Kako udariti jaknu vune, lan, bjelolice, sintetike

Anonim

Klasični kostim čini prikladno i elegantno. Vjeruje se da pravilno ušivana i dobro ispaljena jakna iz dobre tkanine u željezu ne treba. Međutim, upotreba raznih tkiva, kao i različitih okolnosti, često dovodi do činjenice da je pitanje "kako da je udarac jakne" postane relevantno. Ova operacija nije teško, može se izvesti kod kuće - ako znate ispravan slijed akcija i neke male tajne.

Kako udariti jaknu vune, lan, bjelolice, sintetike

Je li moguće bez željeza?

Prije glačanja bilo kojeg gustog proizvoda morate pokušati ukloniti šanse bez željeza. Najbolji način za to je korištenje bagera. Sa svojim odsustvom, jakna treba pažljivo visiti na ramenima (reveri i izazovi džepova koje je poželjno popraviti s igle), stavite ga u kupaonicu i otvoriti tople vode (s zatvorenim vratima). Takva prerada pare treba provesti u roku od 15 minuta ili pola sata, nakon čega se pari treba dobro osušiti , Ova metoda je najbolja i kako bi stavila kožnu jaknu. Ako su na njemu formirane jake šanse, nakon ispijanja, ovo mjesto treba napeti na ravnoj površini i pritisnite tisak.

Slijed glačanja

Stajanje odijela s njegovim krojenjem je obvezno i ​​prilično komplicirano djelovanje. Da biste ga izveli sami, trebate daska za peglanje, po mogućnosti s posebnom mini bez rukava. Svojom odsutnošću prikladna je bilo koja glatka površina s mekom posteljinom, kao i front ručnik i, ako je moguće, kotrljač. Pravo vuneni proizvod je bolji za glačanje kroz vlažan ubrus, dok unaprijed trebate pripremiti posudu za vodu. Materijali drugog tipa mogu se glačati s parobrodom.

Kako udariti jaknu vune, lan, bjelolice, sintetike

Prije glačanja provjerite i očistite džepove. Najbolje je izvesti glačanje nakon pranja, kao posljednje utočište, morate ukloniti sve mrlje iz tkanine i kako ga četkati , Nakon toga, proizvod je okrenut prema unutra i ugradite toplinski način u skladu s naljepnicama na njemu. Faze o tome kako ispravno udari jaknu, imaju takav slijed:

  1. Pažljivo pomaknite pogrešne džepove.
  2. Rukavi se stavljaju na mini-ploču, kotrljanje ili valjak iz ručnika i okreću se, glačanjem tako da se strijele ne formiraju.
  3. Valjak iz ručnika nalazi se ispod šavova i pažljivo ih nosi.
  4. Glatke obloge na policama i leđima.
  5. Promijenite toplinski način željeza (ako je potrebno), glačanje zavarivanja i okrenite jaknu je očigledan.
  6. Rukavi se ponovno stavljaju na valjak ili mini-ploču i lagano dodiruju željezo, tihi potopljena mjesta.
  7. Osobito uredno izglađeni ovratnik i reveri.
  8. Zatim idite na police i leđa, pažljivo obrađuju šavove duša i olakšanja.

Članak na temu: Japanska magazina "Razumijevanje pletenja kukiča"

Trebala bi se napraviti glačana jakna za pomicanje najmanje pola sata.

Male tajne

Tako da je stvar nakon željeza izgledala "poput novog", morate uzeti u obzir od onoga što je ušiveno.

  • Vuneni proizvodi bolje nestaju kroz vlažnu ubrus, gotovo da ga dodiruju željezom.
  • Moderna lanena jakna bez obloge je glačana s sapunjakom s dvije strane.
  • Jakna s hrpom, posebno velvene, moždani udar s parobrodom ili kroz vlažnu ubrus, trošenje željeza u smjeru hrpe. Ako baršun ili velurski materijal sadrži sintetička vlakna, bolje je da ga je zaglavlje na minimalnoj temperaturi.
  • Sintetički proizvodi praktički nisu umanjeni, ali se mogu progutati s unutarnjim željezom.

Izvedite ove jednostavne preporuke - a vaša omiljena jakna će trajati elegantan izgled.

Čitaj više