Površinska crpka za prljavu vodu: Centrifugalna, samozauhvatna jedinica, vrste, cijena

Anonim

Površinska crpka za prljavu vodu: Centrifugalna, samozauhvatna jedinica, vrste, cijena

Površinska crpka za prljavu vodu je prikladna i ponekad potrebna oprema za privatnu kuću. Takva tehnika uvijek postoji aplikacija, važno je odabrati točno model ili univerzalnu višenamjensku jedinicu.

Značajka takvih crpki crpke je njihova instalacija na površini (za razliku od podmornice, izravno u pumpanom mediju) proizvoda. U tekućini na površinskoj pumpi, uronjen je samo crijevo ili ulaznu mlaznicu.

Opseg primjene

Za razliku od modela crpki namijenjenih za podizanje i transport na čistim vodama, pumpa za kontaminirane tekućine ne boji se čvrstih i mekih netopljivih inkluzija , Ipak, sposobnosti modela su različite - ako su neke sposobne za pumpanje vode s mulj, onda su druge sposobne nositi se čak i sa gustim viskoznim kompozicijama, u stvari, s tekućim blatom. Ovaj se trenutak mora naći u fazi odabira, s obzirom na namjeravani opseg crpke.

U privatnoj kući ili u kućici, površinski centrifugal pumpe za prljavu vodu može se koristiti za:

  • Odvodnju podruma ili podruma tijekom poplave ili kada je pojava u slučaju nužde,
  • crpljenje tekućine iz bunara gledanja,
  • odvodnju akumulativnih ili odvodnih datoteka i rupa,
  • Odvodnja bazena, fontana, umjetnih rezervoara, ako je potrebno čišćenje, popravak ili prije pojave zime,
  • Opskrba djelomično pročišćenim ili podzemnim vodama iz jame ili odvodnje vida (jažica), olujnih pogona za zalijevanje biljaka,
  • Uređaji za navodnjavanje pomoću prirodnog spremnika,
  • Odvodnja kittlersa u izgradnji kuće ili viška zgrada, ako je podzemna voda visoko na mjestu.

Vrste crpki

Prilikom odabira modela crpke važno je zapamtiti da je površinska crpka za prljavu vodu, čija je cijena činila atraktivnom, trebala bi imati određene sposobnosti. Ocjenjivanje navodnih radnih uvjeta i postavljenih zadataka, usporedite ih s karakteristikama modela. Da bi se razort raspona lakše navigirati, trebali biste znati karakteristične za pojedine značajke kategorija.

  • Centrifugalne crpke Sposobno pumpanje tekućine s visokim sadržajem nečistoća pod uvjetom da maksimalna linearna veličina čestica uključivanja ne prelazi 10 mm. Kako bi se osigurala trajnost crpki, važno je da transportirani medij nije kemijski agresivan s obzirom na elemente uređaja za hranjenje. Najpopularniji su proizvodi ove kategorije monobloka konzole.

    Površinska crpka za prljavu vodu: Centrifugalna, samozauhvatna jedinica, vrste, cijena

    Površinska centrifugalna pumpa za prljavu vodu

  • Odvodnja samostalne pumpe Odlikuju se visokom snagom i širem u odnosu na druge značajke proizvoda. Takvi agregati također su sposobni za pumpanje tekućine s netopljivim inkluzijama do 10 mm, međutim, strojevi za odvodnju omogućuju viši sadržaj nečistoća, kao i mogućnost transport tekućina s čvrstim inkluzijama (slični modeli nazivaju se SLIM). Prednost crpki ove kategorije je širok raspon radnih temperatura (od -10 ° C do + 90 ° C, ovisno o modelu). Samozauzet dizajn omogućuje vam da podignete tekućinu na visinu do 9 metara.
  • Modeli vijaka Crpke su sposobne pumpati viskozne snažno zagađene tekućine, kao i poteze s dovoljno velikih inkluzija. Stoga takve dizajne imaju fekalne pumpe za prljavu vodu. Ako postoji rezervoar na web-lokaciji ili pored njega, čak i mala i vrlo prljava, tipka za vijku će omogućiti korištenje plodnog mulja da oplodi krevete. Crpke ove kategorije sposobne su transportirati tekućine s temperaturom na + 75 ° C.
  • Membranski samostalni Proizvodi omogućuju prisutnost u pumpanoj vodi do 50% netopljivih čestica s linearnim do 50 mm. Uz ovu tehniku, možete osušiti kanale i rovove, jer u takvim slučajevima mogu postojati samo pijesak i gline nečistoća u vodi, već i malim kamenjem, brkovi zemlje itd.

Površinska crpka za crpljenje prljave vode može biti nepokretan ili mobilni , U prvom slučaju, dizajn je poželjno odabrati za trajno ili često korištenje. Na primjer, kada se koristi oborinske vode ili vode iz grane vode za zalijevanje, bolje je montirati tehniku ​​na mjestu, nego da ga svaki put prenese tamo.

Površinska crpka za prljavu vodu: Centrifugalna, samozauhvatna jedinica, vrste, cijena

Površinska samostalna odvodna pumpa WILO se može ugraditi bolnički ili se koristiti kao prijenosni uređaj.

Mobilni modeli pumpe mogu biti prijenosni (posjeduju malu moć) ili opremljene kotače na principu košarice (s visokim tehničkim karakteristikama). Odabrani su za periodičnu uporabu, na primjer, u hitnim slučajevima, za ispuštanje bazena, koji je potreban ne više od nekoliko puta godišnje, itd.

Značajke površinskih crpki za onečišćenu vodu

Svaka površinska samozauhvatljiva crpka za prljavu vodu ima i prednosti i nedostatke, tako da je važno sveobuhvatno procijeniti modele pri odabiru.

Prednosti crpnih agregata ovog tipa uključuju:

  • Nepretencioznost i jednostavnost rada, zahvaljujući kojem se tehnika može lako transportirati i ugraditi gotovo na bilo kojem željenom mjestu. Dovoljni uvjeti su samo prisutnost ravnog mjesta i mogućnost povezivanja na električnu mrežu.
  • Visoke vrijednosti glavnih operativnih parametara crpki, uključujući visinu lifta i tlaka potrebne za horizontalni prijevoz kroz cjevovod.
  • Povećana otpornost na habanje glavnih čvorova i dijelova, zbog potrebe da se nose s velikim opterećenjima, te također u dodiru s čvrstim inkluzijama u prljavoj vodi, koja može imati abrazivna svojstva.
  • Sposobnost crpki na dugoročnu operaciju bez tehnoloških prekida.
  • Niže, u usporedbi s potopljivim jedinicama, trošak.

Minusi površinskih crpki - to je:

  • Nemogućnost podizanja vode s dna dubokih bunara, rovova ili vodnih tijela (u pravilu, visina podizanja modela ovog tipa ne prelazi 8 m).
  • Visoka buka pri radu (stalno ili često rade u kući ili u blizini prozora na web-lokaciji Crpke postavljene u zvučno izolirane kabine Osigurati udobnost).
  • Potreba za točno obavljanje uputa prilikom instaliranja usisavanja ili mlaznice zbog velike vjerojatnosti nezgode u slučaju kršenja. Ako vlasnik kuće nema potrebno iskustvo, bolje je koristiti pomoć profesionalca.

Pravila o radu

Unatoč multifunkcionalnosti svih crpki ovog tipa, treba se raspitivati ​​o mogućnosti njihovog korištenja za transport čiste vode. Može se činiti da pumpa koja je sposobna za pumpanje prljave tekućine može se nositi s čistim, međutim, u većini slučajeva, dizajnerske značajke strojeva ne dopuštaju takvu priliku (na primjer, zbog prešire ulazne).

Površinska crpka za prljavu vodu: Centrifugalna, samozauhvatna jedinica, vrste, cijena

Površinska crpka za prljavu vodu Aiken

Postoje i druga pravila koja će osigurati trajnost i bez problema s radom površinske crpke:

  • Modeli bilo kojeg tipa ne mogu se uroniti u vodu.
  • Povezivanje s izvorom napajanja treba provesti kroz sigurnosno vozilo, što će spriječiti neuspjeh crpne jedinice na skokovima napona.
  • Budite sigurni da se pridržavajte radnih uvjeta pumpe u odnosu na sastav tekućine (postotak nečistoća, njihovu maksimalnu dopuštenu veličinu, kemijsku agresivnost medija, temperatura tekućine, abrazivnosti inkluzija).
  • Nemoguće je provesti (uključujući pokretnu, nagib, ljuljanje) radne pumpe.
  • Uz tijekom cijele godine uporaba pumpe, važno je voditi brigu o toplinskoj izolaciji i sustavnom grijanju kako bi se izbjeglo zamrzavanje.

Vijeće za izbor crpke

Da biste odredili potrebne tehničke karakteristike, možete koristiti neka pravila:
  • Izvođenje Lako se izračunava dijeljenjem volumena crpljene tekućine (na primjer, bazen u vrtu) za vrijeme tijekom kojeg se ta količina treba premjestiti (baciti). Više produktivnije crpke imaju veću snagu.
  • Procjena Značajke tlaka Bit će lakše ako smatrate da svaki mjerač podizanja odgovara 10 metara prijevoza tekućine vodoravno. Tako, unatoč djelomičnoj pravdi izjave da bi pritisak trebao biti manje manji od dubine spremnika ili rezervoara, izračun je uključiti i potrebu da se premjesti crpljenu tekućinu na određenu udaljenost.

Popularni modeli i cijene

Sljedeće crpne jedinice treba pripisati najpopularnijim i praktičnim i funkcionalnim modelima crpki:

Površinska crpka za prljavu vodu: Centrifugalna, samozauhvatna jedinica, vrste, cijena

Pump Penrolla

  • Pedrollo nga. Od poznatog talijanskog proizvođača - pumpe namijenjene instalaciji u zatvorenom prostoru i pod šupa. Strojevi su sposobni raditi na vanjskim temperaturama do -10 ° C, dok je temperaturni raspon pumpe tekućine iz -10 ° C do + 90 ° C. Konstruktivna značajka je prisutnost otvorenog rotora, zahvaljujući kojem Crpka je sposobna pumpati snažno kontaminiranu tekućinu. Kolit od nehrđajućeg čelika otporan je na koroziju i abrazivne učinke krutih čestica. Značajke rada trebala bi uključivati ​​potrebu za ispunjavanjem sustava vodom kroz posebnu rupu prije početka. Cijena crpki 17,2-17,6 tisuća rubalja.
  • Automobili Calde C. Također imaju talijansko podrijetlo. Oni su se pokazali kao pouzdane i nepretenciozne pumpe namijenjene za crpljenje tekućine s prosječnim sadržajem nečistoća (linearna veličina - do 4 mm). Ovisno o izvedbi karakteristika, trošak 14,6 tisuća rubalja može imati (snaga - 0.15 kW) do 28,8 tisuća rubalja. (1.1 kW).

Članak o temi: Kako je veza dizalice i ugradnja WC-a na vodoopskrbu?

Čitaj više