Kako moždane posteljinu, a uopće je to potrebno?

Anonim

Tradicionalno se smatralo da bi dobar krevet trebao biti snježnobijet, ušilica i glasnik. Međutim, čak i jednosobni komplet je milovao - zadatak je prilično dugotrajan. Stoga, nedavno, mnoge ljubavnice preferiraju tkanine koje ne trebaju glačanje i tvrde da je moguće ne hodnomjer posteljina. Je li tako?

Kako moždane posteljinu, a uopće je to potrebno?

Trebam li željezo?

Odgovori na zadatak "Lee milovanje je li posteljina i zašto" može biti podijeljena u dvije kategorije:
  1. Protivnici ovog postupka tvrde da glačanje spavaćih objekata ne samo da nisu potrebni, ali čak i štetni, jer pod stalnim utjecajem visokog temperatura i tkiva vlakana tlaka gube higroskopnost i brže se istroši. Navijači ove točke gledišta, umjesto da glačanje posteljina, temeljito ga preklopite i daju suho.
  2. U isto vrijeme, ako liječnik pita: "Zašto hodnika s moždanim udakom", odgovor će biti nedvosmislen: s ovim postupkom, zasigurno će se riješiti štetnih mikroorganizama. Nakon svakog plahta za pranje, jastučnice, poplune, i pidžame trebaju biti poglatak u odgovarajućem načinu temperature. Takav krevet je ugodan na dodir, dobro miriše i promiče zdravo spavanje. Ako, umjesto da glačanje, posteljina je u vlažnom obliku, neželjena mikroflora će biti formirana na njegovoj površini.

Dakle, odgovor na pitanje je da li je potrebno za pranje za pranje, ne zahtijevaju objašnjenja "zašto?". To je posebno potrebno za one koji brinu o svom zdravlju ili životu u siru hladne klime. Trebalo bi samo misliti kako to učiniti ispravno, brzo i ako je moguće ne zamorno.

Spreman za glačanje

Najlakše za željezne spavaće setove dok su još uvijek malo mokri , Ako nemate vremena da to učinite odmah nakon pranja, osušene stvari trebaju biti točno presavijene. To se radi na ovaj način:

  1. Prvo se proširila sve nabore i zavoja.
  2. List je presavijen na pola duž duljine, pažljivo kombinirajući kutove i bočne strane, zatim (ako se željezo proizvodi na dasku) ponovno se savija duljinu, nakon čega se mora presaviti u širini jednom ili dvaput. Ako list ima "kutove", moraju biti umotani unutra, a zatim savijajući rezultirajući pravokutnik kao obični list.
  3. Duvette pažljivo je obojana svim kutovima, ali je pričvršćena (ako postoji kopča) i preklopite isto kao i list.
  4. Jastučnice su uredno poravnate i ako je moguće, nemojte se savijati.

Članak na temu: Macrame za početnike s shemama: master klasa s fotografijama i videozapisima

Kako moždane posteljinu, a uopće je to potrebno?

Stog presavijenih stvari treba staviti na ravnu čvrstu površinu i pritisnite pritisak na vrh. Prije slaganja posteljine, raspršuje se vodom iz raspršivanja i da se impregnira vlagom. Odgovor na pitanje zašto i zašto je to učinjeno, bit će očigledno nakon završetka glačanja.

Značajke željeza

Da biste ispravno i brzo udarili komplet za spavanje, trebate sve unaprijed pripremiti. Velike stvari prikladnije za glačanje na stolu. Možete to učiniti na daska za peglanje, ali u ovom slučaju kat je bolji staviti čist leglo, tako da donje rublje visi s ploče nije bilo prljavo. Željezo mora imati parobrod i odgovarajuće načine temperature.

U idealnom slučaju, svaka je bolja nositi se u raspoređenom obliku, ali čak i na stolu je teško učiniti. Stoga, spavaći objekti, s izuzetkom jastučića, glačano presavijeni tako da njihova veličina odgovara površini glačanja, obično četiri puta. Željezo se preporučuje da se kreće na temeljnom niti , Osobila je jednu površinu, presavijeni pokrov poplune ili list okrenut i izglađen s druge strane. Nakon toga, proizvod je raspoređen i presavijen nečistom stranom, temeljito poravnavanje preklopne linije. Ako glačanje list s kutovima, onda prije svega trebate potaknuti njezine bočne stijenke, a zatim ih umotati, preklopite rezultirajući pravokutnik četiri i obradite sa svih strana.

Pomicanje stvari su složene u snopu prikladne za smještaj u veličini veličine i ostaviti da se traži nekoliko sati. Da bi se nalozi za svježe na čelu mora biti potrebno samo u slučaju ekstremne nužnosti.

Lice ili trošenje?

Većina tkanina glačaju s prednje strane, pa prije nego što je prazna posteljina presavijena unutra. Ako postoji vez na proizvodima, on je pomilovan s unutrašnjosti na mekom legla, nakon čega se pokrov ili jastučnjak okrenuo i izglađuje iz prednje strane, zaobilaze vezena mjesta , Na tamnim tkivima, željezo može ostaviti vidljive tragove, tako da će biti ispravno presavijeni s takvim stvarima s nevažećim. Na isti način, možete ih dodati za pohranu.

Članak o temi: vrste krzna za krznene kapute, njihov otpor i cijena trošenja (fotografija)

Svile proizvodi su bolji za rukovanje odmah nakon pranja, nemojte se sušiti. Oni glačaju na minimalnoj temperaturi i samo s pogrešne strane. Treba pamtiti da ne-mrlje mogu ostati od vode na svilu, tako da se ne može poprskati. Preklapanje takvih stvari prije glačanja, bolje je pokriti ih vlažnom krpom.

Čitaj više