Kako povezati žice s vijcima

Anonim

Dok spojite žice, moraju se slijediti pravila o sigurnosti od požara. Čak i mala pogreška može dovesti do kratkog spoja, pa čak i požara. U pravilu, mnogi ljudi koriste žičane metode, ali je zabranjeno prema pravilima o pue. Postoje alternativne metode - to je povezivanje žica s kapovima i vijcima. I riječ je o tome kako izvesti vijčanu žicu, mi ćemo reći u ovom članku.

Kako povezati žice s vijcima

Kada se koriste žičane žice

Kada je potrebno kombinirati bakrene i aluminijske žice zajedno, vijci će postati chic rješenje. Budući da uz pomoć njih možete izvršiti kvalitetnu vezu, ne mora koristiti posebne alate i složene metode. Da biste koristili ovu metodu, dovoljno je pronaći sljedeće materijale:

  • Matica i vijak ovisno o veličini žice koju želite povezati.
  • Metalni podloške. Ako se dvije koriste dvije žice, tada će biti dovoljno tri podloške.
  • Također trebate uzeti ključ ili drugi alat koji ćete odgoditi vijke.
  • Materijal za izolaciju. Ovdje, budite oprezni i pročitati članak: kako izvoditi vijke izolacije.
    Kako povezati žice s vijcima

Kako izvršiti pričvršćenu vezu

Zapamtiti! Ne postoji ništa teško, ali tijekom korištenja ove metode, pobrinite se da voditelji ne dođu u kontakt jedni s drugima - to je važna točka.

Korak-po-korak uporaba metode na sljedeći način:

  1. U početku, potrebno je pripremiti vodiče. Da biste to učinili, uklonite izolaciju za veličinu vijka, pogledajte ovdje vlastitim očima. Da ne bi napravili pogrešku, odmah pričvrstite žicu na vijak.
  2. Kada su otkrili veličinu, morate napraviti posebnu petlju. Nosimo žicu na vijku i pogledamo koje su petlje ispravne i koje se ne mogu koristiti, jer može uzrokovati kratki spoj.
    Kako povezati žice s vijcima
  3. Prije nego što počnete, morate nositi metalni pak na vijku, već nosite dirigent na njemu.
  4. Kada je žica stavljena na, umetnite još jedan perilica i ponovno stavite dirigent s perilicom. Tada je potrebno okrenuti cijeli dizajn pomoću ključa, učinite to, bez primjene nastojanja da slučajno ne oštetite vodiče. Pogledajte fotografiju, kako bi to trebala biti sama.
    Kako povezati žice s vijcima
  5. Kao rezultat toga, potrebno je napraviti izolaciju. Nemojte uštedjeti materijal, bolje je učiniti dobro nego za nekoliko godina da patite s kratkim spojem.
    Kako povezati žice s vijcima

Članak o toj temi: GOST i certifikati za drvena vrata

Kao što možete primijetiti, vijčana žica žica s vlastitim rukama je jednostavno. Svaka će osoba nositi s takvim zadatkom. Ali zapamtite da se također mogu koristiti WAGO terminalni blokovi, koji će se također nositi s takvim zadatkom i smatraju se modernijim.

Naša uputa trebala bi pomoći učiniti sve bez pogrešaka, ali za vizualnu percepciju cijelog procesa preporučujemo da vidite više sljedećih videozapisa, gdje ćete vidjeti kako se sve čini vizualno.

Čitaj više