Je li moguće zalijepiti pozadinu za uobičajenu i dekorativnu žbuku?

Anonim

Žbuka je najčešće jedna od potrebnih vrsta završnog rada tijekom izgradnje raznih zgrada. Je li moguće ljepilo pozadinu za žbuku? Moguće je, jer je optimalna osnova za trajnu spojku s pozadinom papirnate baze. Međutim, postoji žbuka, što je neovisni element dizajna interijera, na primjer, dekorativne žbuke. Uopće nije prikladno za lijepljenje pozadine.

Je li moguće zalijepiti pozadinu za uobičajenu i dekorativnu žbuku?

Shema potresa podloge na žbuku.

U svakom slučaju, površina zidova mora biti unaprijed pripremljena. Od broja kvalitativno to je učinjeno, to ovisi o snazi ​​i ljepoti sobe s pozadinom.

Za rad je potrebno:

  • plumb i razina;
  • traka za mjerenje;
  • nož i škare;
  • valjak, četke, slika;
  • Vodeni pulverizator;
  • šmirgl papir;
  • Spužve, komadići tkanine;
  • Kanta za ljepilo.

Pre-obrada zidova

Ako namjeravate zamijeniti stari pozadinu stari, prvo se morate ukloniti. Ponekad nove pruge se drže starih. Nemoguće je to učiniti - prije ili kasnije oni će početi ljutiti od zidova!

Konvencionalne papirne pozadine se uklanjaju vrlo jednostavne: prvo ih treba navlažiti vodom (najprikladnije uz pomoć pulverizatora), a zatim, kada se vjenčaju, razmislite o lopaticu. Ostaci starih pozadina, nepravilnosti dobro su uklonjeni grubim brusnim papirom.

Je li moguće zalijepiti pozadinu za uobičajenu i dekorativnu žbuku?

Potrebni alati za potresne pozadine.

Zidovi oslobođeni iz starih pozadina moraju isprati vodom i dati ih suhi. Tada bi trebali provoditi "reviziju" površina na temu hrapavosti i pukotina. Oni će morati eliminirati. Ako su zidovi uredno napadnuti, možete samo osvijetliti svjetlo pukotine s kitom. Nokti, vijci treba izvući ili duboko utopiti svoje kape, a čini se i jame također razmazane s kitom.

Ako su zidovi neravni, onda jedan vikanje pukotina ne može učiniti - morat će uskladiti svoj početni kit. Pogotovo ako je potrebno držati ne običan papir, ali prirodne ili tkivne pozadine koje zahtijevaju savršeno glatku površinu.

Članak: Moderni stil u unutrašnjosti

To se događa, zidovi su obloženi suhom žbukom u obliku gipsanih ploča. Potrebno je da otopina gipsa izoštri sve zglobove koji su uvijek između njih. Kada je njegov prvi sloj suh, komadi gaze su zalijepljeni na zglobove i ponovno isključite. Zatim poravnajte obrađene mjesta s plitkim brusnim papirom, tražeći da cijeli zid izgleda kao jedna cjelina. Prije ljepila na žbuku žbuke treba nanijeti vodonepropusnost na njega.

Izuzetno je poželjno proprijediti zidove od figura plijesni, obrade ih s jednim od učinkovitih antiseptika. To, na primjer, "Xyola", "Natura Antimar", "Titan fungicid", "C-Hydroex-P", "Mugel". Tanki film formiran nakon nanošenja rješenja sigurno štiti pozadinu od mikroorganizama plijesni.

Je li to potrebno za zidove prade?

Je li moguće slijepiti pozadinu za žbuku bez prajmera? Možete, ali ne trebate.

Uostalom, to je vrlo važna tehnološka faza, budući da se temeljnik pojačava ljepljivu imovinu žbuke.

Je li moguće zalijepiti pozadinu za uobičajenu i dekorativnu žbuku?

Shema zidne teme.

Potrebno je ponovno pomladiti površine dvaput: prije nanošenja kit i prije ljepila pozadine. Ne vrijedi uštedjeti na njemu, jer zapravo štedi o kvaliteti popravka.

Na predviđenoj površini, ljepilo se distribuira na jediničniji sloj, a brzina protoka je manja. Primer je posebno potreban ako su zidovi stari, labavi i žbuke. Nije potrebno samo na obojenim površinama ili obložene s završetkom kit.

Primer treba odabrati, s obzirom na uvjete prostorije: njegovu vlažnost, prosječnu temperaturu, teksturu površine. Je li moguće ljepilo pozadinu na zidovima, umorno razrijediti s vilugom, koliko često to čine? Moguće je, ali još uvijek je bolje koristiti sastav, posebno u tu svrhu.

Jedna od najboljih opcija je bijeli temeljnik ispod PUFAS pozadine. Može se primijeniti čak i na gipsani i obojenim zidovima. Suši oko 6-8 sati, ali bolje je držati pozadinu nakon jednog dana. Primeri "trenutak", "koncentrirati 1: 7 jačanje", Knauf Tiefengrund, Ceresit Art 17 su se pokazali dobro.

Članak o temi: Kako provoditi mjerenja elektroničkim ispitivačem (multimetar)

Budući da su napušteni s velikim poteškoćama, potrebno je nositi odgovarajuće radnoće. Posebno je potrebno zaštititi vaše ruke i oči - prskanje prajmera može uzrokovati iritaciju kože i sluznice.

Proces primjene temeljnika je jednostavan: široka četka, valjak ili slika se ravnomjerno primjenjuje na pripravnu žbuku. Ne moram se bojati bojati se - oni bi se jednostavno mogle lagano razmazati preko cijele površine zida, počevši s vrhom i kretati se dolje. Onda neka se prajmer dobro osuši.

Kvaliteta ljepila pozadine

Od pravog izbora u velikoj mjeri ovisi trajnost vašeg rada. Brand ljepilo mora točno odgovarati vrsti pozadine zalijepljen. Ako je, na primjer, potrebno zalijepiti svjetlo pozadine, papir, onda svaki sastav na bazi metilceluloze je prilično dosljedan. No, teška, glasnoća pozadina Ovaj sastav neće zadržati - trajno ljepilo na temelju PVA je potrebno.

Moguće je lijepiti pozadinu s posebnim ljepilom. Karakterizira se time što pruža posebno snažnu spojku pozadine s žbukom i nemoguće ga je ukloniti, osim otapala. Korisne informacije od proizvođača, u pravilu, uvijek sadrže naznaku od kojih brand ljepila treba koristiti za lijepljenje svojih proizvoda.

Moderne ljepila se proizvode suhom i nakon pravilnog razrjeđivanja njihove vode jamstvo čvrsto adhezije pozadine s obrađenim površinama. Dakle, nakon nanošenja prajmera, pričekajte da su zidovi u potpunosti suh, a možete sigurno početi lijepiti pozadinu na žbuku, koja je sada pripremljena za sva pravila (vidi video).

Čitaj više