Kako podmazati vrata kako ne bi škripala

Anonim

U svakodnevnom životu mnogih, takav fenomen se vrlo često nalazi kao škripanje ulaznih vrata. U pravilu, ovaj škripanje nije među ugodnim zvukovima, što znači da ga treba riješiti što je prije moguće. Postoje slučajevi u kojima su vlasnici kuće ili apartmana već navikli slušati vrata škripanja, ali ... ne uvijek, susjedi se navikavaju na ovaj zaslon. Što učiniti u takvoj situaciji?

Kako podmazati vrata kako ne bi škripala

Vrata petlja za podmazivanje

Što se može koristiti za podmazivanje vrata?

Ako naiđete na takav fenomen kao škripav vrata, prije svega, trebate podmazati sve elemente koji, na ovaj ili onaj način, doći u kontakt jedni s drugima i uzrok zaslona. U većini slučajeva to je petlja.

Kao lubrikant, može se koristiti bilo koje ulje za automobilske motore, mazivo za šivaće strojeve, kao i maziva posebne namjene, kao što su cyatim, solidol i drugi. Jedina nijansa je činjenica da stručnjaci ne preporučuju korištenju maziva, koji uključuju grafit.

Kako podmazati vrata kako ne bi škripala

Još jedna, prilično učinkovita sredstva je posebna tekućina koju se vozači često koriste - WD-40. Ako podmazuje petlju, učinak dolazi dovoljno brzo.

Naravno, ako nakon podmazivanja sve je palo na mjesto, a škripanje je nestala, to znači da možete nastaviti sudjelovati u svakodnevnim poslovima i zaboraviti na neugodan incident. Nažalost, nije uvijek sve dobiveno iz prvog pokušaja. Na primjer, ako petlje nisu bile podmazane jako dugo, tada se oksid može tvoriti na njima, ili, na bilo koji način, hrđe. U ovom slučaju, ulje ili drugo mazivo pomaže iznimno rijetko. Kako to učiniti u ovoj situaciji?

Članak o temi: Austrijska zavjesa: Šitili smo vlastite ruke

Što ako je šarke zahrđalo?

Ako ste vidjeli da su šarke prekrivene hrđe, nemojte očajavati. U većini slučajeva ovaj se problem može riješiti vrlo brzo.

Prije svega, morate uzeti bilo koje ulje i malu krpu. Dalje, mi smo dobro vlaženje tkiva s uljem i primijeniti što je više moguće na mjesta prekrivenu hrđu. S obzirom na činjenicu da je proces uklanjanja hrđe prilično dug, isprana tkanina treba ostaviti neko vrijeme.

Kako podmazati vrata kako ne bi škripala

Nakon oko 3-4 sata, a ponekad i više, možete ukloniti tkaninu i pogledati stanje petlje. Ako se hrđa počne formirati relativno nedavno, to će ga jednostavno izbrisati. Ako se oksid pojavio prije nekoliko godina, može se vrlo dugo vremena da se riješi.

Ako ste i dalje uspjeli potpuno neutralizirati oksid, onda morate razmisliti o tome da se ne pojavljuje u budućnosti. Da biste to učinili, uzmite nekoliko jednostavnih mjera:

  • Prije svega, da vrata ne škripa, potrebno je redovito podmazati sve pokretne dijelove upotrebom konvencionalne pipete ili ulja, kao što je prikazano na fotografiji;
  • Ako se šarka odvija, onda je takav izlaz iz situacije dopušten kao postavka Tvaouth. Da biste to učinili, izbušite malu prolaznu rupu i izrežite nit. Nadalje, poseban TV-vozilo je pričvršćeno u kuhanu rupu kroz koju, u budućnosti se ulje može dodati u šupljinu tako da vrata ne škripa.
  • Ako tvornički olovo odijelo neće biti pri ruci, moguće je jednostavno ispuniti unutarnji prostor s mazivom i pričvrstiti čep, koji je pogodan za mali vijak.

Kako podmazati vrata kako ne bi škripala

Zašto vrata počinju škripati i kako se može eliminirati?

Postoji nekoliko glavnih razloga zbog kojih su ulazna vrata počinju škripati. Razmotrite ih detaljnije:

  • Najčešći uzrok je pogrešna proizvodnja samog vrata. Na primjer, petlje su netočno zavarene. Taj se problem može riješiti sami ili se odnositi na stručnjake. U pravilu, za visokokvalitetne preraspodjele petlji, vrata moraju biti privremeno rastavljena i obavili potreban posao. Stručnjaci snažno preporučuju, ne eksperimentiraju s neovisnom probavom petlji, jer je taj proces vrlo važan za daljnji rad;
  • U petlji nema maziva. Ovaj problem je vrlo lako eliminirati vlastitim rukama. Leaf vrata je lagano podignut na šarkama, a masnoća se dodaje u dobivenu masnoću. Ako je sve učinjeno ispravno, škripanje izblijedi vrlo brzo;

Članak o temi: Septička jama: Usporedba septikasta, negativne povratne informacije, razlozi

Kako podmazati vrata kako ne bi škripala

  • Pogrešno odabrano mazivo. Svijetli primjer može se smatrati upotrebom konvencionalnog solida za podmazivanje ulaznih vrata na otvorenom. Činjenica je da na niskim temperaturama neke vrste maziva počinju zgusnuti i pretvoriti u klasični abraziv. Ako ne riješite ovaj problem na vrijeme, vrlo veliki razvoj će se pojaviti na šarkama, što može uzrokovati njihovu prisilnu zamjenu;
  • U petlji nema lopti. Da bi se uklonio ovaj problem, platno vrata moraju biti pažljivo uklonjeni iz petlji, staviti u petlje malih kuglica i ugraditi list vrata na mjesto;
  • Podlaganje lista vrata udara u petlju. Najrelevantnije rješenje ovog problema je uredno "fit" obloge. U pravilu, to se može učiniti pomoću konvencionalnog noža. U nekim slučajevima, prije uklanjanja, potrebno je ukloniti okrenuto.

Preporuke stručnjaka

Stručnjaci snažno preporučuju prianjanje na nekoliko jednostavnih pravila.

Prije svega govorimo o novim vratima koje se primjenjuje jamstvo proizvođača. Često postoji situacija kada vrata počinju lagano nakon instalacije vrata.

Kako podmazati vrata kako ne bi škripala

Najčešće, instalateri uvjeravaju vlasnika stana ili kuću u kojoj su se instalirana vrata da se krezaljka će se održati vrlo brzo, jer je u trenutku petlja još uvijek potpuno nova i maziva nije u potpunosti podmazana. Zapravo, nove petlje neće škripati, i stoga je potrebno odmah obavijestiti trgovinu o ovom nepovoljnom položaju.

Sljedeća važna nijansa je neovisna reinstalirati petlje. Kao što je ranije spomenuto, ovaj rad je bolji povjeriti stručnjake. Činjenica je da za pravilno funkcioniranje, petlje se moraju jasno smjestiti duž osi. Najmanji odstupanje će dovesti do vrlo neugodnih posljedica, a svi će napori biti neuspješni.

Čitaj više