Kako instalirati roller okidač na vrata

Anonim

Vrata valjci se široko koriste ne samo u uredu ili skladištima, već iu privatnim kućama i apartmanima zbog njihovog prikladnog dizajna uz maksimalnu pouzdanost. Uloge su instalirane izvan i u zatvorenom prostoru.

  • Vanjski štiti sobu od nepotrebnog zagrijavanja u vrućini i zadržava toplinu u hladnim danima. Ali što je najvažnije - savršeno štite vrata od vremenskih pojava i hakera. Da ne spominjem buku i svjetlosku izolaciju buke plus uzimajući osloboditi od prašine i znatiželjnih prolaznika oka.

Kako instalirati roller okidač na vrata

Odaberite roleta na vratima

  • Unutarnje rolete na vratima su također vrlo praktični, a također se savršeno uklapaju u bilo koji interijer. Glavna stvar je ispravno pokupiti dizajn slike boja.

Kako instalirati roller okidač na vrata

Shema instalacije

Prema načinu otvaranja mehanizama su ručni i automatski. Automatsko se može otvoriti i zatvoriti ili pritiskati tipku na upravljačkoj ploči ili pomoću posebnog keychain na radio kontroli. Ručni metalni valjci otvaraju ne samo s rukama, već i uz pomoć mehaničke ručke.

Metode blokiranja su prikladne: Priručnik ima zaključavanje s ključevima. Automatski je najviši stupanj zaštite je da ih je vrlo teško okrenuti vani bez posebnog sustava.

Kako instalirati roller okidač na vrata

Najčešće, zaštitne rolete na prozorima s automatskom kontrolom. Važno je napomenuti da su valjci definitivno ne godinu ili dva, tako da ne bi trebala uštedjeti na dizajnu - nakon svega, ovo je vaša sigurnost i praktičnost. Automatski zaštitni valjci su prikladni u kategoriji najviše udobnosti i super-obrane. Osim toga, imaju veliki kapacitet opterećenja - do 200 kg.

Je li moguće instalirati rolije na vratima

Roller rolete, naravno, možete se instalirati, jer u ovom radu nema velikih poteškoća. Da biste prihvatili gotove role, trebate neke alate:

  • Dobar perforator i odvijač s nizom izbušenih;
  • Set odvijača;
  • Razina izgradnje;
  • Pakiranje tikla s vijcima;
  • marker.

Članak o toj temi: Visina praga ulaznih vrata: Ugradnja drvenih i betonskih pragova

Prije instaliranja morate pažljivo mjeriti otvori u kojima će biti buduće zaštitne strukture.

Kako instalirati roller okidač na vrata

Počinjemo raditi s pripremom bočnih zvučnika. Na tračnicama planiramo mjesta gdje se planira instalirati zatvarače. Zatim koristimo bušilicu broj 12 i bušio kroz rupe po oznakama. Kada je sve učinjeno, stavljamo bušilicu broj 14 da ih izbušite rupu na jednoj strani tračnica za ugradnju u daljnji ukrasni utikač.

Bio je to red po kutiji: Unutra miješamo sve dostupne plastične pričvršćuje potrebne za pričvršćivanje bočnih zvučnika. Zatim se ručno pridajemo u bočničke metalne tračnice i, nakon što je doživjelo dizajn na posao, provjerite razinu nagiba. Zatim u onim rupama koje su bušene u bočnim tračnicama za pričvršćivanje, instalirajte ovaj oblikovanje, a zatim pričvrstite kutiju na zidu.

Kako instalirati roller okidač na vrata

Ako se kutija kupuje s strojnim pištoljem, morat ćete napraviti rupu u zidu za provođenje elektropogulacije kroz njega. Za sigurnije kabelske operacije bolje je izbušiti rupu u zidu ispod mjesta gdje će se kutija instalirati (a ne sa strane, odozgo, dno itd.). Električni kabel je zatim spojen na upravljačku kutiju pričvršćenu na zid ili u elektroničko, što dobiva podatke iz ključa. Za ručni roll morate povući kabel i instalirati ručku.

Kako instalirati roller okidač na vrata

Glavni rad je napravljen i ostao posljednji mali potezi:

  1. Završavamo tkaninu. Bar, gdje će biti brišući, bolje je unaprijed premotati u bilo kojem mekom materijalu (na primjer, paket) kako bi se izbjegli ogrebotine na platnu. Na kraju kapka su pričvršćeni fiksatori.
  2. Ako su vani metalni roller, tada se blokirajući reigleel treba dobro pričvrstiti - ne dopušta vam da podignete krpu s dnom.
  3. Popunjavamo rad instaliranjem donje šipke na roletu. Za vanjske mehanizme preporuča se izbušiti glave vijke kako bi se spriječilo od odvrženja uljeza. Tada se utikači stavljaju.

Članak o toj temi: ormarić u toaletu iznad ili za toalet - opcije i ideje

Kako instalirati roller okidač na vrata

Ova instalacija je gotova. Više vizualnih i indikativnih bit će video i fotografije. Ali ipak je vrijedno razmišljati o nekoliko puta prije nego što je stavio valjke. Uostalom, s pogrešnom instalacijom neće se vratiti na novac za razmaženi materijal, a valjci - užitak nije jeftin. Ponekad morate biti u stanju kompetentno procijeniti svoju snagu i povjeriti instalaciju složenih skupih struktura profesionalci.

Kako instalirati roller okidač na vrata

Mali savjet: za stjecanje zaštitnih valjanja za vrata je bolja od visokokvalitetnog čelika ili aluminija, a proizvodi iz profila za ekstrudiranje smatraju se najtrajnijim. Naravno, najbolje će morati adekvatno platiti.

Čitaj više