Uklonite zumiranje kanalizacije s vlastitim rukama

Anonim

Sustav kanalizacijskog sustava naših apartmana je uobičajeno dobro, ali ponekad je "dobro" prestaje funkcionirati. Sustav formira blokadu, voda je odgođena, a istodobno teče sa sadržajem sustava vrlo neugodnih vrsta i mirisa. Treba čisti.

Uklonite zumiranje kanalizacije s vlastitim rukama

Uređaj začina u privatnoj kući.

Točnost i prevencija

Najčešće, neuspjeh u radu kanalizacijskog sustava nastaje kao posljedica pogrešnog, nemarnog odnosa.

Prva stvar koju trebate zapamtiti svim korisnicima: kanalizacija ne bi trebala duplicirati kantu za smeće, oni imaju drugačije odredište! Eliminirati u pranje, WC ili umivaonik kućanstva, koji se ne otapa, ili slabo otapaju, ili imaju prevelike dimenzije - siguran način da se formira blokada u kanalizacijskom sustavu.

Uklonite zumiranje kanalizacije s vlastitim rukama

Dijagram veze školjke i kupke do vruće i hladne vode i kanalizacijske cjevovode.

Kako bi se izbjegle posljedice takvog nemara, preporuča se instalirati na ispusne rupe filtera cijevi, odgađajući neželjeno smeće.

No, čak i s pravom, pažljivog stava prema kanalizacijskom sustavu na unutarnjim zidovima kanalizacijskih cijevi, masti, prljavštine, drugih organskih organskih tvari formiraju se tijekom vremena. To se olakšavaju nepravilnosti, hrapavost u cijevima, mogućim nedostacima koje omogućuju i sklop cijelog sustava iu tvornici proizvodnji pojedinih elemenata.

Stoga, druga stvar koju trebate zapamtiti: kanalizacijski sustav treba povremeno napraviti prevenciju.

Lako je, sve se radi s vlastitim rukama. Čaša obične sode izlije u ispusni otvor kupelji, umivaonik ili toaletni zdjelu, na vrh se izlije čaša octa. Nakon nekog vremena pojavljuje se pjena, nakon čega se cijev ispere s kipućom vodom ili dovoljno vruće vode. Ovaj jednostavan postupak omogućuje vam da uklonite masnoće i organske tvari iz sipona i od zidova unutarnjeg kanalizacijskog sustava cijevi, a sam sustav uvijek će biti u radnom stanju.

Članak o temi: ljepilo za pozadinu metilana, mali pregled

Uklonite blokadu

Uklonite zumiranje kanalizacije s vlastitim rukama
Uklonite zumiranje kanalizacije s vlastitim rukama

Samera Kanalizacija u apartmanu.

Međutim, ako, unatoč svemu, blokada se i dalje dogodila, ne bi trebala biti u paniku i odmah potražiti vodovod. U pravilu, eliminacija gotovo svih dampolja sustava unutar kvartala je zapravo učinjeno vlastitim rukama.

Za početak, potrebno je odlučiti je li ukupno blokiranje cijevi ili lokalnog - sifona. Lako je provjeriti. Ako se voda odgodi samo u istoj ispusnoj rupi, provjerite sifon. Možda je problem u njemu ili cijev uz njega. Ako je sifon začepljen, a to prvo začepljuje, to će pomoći običnom kantu.

Sanitarni vetuz

Vanutuz je jednostavan i učinkovit uređaj, koji je gumena šalica s drvenom ručkom. Koristi se za uklanjanje lokalnih blokova ljuske, kupaonice, WC-siphones i dijelova cijevi uz njih.

Zatvorimo rupu preljeva sudopera, pranja ili kupanja. Zapošljavamo malo vode, tako da se šalica Cantoz može potpuno pokriti. Čvrsto, bez praznina, instaliramo šalicu Vanza na ispusnu rupu, pritisnite. Proizvodimo kretanje prema dolje nekoliko puta, bez naslonjanja šalica s površine, stvarajući povećani pritisak zraka i vode u sifon i cijevi. Pod pritiskom vode i zraka, blok se gura u cijev i ispere se u opći kanalizacijski sustav. Nakon što završite crpljenje, Vanutuz se oštro povlači.

Ako je blok eliminiran, voda će brzo ući u ispusni otvor. Ako ne, morate ponoviti postupak.

Pažnja! Koristeći vozila u kuhinji ili u sudoperu, nemojte pretjerivati. Snaga tih struktura nije nezamjenjiva. Ponekad, sa samo formiranom blokazom u kuhinji sifon, možete očistiti odvod, u doslovnom smislu, s vlastitim rukama: dovoljno, kao Cantuz, koristite vlastiti dlan.

Dakle, Vantuz je koristio, svi potrebni napori bili su priloženi, a voda ne prolazi ili ostaje stabilan neugodan miris. Što učiniti sljedeće?

Članak o temi: Obnova krevetnih stolova s ​​vlastitim rukama: Izbrišite nedostatke i obnovu namještaja

Kemija za kanalizaciju

Sljedeći način uklanjanja posljedica kanalizacije kanalizacije je kemijsko čišćenje cijevi.

Do danas postoji mnogo različitih kemikalija namijenjenih za čišćenje kanalizacijskih sustava. Oni su obično vrlo učinkoviti, ali treba ih vrlo pažljivo koristiti.

Prije odabira alata morate se posavjetovati s prodavateljem ili pažljivo pročitati upute za prijavu. Kemijska sredstva moraju najbolje pristupiti kanalizacijskom sustavu!

Uzmite u obzir materijal cijevi i priključci vašeg kanalizacijskog sustava: plastika, lijevanog željeza ili metala, kao različita sredstva utječu na materijale cijevi na različite načine. Na primjer, ista "mola", dokazano i učinkovito sredstvo, napravljeno na temelju tekućih alkalija i vrlo je opasno za plastiku.

Alat se izlije ili zaspi u ispusni otvor u količini navedenoj u uputama, nakon čega ili se ispere s vodom ili ostaje u koncentrirani u određeno vrijeme. Nakon isteka vremena, sustav se temeljito ispere s vodom. Ponekad se preporučuje uključiti tople vode prije uporabe.

Čišćenje kanalizacijskog sustava pomoću kemikalija zahtijeva usklađenost s sigurnosnim pravilima: potrebne su gumene rukavice i respirator!

Šeširski kabel

Sljedeći radikalni i učinkovit način čišćenja kanalizacije vlastitim rukama je ručni spiralni kabel ili trut. Ovo je uže iz tkane čelične žice, na jednom kraju postoji poseban savjet ili osip, a na drugom - gumb za rotaciju. Različite izmjene kabela su duljine od 5 m ili više.

Prvo uklanjamo sifon, u rupu cijevi ulazimo u kabel. Polako ga rotirajte pomoću ručke u smjeru kazaljke na satu. Ova se radnja mora izvršiti zajedno, budući da jedna osoba ne fizički ne može i rotirati kabel i usmjeriti ga kroz cijev.

Nakon što je postigao mjesto začepljenja, kabel će ojačati ". Sada pažljivo uništite blokadu, pomičući kabel naprijed-natrag.

Članak o temi: topli kat s vodom: uređaj i instalacija

Kabel se mora povremeno ekstrahirati iz cijevi da bi se očistila iz nagworn smeća.

Nakon uklanjanja blokada, kanalizacijski sustav mora se ispirati vrućom vodom kako bi se isprati sve bočne naslage.

Treba napomenuti da postoje prikladni napredni kabeli dostupni za uporabu od strane jedne osobe: to su ručni gramofoni s automatskim kabelom, pa čak i opremljeni električnim pogonom, ali takvi plodovi tehničkog napretka su prilično skupi za korištenje pojedinačno. Jeftinije i pouzdanije povremeno kontaktirajte profesionalnu sanitarnu sobu.

Kompresor iz usisavača

Shema devizacije s nejasnim i vodovodnim kabelom.

Uz profesionalno čišćenje kanalizacijskih sustava, čistač cijevi je učinkovit. U isto vrijeme se koriste pneumatski ili hidraulički kompresori. Kod kuće je lako napraviti takav kompresor vlastitim rukama iz konvencionalnog usisivač. Šalica vozila spaja crijevo, crijevo se stavlja na puhanje rupu usisivača, iz kojeg se uklanja kolektor prašine. Šalica Vanza primjenjuje se na ispusnu rupu, usisivač je uključen na punoj snazi ​​i ubrizgava se u cijevi Povećani tlak, gura blokadu u široku cijev središnjeg uspona.

Iako je čišćenje i eliminacija kanalizacijskih rasloga gotovo uvijek učinjeno vlastitim rukama, još je bolje iskoristiti ovaj uobičajeni "blagoslov" i povremeno napraviti prevenciju, očistiti sustav.

Čitaj više