Značajke korištenja i specifikacije organizacije

Anonim

Riječni materijali su vrlo popularni za različite procese. Među njima često dodjeljuju organskitis. Proizvodi se široko koriste pri radu s namještajem, zidovima zidnih i stropnih konstrukcija. To se objašnjava dostupnost materijala i njegovih operativnih kvaliteta.

Značajke korištenja i specifikacije organizacije

Što je organski?

Nije lako dati točnu definiciju proizvoda jer nedostaje u regulatornim dokumentima. Prema GOST 4598-86, opći naziv takvih materijala je vlaknast ploča, koja se često pojavljuje zbunjenost. Situacija je vrlo lako objasniti: Orgarnis je izvorni naziv, čvrsto ukorijenjen u izgradnji i kućanstvu. Također se pogrešno vjeruje da je materijal sinonim za federacije. Zapravo, to su čvrste ploče s kojima se suočavaju.

Napomena! Razlika u izgledu organskih i ostalih drvenih ploča je vrlo bitna: prednji dio lista je uvijek glatka, a navodnjava se grubo, s vidljivim olakšanjem.

Značajke korištenja i specifikacije organizacije

Oriznastih listova ima karakteristično olakšanje na stražnjoj strani

Vrste i svojstva materijala

Sve čvrste ploče imaju oznaku "T" na koju se dodaju slova:

  • s finim premazom drva - T-C;
  • Baklje - t-p;
  • s finim premazom drva i tonirano - t-sp;
  • vodootporan - T-B;
  • Otporna na vlagu T-C - TSV;
  • polukruti - nt;
  • Superhard t-c - sts.

Značajke korištenja i specifikacije organizacije

Profesionalno označavanje drva i vlaknastih ploča ima vlastitu strukturu

Laminirana organska - glavna dekorativna sorta, ima brojne osobine:

  1. Estetika. Premaz ima širok raspon boja i nijansi i pouzdano ponavlja strukturu raznih stabala.
  2. Dugi vijek trajanja. Ako se paneli koriste u prostorijama s konstantnom vlagom i temperaturom, njihova trajnost je najmanje 15-20 godina.
  3. Otpornost na mehaničku izloženost. Iako se ploče mogu oštetiti na točkama udaraca, njihova ukupna struktura je prilično gusta za izdržavanje značajnih opterećenja.
  4. Dodatna zvučna i toplinska izolacija. Stvoren pokrov ne može spriječiti prodor zagađenja buke u kuću, ali je jedan od zaštitnih koraka. Osim toga, zbog niske toplinske vodljivosti, on služi kao pomoćni alat za povećanje energetske učinkovitosti.
  5. Jednostavna instalacija i obrada. Elementi se lako režu i buši, koji vam omogućuje stvaranje kovrčavih dijelova. Zbog stabilnosti savijanja, fragmenti željene veličine mogu djelovati kao predložak.

Članak o temi: Kako popraviti gipsanu ploču na zid: 3 načina

Osim lamelirane opcije, ne postoje listovi koji se liječe boje i lakovi i prošli papir. Karakteristike svih vrsta su identične, osim otpora na habanje sloja lica.

Značajke korištenja i specifikacije organizacije

Bojenje se smatra najlakšim načinom zaštite premaz.

Standardni proizvodi iz organske tvari ne mogu biti obloženi od furnira, kao što se mora primijeniti na obje strane, inače se tanki proizvod deformira. Stoga se XDF i MDF najčešće koriste za korito.

Značajke proizvodnje

Orolete paneli mogu se sastojati od ostataka od proizvodnje skupljeg drva. Također, kao osnova koristi odbijene i drugovidne dnevnike.

Ako je struktura sirovina velika, onda prethodno piljenje i brušenje u malu državu. Otpad, koji se najčešće koriste u radu, podijeljeni su u tri frakcije: čip, piljevine i čips. Potonji izgled ne sudjeluje u daljnjoj obradi, jer ide na proizvodnju iverice.

Značajke korištenja i specifikacije organizacije

Visoka popularnost DVP uzrokuje godišnji rast proizvodnje

Trebate znati! Proizvodnja organizma javlja se najčešća "mokra" metoda. "Suha" metoda se koristi za dobivanje ploča različite gustoće: LDF, HDF i MDF.

Tehnologija proizvodnje je u uzastopnim fazama:

  1. Čišćenje izvornih komponenti. Za to se masa temeljito ispere kako bi se uklonile nečistoće u obliku gline, pijeska i smeća. Uz puni ciklus na modernoj opremi, baza se prolazi kroz magnet kako bi se isključila metalne čestice.
  2. Suhi i dvokatno brušenje za dobivanje vlakana željene veličine.
  3. Smjesa se stavi u uređaj na kojem se obrađuje veznim smolama. Ako je potrebno, dodaju se modifikatori. Važno stanje je točan usklađenost sa svim proporcijama koje izravno utječu na konačnu kvalitetu.

    Značajke korištenja i specifikacije organizacije

    Za proizvodnju solidnih ukrađenih DVP modela koristi se high-tech oprema

  4. Koncentrat ulazi u bazen vode, gdje se stvara masa i dimenzioniranje s posebnim sredstvima.
  5. Mješavina se pomiče u zonu niske plime, gdje se formira glatki tepih. Ova faza je vrlo važna, jer je potrebno dobiti jedini sloj s jednom strukturom.
  6. Provodi se višestruko vruće prešanje.
  7. U završnoj fazi materijal se šalje na hlađenje.

Nakon završetka proizvodnog ciklusa, rezultirajući proizvod treba izgledati u skladu sa standardima: površina mora biti glatka i bez lumena.

Veličine popisa

Zbog činjenice da se razlike između vlaknastih ploča i manjih organoma, u određivanju dimenzija, parametri koji se svojstveni u svim čvrstim pločama uzimaju u obzir. Najpopularnije opcije:

  • Širina - 1220, 1525, 1830 i 2140 mm;
  • Dužina - 2140, 2440, 2745, 3050, 3350 i 3660 mm;
  • Debljina - 2,5, 3,2, 4, 5 i 6 mm (ploče od 7 mm).

Standardni dijelovi imaju dimenzije 1220 * 2140 (2440) mm i 1220 * 2750 mm.

Značajke korištenja i specifikacije organizacije

Na sva domaća poduzeća, organatis i druge vrste vlaknastih ploča su strogo prema GOST-u

Područje primjene

Sfera korištenja proizvoda prilično široka:

  1. Proizvodnja namještaja i donjim kutijama. Obojeni fragmenti dekorativnih varijacija omogućuju skrivanje zidova zidova, slajdova, dnevnih soba ili ormara za kuhinju, kupaonicu.
  2. Kao materijal za suočavanje. Plahte su montirane na zidove i strop, stvarajući ravnu površinu za daljnji rad. S obzirom da je vrlo teško lijepiti pločice ili pozadinu na takvu bazu, za to se održavaju pripremne aktivnosti. Također dijelovi su prikladni za polaganje na podu u ulozi supstrata. Ali ako je potrebno, organa se može primijeniti samostalno kao fini premaz.

    Značajke korištenja i specifikacije organizacije

    Tehnika obloge kućanskih površina s vlastitim rukama ne uzrokuje poteškoće čak i amaterskim

  3. Vrata unutarnjih poslova gospodarstva. Ploča se primjenjuje na laganu staničnu bazu, ona osigurava malu težinu dizajna.
  4. Završavanje unutarnjeg prostora automobila, automobila, kao i stvaranje zaštitne ambalaže i pagping tijekom prijevoza različitih predmeta.

U usporedbi s vlaknastim pločama, organizam ima uži opseg uporabe u odnosu na čvrste ploče.

Članak o toj temi: Samonivelirajući pod: Pro i kontra aplikacije u apartmanu

Čitaj više