Kako izbrisati i brinuti se za posteljinu

Anonim

Lana - jedinstvena stvar. Odjeća od njega postaje posebno popularna u ljetnoj vrućini. Budući da je toplina svakako popraćena velikim brojem prljavštine i prašine, potrebno je stalno misliti kako oprati posteljine stvari ispraviti. Pranje takve odjeće podrazumijeva usklađenost s određenim pravilima, čija izvršenje pruža dugi vijek trajanja i besprijekoran izgled.

Pripremne aktivnosti

Prije nego što nastavite s procesom pranja posteljine stvari, morate odabrati prikladan prah.

Kako izbrisati i brinuti se za posteljinu

  • Za proizvode iz ove tkanine, optimalna opcija će biti sredstvo za povećanje alkalnosti vode , Takav medij će doprinijeti brzom uništenju prljavštine i ne šteti celuloznim komponentama, od kojih se sastoje lanene platnene.
  • Za proizvode iz platnenih prostirki pogodni su prašci s smanjenim formiranjem pjene sapuna. Često se sredstvo koriste za uključivanje bijega na bazi kisika.
  • Posteljina preuzima obvezno ih namakanje prije pranja. Ako ne postoji stroj za pranje rublja s funkcijom namakanja, morat ćete to učiniti ručno. U Tazu, potrebno je uliti čistu vodu prosječne temperature - do 45 stupnjeva, staviti odjeću na pola sata. Nakon tog vremena potrebno je stisnuti stvari i okretati ih u drugu vodu. Nakon 30 minuta možete početi pranje.

Pranje

Kako izbrisati i brinuti se za posteljinu

Mnogi ljudi ne znaju kako oprati posteljine stvari: u pisaćem stroju ili na ruci? Budući da su tkanine ove skupine nepretenciozni u tom pogledu, one ih peru u perilicama za pranje. Glavna stvar je da ih odvojite od proizvoda od drugih materijala. Režim temperature varira od 40 do 90 stupnjeva. Ako je potrebno, platno se može kuhati. Ranije su se na taj način izbjeljili.

Ako, u proizvodnji stvari iz ovog tkiva, posebni aditivi su korišteni za povećanje krutosti, pranje je moguće samo s osjetljivim načinom rada od 40 stupnjeva. Tako da odjeća zadržava zasićenost boje, možete dodati žlicu soli u prah.

Članak o toj temi: pletenje za djecu: shema prsluka i opis posla

Za proizvode od platno platno, potrebno je provesti temeljito ispiranje. Ako se radi ručno, dodajte malo octa u vodu , To će dugo vremena zadržati svjetlinu boje tkanine.

Tijekom žarenja, odvrnite odjeću od platnene tkanine. Možete koristiti stroj.

Njega sušenja i posteljine

Za proizvode od lana pitanja, važno je ispravno provesti sušenje. Oni su skloni snažnom skupljanju nakon pranja, ako ne polože posebnu obradu. Nije zabranjeno koristiti sušenje stroja. Ali ako je proizvod donio tešku obradu, ima vezenje i druge dekoracije, bolje je bolje sušiti in vivo.

Sljedeće blagostanje se svede na sljedeće:

  • Nemojte sušiti zle ili izbijeljene stvari na otvorenom suncu, to će dovesti do oštećenja vlakana.
  • Potrebno je glačati odjeću od lan s prskanjem.
  • Nakon glačanja, preklopite stvari vrlo pažljivo. Ako je odjeća, objesite ga na vješalice s krpeljima.
  • Promatrajte sve preporuke proizvođača i brinući se za stvari, vođene oznakama na oznakama.

Pranje odjeće iz takvih tkanina je jednostavan proces. Važno je pridržavati se jednostavnih pravila prilikom implementacije, a onda će vaše osjetljive stvari zadržati svoj lijep izgled i visoku kvalitetu za dugo vremena.

Čitaj više