Kako oprati i upravljati emajliranom kupkom od lijevanog željeza

Anonim

Do danas, kupke od lijevanog željeza s emajliranim premazom ostaju najtraženiji, jer su jaki, dobro su zadržane toplinu, stabilne i kada dobiju vodu, nema buke i vibracija. Osim toga, takve suvremene kupke razlikuju se razlikom u oblicima i prikladnim ugrađenim ručkama. Pod uvjetom pravilne skrbi za ove vodovodne opreme, njegov servisni život može trajati do 50 ili više godina.

Kako oprati i upravljati emajliranom kupkom od lijevanog željeza

Najtraženija i trajna kupka je kadu.

Važna prednost je da ako se iznenada caklina pogorša, može se obnoviti. No, budući da metode koje daju sto posto garancije još nisu izumljeni, bolje je ne donijeti situaciju prije. Sukladnost s brojnim pravilima i smjernicama za brigu o kupaonici pomoći će u izbjegavanju tog i, dakle, produžit će život emajla. Dakle, što oprati kupku s emajliranim premazom i kako to ispravno upravljati?

Alati i materijali

Popis potrebnih stavki za pravilnu njegu ekralirane kupaonice od lijevanog željeza:
  • spužva;
  • mekana tkanina;
  • lateks rukavice;
  • Četkom KaPron;
  • otopina sapuna ili druge posebne sintetičke deterdžente;
  • amonijak;
  • ocat;
  • Prašak za pranje.

Korisne savjete za njegu za lijevanje Kupaonica cakline

Kako oprati i upravljati emajliranom kupkom od lijevanog željeza

Veličine kupke.

Prije svega, treba pamtiti da je nemoguće regrutirati previše toplu vodu u emajliranu kupku od lijevanog željeza. Za takvu vodovodnu opremu, preporučena temperatura ne smije prelaziti 75 stupnjeva, inače će se početi pojavljivati ​​mikročitovi, što će dovesti do hrapavosti i gubitka Gloss Camela. Također ne bi trebalo preopteretiti kupku, jer je dizajniran za težinu vode i čovjeka, a ta brojka je obično jednaka 180 kg. Ocijedite u kadu raznih kemijskih reagensa brzo će ga dovesti do zapuštenosti, pa je kategorički zabranjen.

Članak o temi: Formwork za zakladu: Kako napraviti i instalirati + načine za spremanje

Nakon svake uporabe, kupka treba isprati s otopinom sapuna, što dodaje malu količinu amonijaka alkohola. Učinite to bolje s mekom spužvom. Rješenje sapuna može se zamijeniti uobičajenim prahom za pranje ili posebnim deterdžentima. Važno je uzeti u obzir da ne sadrže abrazivne tvari (abrazivna sredstva za čišćenje sadrže u njegovom sastavu komponente krutih čestica, zbog čega se olakša proces čišćenja. Kako se mogu pojaviti duboke ogrebotine zbog krutih čestica) ili drugih agresivnih kemikalija, Na primjer, kao što su kiseline. Zatim sredstvo za čišćenje mora biti isprano s jakim tlakom vode. To je prikladno koristiti tuš za to. Nakon toga, kabina od lijevanog željeza mora biti osušena mekom flanel krpom. To će spriječiti stvaranje sivih i žućkastih mrlja na njemu, što je posljedica naslaga mineralnih soli, koji su sadržani u vodi.

Ako se takve mrlje već pojavi, kategorički je zabranjeno pomicanje ili trljati ih s čvrstim metalnim četkima ili drugim sličnim predmetima, jer to može oštetiti emajl.

Gore spomenuto je da je pranje kadu s lijevanom željezom s kiselinama zabranjena, ali octa (ne čist!) Je iznimka iu ovom slučaju se može koristiti za otapanje takvih mrlja. Za to je krpe navlažena u njoj se nadoveziva na oštećenoj površini. Nakon otprilike pola sata je uklonjeno, a kupka se ispere s tekućom vodom. Ako se željeni rezultat ne postigne, postupak se može ponoviti.

Kako oprati i upravljati emajliranom kupkom od lijevanog željeza

Nakon čišćenja potrebno je obrisati kupku suhom krpom, već duže vrijeme pomoći će uštedjeti bjelinu kupke.

Često se pojavljuju hrđaju mrlje na kupaonici, koja je vrlo teško oprati. Kako bi se izbjeglo njihovo stvaranje, poklopac otpuštanja je bolje popraviti ne na metalnom lancu, već na uobičajenoj ribolovnoj liniji. Osim toga, zbog neispravnog miješalice u kadi, može se provesti stalno istjecanje malog tkanja vode, što će svakako dovesti do ove nevolje, tako da se mora čuvati u zdravlju i osigurati da su slavine u njemu uvijek dobro blokiran.

Članak o toj temi: Je li moguće ljepilo pozadinu za gipsanu ploču: pravila pripreme i lijepljenja

Ako su nastale sve zahrđale mrlje, moraju se miješati terpentin kako bi ih uklonili i soli na takav način da se dobije masa Casczyce, koja je zagađena mjesta valjana. Tada se ova smjesa ostavi nekoliko minuta i nakon ispiranja tekućom vodom. Skipidar se također može zamijeniti octenom bit. Da biste uklonili razne vrste mrlja, strogo je zabranjeno koristiti otapalo.

Da bi se zadužena kupka dugo vremena ne treba oprati metalne i druge tvrde predmete koji mogu ostaviti čipove na svojoj površini, budući da naknadno počinje formirati hrđu, koja će postupno uništiti sve cakline. Stoga, ako se to dogodi, moraju biti protekli. Da biste to učinili, oštećeno mjesto je očišćeno s finim zrnatim papirom i zatim dobro oprani. Zatim je smjesa suhih cinkovih bleasa primijenjena na kol u nekoliko slojeva, nanesena je smjesa suhih cink bleasa, koja se mora pomiješati s BF-2 ljepilom. Slojevi se primjenjuju s intervalom od 1-2 sata dok oštećena površina u potpunosti u usporedbi s cijelom površinom kupelji. U isto vrijeme, oko 3 dana nemoguće ga je koristiti.

U zaključku, treba napomenuti da ako je emajlirana kupka stalno u suhoći i zadrži ostatak preporuka, to će trajati na desetke godina, a istovremeno će njegova površina uvijek grilirati i neće izgubiti izvornu boju.

Čitaj više