Tekuće pozadine. Prednost i nedostaci tekućih pozadina

Anonim

Tekuće pozadine. Prednost i nedostaci tekućih pozadina
Kupnjom tekućih pozadina, koji su u biti neka vrsta dekorativne žbuke, ne smije se miješati s tradicionalnim pozadinama. Ova dva apsolutno drugačija završna materijala koja kombinira da su oboje obloženi za nanošenje na zidovima.

Svaki od ovih premaza razlikuje se u metodi proizvodnje i prema metodi primjene. Međutim, glavna razlika leži u visokoj cijeni tekuće pozadine. Standardni paket suhog mješavine je 10-35 dolara, dovoljno je za oblaganje od 3-4,5 četvornih metara. m. Uz relativno visoku cijenu, tekuće pozadine imaju prekrasan pogled, imaju niz drugih prednosti.

Prednosti tekuće pozadine

Tekuće pozadine. Prednost i nedostaci tekućih pozadina

Tekuća pozadina - novu vrstu završnih materijala, pa bih želio ostati detaljno o svojim karakteristikama, posebice njihove prednosti.

  • Nesumnjivo, jedna od glavnih prednosti je Lijep izgled , Gotovo sve vrste pozadina imaju jednu vrstu strukture, budući da se ujednačena vlakna koriste u njihovoj proizvodnji. Razlika u njihovom izgledu postiže se uglavnom zbog palete boja vlaknastih punila, kao i zasićenja nijansi. Najzahtjevniji kupci nude ekskluzivne pozadine, uz dodatak različitih elemenata u obliku naručenog uzorka. Međutim, takav materijal za džep je daleko od svih. Njegova ambalaža može premašiti 50 dolara. Možete donijeti razne standardne tekuće pozadine, međutim, njihov ukras će također doprinijeti porastu troškova vašeg popravka.
  • Među prednostima tekuće pozadine također se mogu pripisati Jednostavnost njihovog oporavka , U slučaju da postoji šteta na mjestu zida, s taloženim tekućim pozadinama na njemu se može vratiti neovisno, bez pribjegavanja službama majstora. Da biste to učinili, potrebno je navlažiti oštećeno područje vodom kako bi se uklonila pozadina s lopaticom. Nakon toga, na zid se primjenjuje novi sloj tekuće pozadine, a nema potrebe za prijenos cijelog zida, kao što se događa s konvencionalnim valjanim pozadinom. Samo se pobrinite da imate malu opskrbu tekuće pozadine, dok se i pozadina suha, uvijek se mogu razrijediti s vodom.
  • Tekuće pozadine ne zahtijevaju preliminarnu pripremu površine Budući da potpuno popunjavaju sve male rupe i pukotine zidova. Kao što je navedeno, tekuća pozadina je, prije svega, žbuka i poravnanje površina i glavni je zadatak žbuke.
  • Osim toga, takve pozadine mogu se pripisati Termalni izolacijski materijali , Čak iu najtežim zimskim strolama, naslonjena na zid, ne osjećam nelagodu. Hladna iz zida prekrivena tekućim pozadinom u potpunosti se ne osjeća.
  • Tekuće pozadine - idealna opcija za svaku ljubavnicu, posjeduju antistatička svojstva, oni ne privlačite prašinu , Dakle, ta pozadina može biti podvrgnuta mokrim čišćenju, trebaju biti prekrivene tankim slojem laka, napravljen na akrilnoj osnovi ili prajmeru duboke penetracije.
  • Dugi vijek trajanja Što je 15-20 godina, još jedan razlog da skrene pozornost na ovu vrstu dekorativnog zidnog obloga. Tekuće pozadine ne blijede na suncu, osim savršeno nose temperaturne razlike. Umjesto toga, oni će biti u mogućnosti da vas smetaju nego nadoknaditi.
  • To je samo malo ispravljanje i Svatko se može nositi s instalacijom tekuće pozadine. , Apsolutno se ne možete bojati njihovog materijala, u ekstremnim slučajevima, lako se uklanja ili popravlja premaz.

Članak o temi: Prajmer za zidove pod slikanjem vlastitim rukama, prednosti korištenja materijala

Nedostaci tekućih pozadina

Tekuće pozadine. Prednost i nedostaci tekućih pozadina

Govoreći o svojstvima ovog materijala, pravda radi, njezinih nedostataka treba napomenuti. U ovom slučaju, oni su beznačajni.

  • Prije svega, to Strah od vode Međutim, može se lako ispraviti pomoću posebnih sredstava, uključujući prajmer ili akril laka. To je samo pucanje takvih pozadina će biti loše.
  • Materijal visoke vrijednosti Također ne doprinosi rastu potražnje potrošača. Da bi ih pokrili sve zidove stana - užitak nije jeftin, zbog čega se tekući pozadini ponekad koriste za ukrašavanje pojedinačnih unutarnjih fragmenata. Uz njihovu pomoć, dekorativne niše su ukrašene ili završne snimljene lukove.

Gdje su prodaju tekuće pozadine?

Tekuće pozadine. Prednost i nedostaci tekućih pozadina

Ljudi misle o tome, odlučili steći ovaj materijal da završi zidove soba. Međutim, danas nisu prikazani na širokoj prodaji. Možete ih kupiti samo u velikim građevinskim supermarketima ili specijaliziranim trgovinama. Značajan raspon materijala prikazan je u online trgovinama. Moguće je kupiti pozadinu ovdje izravno od proizvođača i više od niskih cijena na relativno niskim cijenama.

Ugradnja tekućih pozadina

Tekuće pozadine. Prednost i nedostaci tekućih pozadina

Proces primjene tekućih pozadina nije osobito težak. Za to se pripravljeno rješenje nanosi na zid pomoću posebne plastične celme i rastegnut tankim slojem. Budući da je struktura tekuće pozadine sastav ljepila i sintetičkih vlakana, onda ima svojstvo za ulivanje u alat. Stoga je potrebno omogućiti što je češće moguće. Dakle, nije teško primijeniti pozadinu, mnogo je teže pripremiti sastav.

Priprava tekućih pozadina za primjenu

Tekuće pozadine. Prednost i nedostaci tekućih pozadina

Priprava tekućih pozadina Proces nije toliko kompliciran. Izvodi se kako slijedi. 6-7 litara topline vode ulije u kantu ili slivu, ovdje se izlije sadržaj jednog paketa. Prema uputama proizvođača, sve je to dobro miješano i ostavljeno za oticanje dnevno. Međutim, kao što je praksa pokazuje, rezultat je mješavina u kojoj će biti mnogo kvržica, morat će ih odabrati dugo vremena. Bit će bolje u 6 sati nakon uzgoja smjese, miješajući ga svakih pola sata, samo na taj način možete pušiti i riješiti se nepotrebnih kvržica.

Članak o toj temi: Kako odabrati zavjese na vratima od muha i komaraca

Ako postoji velika količina rada na primjeni tekuće pozadine, onda je svaki paket suhe smjese razveden, a zatim se čvrsto pakira u pakiranje celofana. Prije primjene sadržaj svih paketa pažljivo se miješa.

Čitaj više