Što učiniti ako je sintepon ubijen kao pranje

Anonim

Sintepon je postao jedan od najpopularnijih punila za vanjsku odjeću. Ovo svjetlo i topli materijal zbog relativno niske cijene se natječe s prirodnim jaknama. Glavni nedostatak ginytendera je da je ono što ih izoliralo gubi oblik nakon pranja. Pokupili smo nekoliko savjeta o tome kako izbrisati jaknu na sintetu tako da zadržava svoj izvorni izgled.

Briga o gornjoj odjeći na sintetima

Što učiniti ako je sintepon ubijen kao pranje

Vjeruje se da se sintetski punilo boji vode. Ali to nije slučaj, jer je ovaj materijal dizajniran za zaštitu od vlage. Ako ste prikupljeni za brisanje gornje odjeće na sintetu, odaberite desni deterdžent. Bleachs, enzimi i druge kemikalije s jakim djelovanjem mogu uništiti strukturu vlakana izolacije , Najbolje je odabrati poseban alat za odjeću s umjetnim punilom. S njim se mogu izbrisati sintetinske stvari bez straha.

Kako izbrisati jaknu na sintetu - ručno ili pomoću perilice rublja? Ako ne postoji mogućnost ili želja pripisati suho čišćenje stvar, najbolje je oprati u pisaćem stroju. Uz ručno pranje, bit će vrlo problematično za pranje tragova s ​​deterdženta. Opet će i ponovno se pojaviti na tkanini nakon sušenja. Ali budite oprezni: Najviše proračunska verzija sinteta je vezana ljepilom. Nemoguće ga je operati u pisaćem stroju ili rukama.

Informacije o naljepnici će vam reći koji način pranja pokušaja i što učiniti s stvari nakon. Moramo oprati odjeću okretanjem unutra i pričvrstiti sve zatvarače i gumbe. Posebno kontaminirana područja mogu se prethodno liječiti posuđem ili tekućim vodama. Učinite to najbolje s spužvom. Najprikladniji način rada je sintetika pranja, temperatura vode ne smije biti iznad 30 stupnjeva. Preporučljivo je instalirati dodatnu ispiranje. Stvari na sintetu ne mogu biti natopljene, odvratiti i pritisnuti u perilici rublja. Nakon laganog pranja, pritisnite stvar s rukama i objesite na trempelu ili širite vodoravno na laganom ručniku.

Članak o temi: tkanina ulje: opis, sastav i piće (fotografija)

Kada je stvar potpuno suha, može se progutati kroz tkaninu s minimalnim zagrijavanjem željeza.

Nemoguće je sušiti odjeću na sintetini u blizini uređaja za grijanje ili ispod desnog sunca.

Popravi greške

Što učiniti ako je sintepon ubijen kao pranje

Ponekad kao rezultat pogrešnog pranja ili sušenja, sintetski punilo se sakuplja u kvržicama. Možda da li uštedjeti stvar u ovom slučaju? Ako se SinyPon izgubio, pokušajte ga razbiti. Postoje dvije mogućnosti kako se to može učiniti:

  1. Prvi je pranje u perilici rublja, stavljajući nekoliko teniskih kuglica u nju. Poznati proizvođači topline odjeće na ginytender često stavljaju takvu loptu zajedno sa svakom stvari. Kada pranje, lopti će slomiti punilo, ne dopuštajući mu da se ponovno spusti.
  2. Možete pokušati sve popraviti ručno. Neke se split s rukama, ravnomjerno distribuiraju sintetu unutar jakne. Ostali obrtnici objesiti gotovo osušenu stvar okomito i potapšajte je plastičnim reljefnim za tepihe. U najekstremnijim slučajevima možete zamijeniti razmaženu cijev za sintetu s novom izolacijom.

Jastuci i deke

Sintepon se sve više koristi kao punilo za posteljinu. Unatoč visokim higijenskim i higroskopnim svojstvima sintetičkih materijala, proizvodi s njima su još uvijek potrebni za povremeno pranje. Kako obrisati jastuk ili pokrivač na sintetičkoj povorci?

Što učiniti ako je sintepon ubijen kao pranje

Provjerite jastuk prije pranja. Stavite knjigu na to ako je zuba brzo nestao, stvar je prikladna za uporabu. Ako površina nije poravnana, sinteton je izgubio svoje kvalitete, i ima smisla oprati jastuk. Načela pranja su ista kao i za odjeću: mekani način, niske temperature i neagresivnog deterdženta. Sintetički jastuci moraju biti pritisnuti do maksimuma. Možete osušiti jastuk čak i na središnjoj bateriji za grijanje. Nakon sušenja jastuka, morate dobro protresiti tako da je punilo ravnomjerno raspoređeno.

Sintetička deka za pranje ruku neće uspjeti. Nećete moći pritisnuti visoku kvalitetu, i stoga i sušiti. Poklopac je izbrisan u pisaćem stroju na temperaturi koja nije viša od 40 stupnjeva , Potrebno je koristiti tekući deterdžent bez izbjeljivanja. Veliki pokrivač se bolje pripisuje suho čišćenje, jer se svaka perilica ne može nositi s takvom rasutom stanju. Pritisnite pokrivač na 600-800 okretaja. Onda morate ga razgraditi na horizontalnoj površini i periodično ga protresite. Pokrenite pokrivač se ne preporučuje, jer se sinteton može premjestiti na rubove proizvoda.

Članak na temu: Mobile to sami s leptirima: master klasa s fotografijom

Kada kupujete, obratite pozornost na jastuk ili deku, iz koje možete ukloniti sintetički hiprofhen prije pranja. Proizvođači ih često čine na zatvaraču. U tom slučaju, morat ćete oprati samo jastučnicu ili pokusni poklopac.

Čitaj više