Kako brzo ukloniti staru boju s drvenim vratima

Anonim

Objekti s dobi imaju poseban šarm. Ako imate staru drvenu vrata, boja se miješala, nije teško joj dati novi život. Čini se zašto se ne zabrljati, ako lako možete kupiti novi: bogat asortiman nudi se u trgovinama završnih i građevinskih dobara. Ali je li vrijedno promijeniti čvrsta drvena vrata na moderan proizvod iz tankih MDF panela, šuplje unutra i obrubljen laminiranim premazom, čak i ako je "Milan orah"? Polazni proizvod se može obnoviti vlastitim rukama. Za početak, morat ćete ukloniti boju s drvenih vrata.

Kako brzo ukloniti staru boju s drvenim vratima

Uklonite staru boju

Zašto popraviti vrata?

Prije gledanja načina za uklanjanje boje s vratima i odaberite najprikladniju opciju, razmislimo o tome i zašto gubiti vrijeme i snagu.

  1. Stara drvena vrata imaju dobru kvalitetu. Izrađeni su od polja, vrlo često materijal za proizvodnju služio kao hrast, čak i ako je krila oslikana.
  2. Nestandardne platnene vintage vrata. U starim apartmanima, stara vrata su često stoje, visoka, bivalma, brijač. Ne postoji takva trgovina, a proizvođač će koštati skupo.
  3. Vrata su lijepa. Ako ste sretni - a vi ste vlasnik bogato ukrašenih rezbarija na vratima, bacite ga na smeće bit će bogohuljenje.
  4. Umjetnički objekt. Ako ste kreativna osoba koja može stvoriti rad dekorativne i primijenjene umjetnosti, onda je drvena krila je veliko polje za kreativnost.

Kako brzo ukloniti staru boju s drvenim vratima

Iz gore navedenih stavki jasno je da postoji mnogo razloga za obnovu i popravak, a nakon svega, svibanj imati svoje.

Materijale

Teoretski, postoje tri načina da se riješite stare boje:

  • Toplinski. Termička metoda temelji se na zagrijavanju stare boje za omekšavanje.
  • Mehanički. Premaz se uklanja raznim strugačima, brusnim papirom. Možete raditi u ručnom ili pomoću alata za napajanje.
  • Kemikalija. Boja se tretira kemikalijama, omekšala i uklonjena.

Članak na temu: Upute za instaliranje plastičnih prozora vlastitim rukama

U teoriji, sve je jednostavno, ali u praksi, najčešće je potrebno primijeniti sve tri metode, jer kemija ne otapaju sve vrste premaza boje, grijanje ne uklanja sloj u udubljenjima i mehaničkom metodom, čak i sa Pomoć električnog alata je iznimno dugotrajan i prašnjav proces. Stoga se ne biste trebali oslanjati na jednu opciju. Bolje skladištenje koliko god više moguće uređaja i sredstava.

Kako brzo ukloniti staru boju s drvenim vratima

Za implementaciju plana za ažuriranje vrata, morat ćete se zaliha s nekim uređajima i strpljenjem, jer je vjerojatno da će brzo ukloniti staru boju s drvenim vratima, čak i gledajući na video detaljne upute, to neće raditi.

Instrumenti

Građevinarstvo kao sušilo za kosu - neophodna stvar za uklanjanje stare boje. Izgleda i funkcionira gotovo poput uobičajenog sušenja kose. Ali temperatura zraka proizvodi od 100 do 600 ° C. Stoga ga uredno kontaktirajte ne da biste dobili opekline i ni u kojem slučaju ne koristite sušilo za kosu frizera. I naprotiv: ako ne postoji građevinski sušilica, pokušajte koristiti uobičajene, za polaganje kose, nije vrijedno toga. Rezultati neće postići.

Kako brzo ukloniti staru boju s drvenim vratima

Osim sušila za kosu, mogu se koristiti i druge metode toplinske obrade: lampa za lemljenje ili plinski plamenik. Ovi alati zahtijevaju posebnu oprez u optjecaju. Lako možete prekriti zaplet i oštetiti ne samo boju, već i samu stablo. Osim toga, ovi uređaji imaju otvorenu vatru, stoga, u skladu s sigurnosnim propisima. Čak i za zagrijavanje premaza, koristi se infracrvena svjetiljka.

Ciklus je strugač koji ima metalnu oštricu i ručku. Ako niste uspjeli dobiti poseban strugač, lopatica je prikladna ili bilo koji drugi sličan alat.

Trebamo brusni papir s različitim žitama. Osim papira, posebne abrazivne spužve su vrlo udobne, pogotovo ako postoje olakšice na površini, na primjer, navoj. Vrlo dobro, ako vaše zbrinjavanje ima stroj za brušenje - koristite ga značajno ubrzava proces.

Članak na temu: četvrtine prozora. Prozor za montažu s četvrtom

Može biti ručno ili u obliku bušilice. Druga opcija može biti korisna. Izbušite mlaznice su u obliku diska ili šalice.

Kao i:

  • četke i četke;
  • sredstva za uklanjanje boje;
  • sredstva za zaštitu;

Pregača ili odjeća, koja ne žao pokvariti, rukavice su obične, tkanine i gume, respirator, naočale. Nemojte zanemariti uporabu zaštitne opreme: želite ukloniti boju od metalnih ili drvenih vrata, a ne na kožu iz ruku.

Potrošni materijal

Rafting za uklanjanje prašine, polietilena za zaštitu namještaja i drugih predmeta, traku - odmah je teško reći, zašto bi to moglo biti, ali ono što je korisno za nešto - činjenica.

Postoje razne pranje za staru boju. Pokušajte odrediti vrstu boje i pokupiti prikladnu kemiju.

Kako brzo ukloniti staru boju s drvenim vratima

Na posao

Rad je biti prilično prljav, au tom procesu, bez obzira na to kako metoda ne uklanja premaz, pojavljuju se vrlo neugodni mirisi. Ako planirate raditi u sobi, zatvorite sobu u sobi sa zaštitnim filmom i provjerite postoji li mogućnost ventilacije prostorije.

Pokrenite proces uklanjanja stare boje pomoću građevinskog sušilice. U većini modela postoji podešavanje temperature - ona se mora odabrati eksperimentalni način. Sušilo za kosu često je opremljen dodatnim mlaznicama. Među njima se nalazi scraper mlaznica, koja omogućuje ne samo usmjeravanje mlaza vrućeg zraka, već i istovremeno ostrugati omekšanu boju.

Tamo gdje se premaz pomoću sušilice za kosu ne može izbrisati, koristite druge načine.

Kada se premaz uglavnom ukloni, površina lista vrata dodatno se obrađuje s kožom za uklanjanje očuvanih područja premaza i strugača.

Uklonite prašinu i pregledajte površinu. Možda na nekim mjestima potrebno je vrištati nedostatke. Prije punjenja žetona i rupa, pregledajte vrata da odlučuju - slikati novu boju, ili u slučaju dobrog vaganja stabla, možda odlučiti da će premaz laka dati proizvodu veći šarm.

Članak o toj temi: Popravak paleta tuš kabina to učiniti sami

Sada znate kako ukloniti staru boju s vrata. Stari premaz se uklanja, a možete nastaviti s planiranim završetkom.

Čitaj više