Kako odabrati luster s LED-om

Anonim

S razvojem tehnologija imamo više i više zanimljivih uređaja i uređaja, i staro i poznato dobivanje novih značajki i mogućnosti. Na primjer, postalo je moderno kupiti LED svjetiljke. Postoje dva značajna razloga za to - njihov raznolik dizajn i učinkovitost. O tome što je nekretnine LED lusteri za dom, kako ih odabrati i razgovarati.

Značajke LED lustera

Sve karakteristike, prednosti i nedostaci ove vrste aparata za rasvjetu odnose se na činjenicu da se LED diode koriste kao svjetlosni izvori svjetlosti. Oni koji definiraju svoja svojstva i mogućnosti.

Kako odabrati luster s LED-om

LED lusteri za dom - lijepo je

Raznovrstan dizajn

LED, čak i prilično moćan je mali kristal, nekoliko milimetara u veličini, a može proizvesti snažan svjetlosni tok. Neki kristali 3 * 3 mm mogu zamijeniti ne previše moćnu žarulju sa žarnom niti. Druga stvar je da su takvi kristali skupi. Ali oni, ovisno o uvjetima rada, mogu raditi desetljećima.

Kako odabrati luster s LED-om

Standardni ili neobičan dizajn - da biste riješili samo vi

Ta svojstva su značajna snaga svjetlosti s malom veličinom - proširiti mogućnosti dizajna do beskonačnosti. Kada se razvijaju dizajn svih ostalih svjetiljki, dizajneri moraju izmisliti neku vrstu plahta, i prilično velike veličine - tako da se izvor svjetlosti može biti skriven.

Prilikom rada s LED-om, dizajneri praktički nemaju ograničenja - milijuni izvori svjetla mogu se postaviti u bilo kojem redoslijedu, količine. "Plafond" nije potrebno za njih, jer su s različitim kutovima disperzije. Čak i ako postoji strop, pristup, uglavnom estetski, tehnički zahtjevi su minimalni. U tom smislu, performanse stilista je najrazličitije - od uobičajenih klasika do napredne high-tech, minimalizam, potkrovlje. Možete pronaći sve stilove.

Mogućnosti prilagodbe: svjetlina i temperatura sjaja

Većina rasvjetnih svjetiljki može se dati samo svjetlo određenog spektra (boje). Žarulje i halogene svjetiljke daju samo bijelo svjetlo, neke druge boje mogu samo luminiscentno, a to nije prevelika.

LED diode su raspoređeni tako da mogu proizvesti svjetlo bilo koje boje. Ova nekretnina se koristi u LED luditeljima s upravljačkom pločom. U njima se koriste tri kristala kao izvor svjetlosti - crvena, zelena i plava. Promjenom svjetline sjaja svakog dna da biste dobili bilo koju boju spektra. To jest, LED luster za kuću može svijetliti ne samo s bijelim svjetlom (s različitim nijansama), ali i plavom, zelenom, crvenom itd. Imajte na umu da svi modeli nemaju takvu priliku, već samo neke.

Članak o temi: Što ako toalet teče?

Kako odabrati luster s LED-om

Bijelo svjetlo također može biti drugačije

LED lusteri za dom i još jednu značajku - svjetlina sjaj može se široko podesiti. Ova značajka se implementira na bazi podataka sa žarnom niti, za koje se koriste posebni uređaji - prigušivači. Oni spuštaju / povećavaju napon, na kojem ovisi razina luminiscencije svjetiljki. Da biste promijenili svjetlinu svjetla pomoću prigušivača, morate ga pristupiti (obično ugrađeni u prekidač) i okretati ručku. S luminescentnim ili halogenim svjetiljkama, čak i takav "fokus" ne prolazi, ne mogu raditi pod smanjenim naponom.

Kako odabrati luster s LED-om

Neki LED lusteri za kuću s upravljačkom pločom također mogu promijeniti boju.

LED diode mijenja razinu luminiscencije u širokom rasponu i ova funkcija se ostvaruje može biti na daljinu s upravljačke ploče. Možete promijeniti količinu svjetla u bijeloj i obojenoj kristalima. Ova značajka može biti vrlo zgodna u dječjim i spavaćim sobama - ne možete isključiti svjetlo, već samo prigušiti na prihvatljive vrijednosti.

Parametri snage i vijek trajanja usluga

LED-ovi rade s konstantnog napona od 12 V, u mreži, imamo 220 V varijable za izravno povezivanje s kućnom mrežom u uređaje za rasvjetu ovog tipa, konverter napona je ugrađen, koji ispravlja i smanjuje napon u potrebnu vrijednosti. Život LED usluge ovisi o kvaliteti ovog pretvarača - što je stabilnija moć, što će više LED dionica poslužiti.

Kako odabrati luster s LED-om

Postoje vrlo neobični modeli

Općenito, LED diode mogu raditi bez značajne promjene u karakteristikama 30-50 tisuća sati. To je ekvivalentno 20-50 godina rada. Ali to je samo podložno opskrbi napona u određenim granicama.

Nažalost, hrana u našim mrežama daleko je od stabilne. Postoje oštri skokovi poput gore i dolje. Takvi skokovi negativno utječu na život LED-a - izgorjeli su, gubili svjetlost. Budući da je LED luster - uređaj je daleko od sofisticirane, ima smisla da mi služi kroz stabilizator. To je, naravno, dodatna potrošnja, ali stabilizator, stvarajući normalne uvjete za LED diode, vijek trajanja njihove usluge će izraziti.

Članak na temu: Dark cigla kuća: značajke, opcije i zanimljive ideje

Spremanje na električnoj energiji i maloj količini topline

LED rasvjetni uređaji karakteriziraju se povećana učinkovitost - svjetiljka koja troši električnu energiju od 15-20 W, svjetlo se izdaje čak 100 W žarulja sa žarnom niti. To je zbog činjenice da je vod ima većinu potrošnje energije koji se troši na sjaj i samo mali dio je pretvoren u toplinu. U ovom trenutku, to su najupečatljiviji izvori svjetla.

Kako odabrati luster s LED-om

LED lusteri za dom - najbolji izbor za stropove - oni ističu toplinu

Mala količina topline koja označava LED kućni luster omogućuje im da se koriste za stropove.

LED lusteri za dom: izbor

Prilikom odabira LED lustera za dom, osim estetskih kriterija i veličina, morate pratiti još neke tehničke točke:

  • Napon napajanja. Većina domaćih LED lustera povezuje se izravno na mrežu od 220 V. Ali postoje modeli koji je potrebno povezati se kroz pretvarače na smanjeni konstantni napon - 12 V ili 24 V. U tehničkoj specifikacijama, ovaj parametar je naveden.
  • Osvijetljeno područje. Možemo koristiti uobičajeni luster sa standardnim patronama kako bismo osvijetlili različita područja sobe - možete staviti svjetiljku različitih snaga. S LED lusterima, ne prolazi: LED diode su zatvorene unutar i imaju određene parametre. Stoga, pri odabiru, obratite pozornost, koje maksimalno područje može istaknuti ovaj uređaj za rasvjetu. Poželjno je da vaša soba više nema.

    Kako odabrati luster s LED-om

    LED luster je dizajniran za osvjetljavanje određenog područja

  • Šarene temperature. Ovaj parametar je važan za LED lustere bez daljinskog upravljača. LED-ovi mogu proizvesti bijelo svjetlo različite "temperature" - toplo, kao što je žarulja sa žarnom niti, hladna je, poput luminescentnih svjetiljki. Morate odlučiti što točno želite i potražite svjetiljke s prikladnim parametrima.
  • Stupanj zaštite trupa. Za stambene prostore, kao i za tehničke s normalnim radnim uvjetima, ne možete obratiti pozornost na stupanj zaštite slučaja. Ali ako odaberete luster za kupaonicu, kupku, bazen, itd., Tijelo mora imati sigurnosnu klasu koja nije niža od IP44. To znači da je zaštićeno od pada u prašinu i prskanje, a ne bojati se visoke vlažnosti.
  • Jamstveno razdoblje. Ova slika prikazuje stvarno stanje stvari - koliko će svjetiljke raditi bez kvarova i smanjiti razinu osvjetljenja. Što je jamstveno razdoblje duže, visokokvalitetna oprema za rasvjetu ispred sebe.

To su tehničke karakteristike koje se moraju pratiti. Oni su čak iu kratkom opisu robe. U svakom slučaju, mora biti. Ako niste pronašli nikakve podatke, bolje je tražiti nešto drugo. Kvaliteta toga vjerojatno nećete zadovoljiti.

Značajke odabira lustera s upravljačkom pločom

LED lusteri za dom i ured s upravljačkom pločom imaju svoje značajke. Osim svih gore opisanih tehničkih specifikacija, još uvijek morate provjeriti:

  • Kakve mogućnosti imaju ovaj model. Može biti:
    • Mijenjanje svjetline svjetlosti.
    • Promjena boje.
    • Mogućnost uključivanja svjetiljki "dijelova" - dio može izgorjeti, dio nema.

      Kako odabrati luster s LED-om

      Postoje LED lusteri na suspenziji, nalaze se strop

  • Udaljenost konzole. Za male sobe to nije tako važno, ali za prostrano - kao što je dnevni boravak - može biti vrlo važno.
  • Iz kojih izvori energije rade konzola. Bolje, ako su uobičajene baterije u bilo kojoj trgovini.

Pregledajte upravljačku ploču. Dobri proizvođači izrađeni su od kvalitetne plastike, gumbe "Go" tiho

Proizvođač

Rusko tržište predstavlja LED lustere za dom iz Kine, europskih zemalja, postoje ruske mogućnosti. Odmah ih možete razlikovati - po cijeni. Kineski - najjeftiniji, europski - najskuplji. Čak i oni čija je proizvodnja u Kini.

Što vrijedi kupnja? Europski ili testirani ruski. Koriste visokokvalitetne LED diode koje točno razvijaju jamstveni rok. Osim toga, podržavaju jamstvo, to jest, popravak ili zamijenjen uređaj nije uspio ili promijeniti njihove parametre.

Kako odabrati luster s LED-om

LED lusteri za dom mogu biti vrlo različiti

Cijeli problem je da vanjski, ne-specijalist ne može razlikovati visokokvalitetne LED diode od loše kvalitete. To je otkriveno tijekom rada - oni gube svjetlinu ili prestaju užariti na sve. Sva nada za kontrolu u proizvodnji, koja je odbacila niske kvalitete LED dioda. Jeftini kineski lusteri, najčešće se događaju na tim odbačenim LED diodama. Nemoguće je predvidjeti trajanje ili kvalitetu njihovog rada. Iznimka - dokazane kineske marke, ali cijena njihovih proizvoda nije daleko od europskog. Dakle ... Izbori u suštini i ne.

Još jedan problem jeftinog LED lustera je loš-kvalitetan pretvarač snage. Za visokokvalitetnu transformaciju trebate visoke kvalitete (čitano - skupe) komponente i profesionalni skup. Sve to povećava troškove uređaja. I ne do kraja "poravnatog" naizmjeničnog napona brzo prikazuje čak i dobre LED diode, a da ne spominjete neispravne.

Članak o temi: Uređaj domaći jacuzzi

Čitaj više