Tehnologija proizvodnje tablice iz odbora s vlastitim rukama

Anonim

Fotografija

Tablica iz ploča može se napraviti vlastitim rukama. Za ovo pripremite crtež i određuje se dimenzijama namještaja. Ako se napravi jednostavan stol, njegova duljina (cm) treba biti 120, visina - 75, i širina - 70.

Tehnologija proizvodnje tablice iz odbora s vlastitim rukama

Uzorak stola iz ploča.

Pripremni rad

Za proizvodnju namještaja od ploče s vlastitim rukama, bit će potrebni sljedeći materijali (mm) i alati:

  • Drvo 4x140;
  • barovi s poprečnim presjekom od 40x60;
  • 4 vijka za 10 cm;
  • Sander;
  • bušilica;
  • odvijač.

Tehnologija proizvodnje tablice iz odbora s vlastitim rukama

Crtanje i veličina drvenih detalji o tablici.

Pre-radijte radnu ploču. Za ovu uporabu 5 ploča željene veličine. Oni su pričvršćeni na barove uz pomoć samopouzdanja. Duljina pričvršćivača odabire se na takav način da je stablo sigurno pričvršćeno na nosače. Da biste napravili tablicu s planiranog uobičajenog odbora, morat ćete opremiti jaz od 3-4 mm (prilikom sastavljanja tablice). Takva tehnologija pomaže kada se brine za namještaj, sprječavajući akumulaciju blata na onim mjestima gdje je daska susjedna jedni drugima, formirajući gornju površinu.

Ako je tablica napravljena vlastitim rukama s jezične ploče, tablica će biti predstavljena u obliku čvrstog dizajna. Od posljednjeg drva, pin (s ruba) je očišćen s džigsaw. Budući namještaj se obrađuje. Da biste napravili stol s drveta, morat ćete napraviti noge. Jedna podrška 2 dijela mora biti spojena na 1/2 stabla. Materijal se stavlja prema specifičnoj tehnologiji. Na vlaknasti ili šperploče izvučeni pravokutnik. Njegove dimenzije se izračunavaju formulom:

Ah600, gdje

A = 750 - B (debljina vrha stola, u mm).

Sljedeća faza osigurava postavljanje linije u kojoj će se stablo rezati. Zatim napravite detalje nogu. Elementi su prilagođeni i prikupljeni uz pomoć pluga i vijaka. Da biste napravili robustan stol vlastitim rukama, morat ćete ispravno montirati njegove potpore. Za ovaj vijak namještaja.

Članak o temi: Kako sipati podove u kuću

Rim krutosti je fiksirano između nogu s dugim samoizvlačenjima. Krajevi countertopa zatvaraju trake. Za njihovu instalaciju koristite nokte. Učvršćivači su postignuti u tablici vlastitim rukama uz pomoć čekića. Prethodno je potrebno ugrizati šešire. Rezultirajuća struktura je obojena stihom ili lakom.

Klasična opcija

Tehnologija proizvodnje tablice iz odbora s vlastitim rukama

Alati za proizvodnju tablice.

Ako želite, možete napraviti klasični stol vlastitim rukama. Za to će vam trebati sljedeće materijale (cm):

  • 4 Bros 10x10;
  • Ploča 10x2;
  • 4 ploče 250x40 mm i 2 m dugo.

Proizvodni proces započinje proizvodnjom countertopa. To mu daje zaobljeni oblik. Oznake se izvode pomoću gimnastičke obruč. Nalazi se na ploče, čvrsto presavijena u odnosu na druge. Drvo prekida s oznakom. To će zahtijevati jigsaw. Pisanje dijelova se vrši brusnim papirom. Površina je grupirana i pokrivena stihom. Da biste sastavljali dizajn vlastitim rukama, morat ćete kupiti pričvršćuje (vijci 4x60).

Za proizvodnju baza, koristi se drvo (širina 800 i 1600 mm). Materijal iz kojeg će se nalaziti pultop, položiti na pod. Top Montirajte dobivenu kutiju. Posljednji dizajn mora otrovati. Unutarnja kontura crtanje olovke. Kutija rastavljen. Iz ugla konture napravite uvlaku od 110 mm. U nastalim točkama pričvrstite noge.

Kako bi se osiguralo integritet pultop, bit će potrebno popraviti ploču na njega (uz pomoć ljepila i pocinčanih vijaka 4x45).

Kutija je instalirana na posljednjem elementu strukture, uzimajući u obzir unaprijed izrađeni krug. Detalji su fiksirani samo-ladicama. Mjesto gdje će se noge namještaja montirati, ostaviti besplatno. Sljedeća faza osigurava polaganje potpore u kutovima kutije. Za njihovu fiksaciju koriste se vijci za ljepilo i samo-tapkanje. Nedavni elementi su pričvršćeni izvan dizajna. Da bi izdržljiva i izdržljiva tablica vlastitim rukama, noga se nalazi u kutu s maksimalnom gustoćom. Namještaj je spreman za rad nakon potpunog sušenja ljepila.

Članak o toj temi: Koje su mogućnosti za polaganje pločica na podu

Tehnologija proizvodnje tablice iz odbora s vlastitim rukama

Tehnologija proizvodnje tablice iz odbora s vlastitim rukama

Tehnologija proizvodnje tablice iz odbora s vlastitim rukama

Čitaj više