Metode obnove ulaznih metalnih vrata

Anonim

Ulazna vrata u apartmanu izložena je mnogo opterećenja nego međusreće. Prvo, ovaj dizajn je mnogo masivniji i stoga otvara i zatvara brže trošenje dodatne opreme. Drugo, razlika između temperature unutar stana i vanjske strane dopire do značajnih vrijednosti koje negativno djeluju na bilo koji materijal. Pa, treće, opasnost od mehaničkih oštećenja ovdje je mnogo veća - od slučajnih ogrebotina koje ostavlja susjedova mačka prije pokušaja hakiranja.

Metode obnove ulaznih metalnih vrata

Stvaranje obnove

Preliminarni rad

Obnova vrata ulaznog metala, bez obzira na krajnji rezultat, uključuje obveznu pripremu.

  • Prije svega, uklanjate ozlijeđene trim laminata, MDF panele, drvo ili kožu. Sloj boje također nema iznimke. Ako ne govorimo o par ogrebotina, ali o glasnoj boji, potrebno je ukloniti dekorativni sloj.
  • Metalno platno često postaje žrtva korozije. Ako je web-lokacija mala, tada se očisti s brusnim papirom, namočenom u dva sloja s odgovarajućim kompozicijom - za metalne produkte, a nakon sušenja je brušenje. Ako je površina slikana, daljnja obnova se reducira na primjenu boje željene nijanse na oštećeno područje.

Metode obnove ulaznih metalnih vrata

  • Ako je korozija uhvatila veliko područje, preporuča se obraditi cijelu površinu metalnog krila s pjeskarenjem, primljene u dva sloja i boje.

Ako se pretpostavlja daljnja završna obrada proizvoda, tada se ne izvodi za bojenje. I, iako je danas, najlakši i najbrži način obnove ulaznih vrata u stanu nije manje popularan, a druge metode su stečene.

Metode obnove ulaznih metalnih vrata

Suočavanje s laminiranjem filma i furnira

Restauracija je izrađena vlastitim rukama i potrebno je vrijeme čak i manje od bojenja. Laminiranje dekorativni film oponašaju drvo ili kamen, ima vrlo pristupačne troškove i rad lakše s njim jednostavno.

  • Film se reže duž veličine metalnog krila i pasta na tekućim noktima. Kako bi prikrili dijelove materijala, krajevi platna su obojeni odgovarajućom bojom. Također se možete popeti na ulazna vrata oko perimetra s drvenim dasacima iste hlade, a onda možete uzeti tkaninu.

Članak: Luksuzna kadu zavjese: tkanina, tekstil - izvrsno rješenje

Metode obnove ulaznih metalnih vrata

  • Furnir s obrnute strane prekriven je ljepljivom sastavom, još je lakše raditi s njim nego s laminatom. Bendovi se režu veličine veličine i zalijepljeni željezom: toplinsko ljepilo i polimerizira kada se zagrijavaju. Prije ulaska vrata treba ukloniti iz petlji.

Metode obnove ulaznih metalnih vrata

Furnir je izrezan s marginom tako da se rub može omotati i zalijepiti na vrata do vrata. Na fotografiji - obnova furnira.

Suočavanje s panelima MDF.

Restoran s ovim materijalom nešto je kompliciraniji za realizaciju vlastitim rukama, međutim, i izgleda mnogo učinkovitije.

Budući da je MDF ploča ima neku debljinu, i njegov rez, potrebno je nekako prerušiti. Najlakši način je korištenje PVC profila za pločicu, odabran za MDF boju.

  1. Popravci u stanu počinju instalacija takvog profila na ulaznim vratima sa strane. Na površinu metala, dio je fiksiran na tekućim noktima.
  2. Na štednjaku je odrezana tankog ruba i umetnite u profil. U jednom od MDF panela, rupa je unaprijed napravljena ispod brave, ako je potrebno.
  3. Sljedeći element je fiksiran u utoru prethodnog. Pričvršćivanje s samostalnim.
  4. Posljednja ploča je rezana širinom, PVC profila na njemu i držite se krila s njim.
  5. Još dva fragmenta profila duga jednaka širina platna stavljena na krajeve kraja.

Metode obnove ulaznih metalnih vrata

Video sadrži obnovu vrata na MDF ploče.

Dorada

Drvene daske za obnovu s vlastitim rukama i sada se koriste vrlo rado: materijal je atraktivan izvana, omogućuje vam da koristite i boje, i veo, i toniranje i također ima termalne izolacijske kvalitete.

  1. Pokriti s klapnom, ulazna vrata treba ukloniti iz petlji i rastaviti sve izbočene elemente.
  2. Lamele su unaprijed određeni lakom, također je poželjno biti tretiran svojim sredstvima koji povećavaju otpornost na vlagu.
  3. Podstava je izrezana i fiksirana na platnu pomoću tekućih noktiju. Položaj lamele može biti u svakom slučaju: vertikalno, horizontalno, dijagonalno ili da bi se napravio geometrijski uzorak.

Članak o temi: vrste šarki za teška vrata i njihove značajke

Metode obnove ulaznih metalnih vrata

Osim obloge se može obnoviti platno i laminat. Na površinu metala, materijal je također lijepljen na tekuće nokte. Ali za razliku od obloge, letvice moraju biti unaprijed sastavljene u gotovom štitu. Na perimeru platna, drvene tračnice su fiksirane, a zatim obložene vrata laminatom: stavite štit i pritisnuli teret prije sušenja ljepilo.

Laminat se također može postaviti kao uzorak.

Čitaj više