Kako oprati izbjeljivanje iz zidova: metode i preporuke

Anonim

Poznato je da nikakvi popravci ne rade bez uklanjanja starih premaza i demontaže. Dakle, često se riješite pozadine, žbuke, linoleum, whitewings. Posljednja opcija prostora u naše vrijeme koristi se iznimno rijetka. S izuzetkom javnih institucija, ulaka i skladišta. Kako isprati izbjeljivanje iz zidova?

Kako oprati izbjeljivanje iz zidova: metode i preporuke

Alati za uklanjanje starog bijelog ispiranja i prekrivanja novih: četke, valjci, lopatice, trim i druge četke.

Kao što znate da je ovaj proces naporan i nije jednostavan. Osim toga, ovaj rad je povezan s velikim brojem prašine i prljavštine. Stoga je u svom procesu potrebno nositi sve vrste zaštitne opreme u obliku respiratora, naočala, rupčića, zatvorene odjeće.

Potrebni materijali i alati:

  • kit nož;
  • Paleta za lopaticu ili strugač sa spremnik;
  • sprej;
  • spužve od pjene gume, krpe, valjci;
  • čekić;
  • voda i spremnik;
  • stube;
  • Polietilenski film, novine, pribor za vanjsku zaštitu.

Priprema površine: preporuke

Kako oprati izbjeljivanje iz zidova: metode i preporuke

Uklanjanje starog izbjeljivanja od zidova: a - vlaženje s valjkom; B - Uklanjanje sloja tučeno s lopaticom.

Mokra spužva nekoliko puta treba rukovati zidom. Zatim, nakon vlaženja površine, morate koristiti lopaticu. Kao što je jedan od slojeva uklonjen, drugi je aktivno natopljen vodom. Kontinuitet takvog procesa bit će ključ za brzo završetak.

Čim se baza konačno očišće, morate oprati sve zidove. Ne bi trebalo biti traga krede.

Da biste odgovorili na pitanje nego oprali izbjeljivanje, morate obratiti pozornost na neke nijanse. Provesti ovaj proces, staviti ruke staviti na rukavice, zatvoriti glavu na oružje, a oči štite naočale. Raditi to će uzeti valjak zaštićen plastičnim poklopcem. U ovom slučaju, ne možete se brinuti o činjenici da prljava voda stabljika u rukavu.

Tada trebate sipati toplu vodu u bazen i umjereno tretirati zidove s pištoljem za prskanje. Zajedno s ovim načinom cijelog zida 2 puta i postići dobru impregnaciju površine, možete nastaviti uklanjati sloj kretanja.

Ako je vanjski sloj dovoljno impregniran, bit će moguće isprati bijelu masu bez mnogo poteškoća.

Kako bi se olakšao proces uklanjanja starog sloja, u vodu se može dodati nekoliko kapi octene kiseline. Ostaci se uklanjaju pomoću čelične četke.

Članak o temi: Kako odabrati i ljepilo vinilne pozadine na temelju papira, opće upute

Kako oprati izbjeljivanje iz zidova: metode i preporuke

Shema za čišćenje zida iz starog završetka: a) čišćenje, b) zaglađivanje, c) movi alat.

Također je oprano izbjeljivanje može se postaviti u konvencionalnu sapuna. Ova metoda je dobro pogodna za zidove s tankim slojem krede. Osim toga, umjesto obične vode, možete koristiti mužić ili ljepilo. Upotreba ljepljivog otopine se reducira na sljedeći proces: nanosi se na stare novine, a zatim su zalijepljeni na zid, ostavljajući svoj slobodan rub. Zatim se zalijepljena baza skida sa starim slojem.

Kao uspješna opcija za obradu površine površine prikladna je uporaba gotovog konstrukcijskog mješavine. Posudio je na zid, a zatim pročitao lopaticu.

Kada se ukloni glavni dio starog sloja, morate ukloniti preostalu prljavštinu. Da biste poboljšali rezultat, trebali biste koristiti spužvu koju trebate napraviti 2 puta. Obrađeni dijelovi zidova su čisti u unaprijed određenom smjeru ispod. Pa, ako postoji pomoćnik u ovom slučaju: jedan od njih ima spužvu, a drugi je snažno pranje vanjskog sloja.

Sol je divna. Doda se u otopinu, lako će ukloniti svu zagađenje. Da biste pripremili takvo rješenje, trebate dodati 1 kg soli na 10 litara.

Kako bi zaštitili podove od naslaga na njima, važno je pokriti ih slojem polietilena. U ovom slučaju, ne može se kasnije baviti kredom pukotina. Također, kao zaštitna baza bit će prikladne stare novine.

Dodatne metode

Ako još uvijek nije uspjelo zaštititi površinu od kamenca, važno je isprati izbjeljivanje s poda slijedećim metodama:

  1. Dodajte biljno ulje u vodu na 100 g po kantici. Onda dobro operite pod. Na sljedeći kapacitet, dodajte bilo koji deterdžent, ocat, bijeli. U zaključku, oprati površinu običnom vodom.
  2. U kantici za vodu možete dodati mangan.
  3. S bijelim, octom se dobro nosi u vodu.

Članak o temi: okrenutim panelima za fasadu kuće: pod opekom, kamen, drvo

Konačno pranje vanjskog sloja isključit će pojavu razvoda iz krede. Svi navedeni savjeti će pomoći učinkovito ukloniti izbjeljivanje s poda i zidova. Naoružani ovim materijalima i poznavanjem uklanjanja starog sloja vapna, moguće je nositi se s tim, čini se da ne bi bilo lako.

Čitaj više