito. Pa, možete se čitati ili izazvati majstore.

Drugi razlog za neispravnost plinskih stupova u ovom slučaju može biti jednostavno pražnjenje baterija, ali to se odnosi iskljuveno s instrumentima s automatskim paljenjem (iz baterija ili generatora). Unatoč uvjeravanju proizvođača, tvrdeći da je vijek trajanja baterije 1 godine, to bi trebalo biti zamijenjeno mnogo češće.

Debugg:

  • Provjerite ključeve napajanja i isključivanja plinskog stupca;
  • Zamijenite baterije.

Treće, plinski stupac ne zapalji jednostavno zbog nedovoljnog tlaka vode. Lako provjerite - samo trebate otvoriti dizalicu hladne vode. Ako je mali tlak sasvim moguć da razlog ne leži u koloni, već u samom vodnom režimu ili u svom odvojenom području.

Ako je pritisak u slavini hladne vode jači nego u vrućoj dizali, onda, možda, razlog leži u vodenoj oluji plinske stupce (membrana je deformirana ili filteri začepljeni). Često se anketiraju dodatno grubi filteri.

Debugg:

Smetnje plinske stupce

Shema uređaja za plin.

  • Prvo morate nazvati uslužne programe kako biste saznali uzrok odsutnosti tlaka;
  • Ispiranje filtera za čišćenje ili zamijeniti takve u miješalici;
  • U komunalnoj službi možete ostaviti zahtjev za čišćenje cijevi koje opskrbljuju toplu vodu;
  • Pranje plinskog stupca s čađ i od produkata izgaranja;
  • Zamijenite dijafragmu kolone vode čvora.

Četvrto, često se događa kada se plinska stup svijetli i odmah nestane. U takvoj situaciji potrebno je prilagoditi protok vode (hladno i vruće).

Imajte na umu: ni u kojem slučaju niste na bilo koji način razrjeđivanja hladne vode, dovodi do trenutnog ekstrakta plamena, a slične aktivnosti krše pravila rada stupca.

Rješavanje problema: Potrebno je smanjiti protok vode iz hladne dizalice.

Drugi razlog za laminaciju plamenika može biti trošenje vodene membrane. Tijekom vremena, membrana iz trajnih opterećenja se deformira, kada se voda isporučuje, uređaj za okretanje plamenika gubi osjetljivost i ne radi. Nemoguće je učiniti sve o tome, čak iu stupcima ozbiljnih uvezenih proizvođača membrane treba mijenjati svakih 5-7 godina.

Otvorite vodenu dizalicu na maksimumu ako je stupac uključen s maksimalnim tlakom, to znači da je samo u membrani, morat će se zamijeniti.

Stupac se izlazi u procesu rada

Shema plinske stupce.

Ako je stupac uključen, ali to izlazi, onda, najvjerojatnije, uzrok je bimetalni senzor temperature dizajniran da spriječi pregrijavanje stupca. Greška, u pravilu, ima 2 manifestacije:

Plamenik svijetli, stupac radi normalno neko vrijeme, nakon toga izađe i nema vremena. Pokušaji paljenja ne daju rezultate. Nakon 15-20 minuta, stupac se može ponovno uključiti, plamenik svijetli, a zatim nakon istog vremenskog intervala izlazi opet. To se događa zbog povećane osjetljivosti senzora.

Članak o temi: Radovi s vašim rukama iz tkanine s uzorcima: rukavice i leptira, originalne sheme, pletene rukavice, cross-bod, srdačni ljubaznik za kuhinju, foto galerija, video upute

Ovaj slučaj obično jamči. Ali činjenica je da je to sezonski problem, a uglavnom se javlja zimi, kada su prozori u kuhinji stalno zatvoreni, ili tijekom ljetne vrućine. U oba slučaja temperatura zraka se povećava, a stupac se pravilno ohladi. Može se dogoditi da će se problem pokazati kada će istjerati jamstveno razdoblje. Tada će popravak morati biti na vlastiti trošak.

Isključivanje stupca je kaotični znak, uređaj ne svijetli ponekad uopće. Takvo ponašanje grijača može se dogoditi zbog trošenja izolacije vodiča senzora. Zatvaranje se događa na tijelu, što dovodi do onoga što se aktivira sigurnosni ventil. Vozač plina je beskoristan - problem nije na dijelu plina. Nemojte dovršiti previše. Preporučljivo je uputiti se na servisni centar ili proizvođača ovog modela.

Slab tlak vode

Smetnje plinske stupce

Shema dimnjaka plinske stupce.

Ako dostizanje plina nastaje, dakle, u uređaju za dovod vode, tlak vode je normalan, problem leži u izmjenjivaču topline zadu. Jedan od razloga može dugo biti u praznoj stobniku. Rezervirano vrijeme za zagrijavanje topline, čime se uzrokuje intenzivno uparavanje ostataka vode. Akumulirana ljestvica nije ispran zbog nedostatka struje vode i ima vremena da zgrabite do sljedećeg uključivanja stupca. Kao rezultat toga, stupac ne radi.

Slika cijevi klizanje može se pojaviti zbog teške vode. Na temperaturi vode, više od 80 ° C je taloženje skale, a na 82 ° C, ovaj proces počinje intenzivnije. Kako biste izbjegli povećanje razmjera, ne biste trebali koristiti previše vruće vode. Popravak je zamijeniti ili čistiti izmjenjivač topline.

Pranje izmjenjivača topline s određenim vještinama može se napraviti samostalno. To će zahtijevati:

Smetnje plinske stupce

Shema uređaja za plin.

  • skup ključeva roga;
  • Križa i ravni odvijač;
  • gumeno crijevo;
  • Skup paronica;
  • Antinekpipin ili octena suština;
  • Tazik ili plastična kanta.

Prvo uklonite pribor iz stupca, a zatim kućište. Nakon toga, na ulazu trebate blokirati vodoopskrbu i približiti se stupcu da biste otvorili bilo koju od grijanih vodnih dizalica. Zatim odvrnite cijev za dovod iz izmjenjivača topline i poduzeti u stranu. Nakon odvrnite maticu iz izmjenjivača topline, voda iz izmjenjivača topline neće otići. Potrebno je spojiti u blizini litre.

Nakon toga, na ulazu izmjenjivača topline, stavite na crijevo, malo ga podignite iznad stupaca, umetnite lijevak u crijevo i ulijte kuhano rješenje u nju tankim tečem. Potrebno je polako uliti, inače će se antnakipin vratiti natrag. Rješenje u izmjenjivaču topline mora ostati nekoliko sati. Da bi reakcija prolazila brže i trebalo je manje vremena, tvar se može zagrijati na gorućem kabinu.

Podmorite plastičnu kantu ili slivu za dizalicu i polako otvorite vodu u plinsku stupcu. Obratite pozornost na ono što će izaći iz crijeva. Ako postoji mnogo mulja, a glava nakon pranja će biti prilično dobra, to znači da se sve ispostavilo, ako ne, onda se postupak mora ponoviti. Kada koristite antikpis, to nije potrebno.

Članak o temi: Zavjese za prehranu u unutrašnjosti - Prednost i fotografije

Kolona je popraćena pamukom

Pamuk i mikrozeri koji prate uključivanje stupca mogu se pojaviti iz sljedećih razloga:
  • Previše čvrst tlak plina, plamenik se svijetli previše aktivno, zbog toga se plamen razbija;
  • Plin je preslab, zrak je unutar plamenika, koji je popraćen mikrokusom;
  • Zbog nedovoljnog potiska u ventilacijskom kanalu ili dobro, zbog moguće nule gripa ili drugih elemenata kolone, zbog ispuštanja baterija za paljenje plina.

Debugg:

  • poziv na komunalnu uslugu;
  • zamjena baterija;
  • čišći čistiji;
  • Nazovite helikopter.

U drugim slučajevima, bolje je pozvati stručnjaka za uklanjanje grešaka.

Plinski stupac zapali, ali topla voda loše

Uzroci mogu biti različiti. Nedovoljna grijanja vode se događa zbog niske snage stupca. Da biste razjasnili, jednostavno pažljivo pročitajte putovnicu instaliranog uređaja, pročitajte tehničke specifikacije itd. U isto vrijeme, nemojte otvarati vruću slavinu u kadi, u kuhinji i potonuti ili kupiti jedinicu snažnije.

Voda ne može biti dovoljno topla zbog uobičajenog blokiranja plamenika, čiji dokazi mogu biti žuta boja plamena i izgled ispod stupca u procesu rada mudraca. Voda će također biti dovoljno zagrijana u slučaju plina isporučenog niskog tlaka.

Rješavanje problema:

  • Stupac samočišćenja ili poziv čarobnjaka;
  • podešavanje dizalice na opskrbi tople vode;
  • Poziv na plin.

Odgovara mirisu plina kada je stupac uključen

Vrlo je ozbiljno i ne bi trebao biti zainteresiran za to. Zapamtite: Kada uključite kolonu za miris plina ne bi trebali biti! Odmah isključite stupac za opskrbu plinom i faktor napajanja plina, osigurati konstantnu ventilaciju u zatvorenom prostoru, nazvati hitnu službu (pozivom na 104) i pričekajte brigadu. U jednom slučaju, popravak plinskog stupca ne drži svoje ruke.

Bez pogleda

Kada se uključen plinski stupac, mora biti prisutan karakterističan zvuk. Ako stupac jednostavno ne želi izliječiti, morate slušati da biste razumjeli je li unesen plin. Ako ne čujete takav zvuk, dakle, plin uopće ne stiže.

Rješavanje problema: Poziv na ekonomiju plina ili komunalne usluge kako biste saznali ako bilo koji popravak se ne provodi na web-lokaciji. Ako se ne provodi, morate nazvati inženjer plina.

Propuštanje vode u plinskom stupcu

Ponekad se u spojevima plinske stupce događa. Vodeni spojevi u uređaju se izvode koristeći istaložene matice s brtvenim gumenim brtvima. Tijekom vremena, te brtve gube svoju elastičnost, postaju čvrste i, dakle, voda teče.

Za popravak plinskog stupca potrebno je zamijeniti gumenu brtvu. Da biste to učinili, trebali biste odvrnuti rt maticu, ukloniti istrošenu brtvu i instalirati novu. Ponekad postoji malo pojedinačne brtve, orah se vrti dok se ne zaustavi, a voda će se i dalje osjećati. Tada je potrebno staviti dodatnu brtvu.

Ovdje su glavne greške u plinskim stupovima. Međutim, ako niste sigurni u svoje sposobnosti ili ne postoje prikladni alati za samo-popravak plinske stupcu, onda je bolje pretvoriti profesionalnim majstorima s ovim pitanjem.

Čitaj više