Tehnologija zadrhtavanje suhozidom na zid

Anonim

Uz pomoć suhozida, gotovo sve zidove mogu se uskladiti. S malim nepravilnostima ili u maloj sobi, bolje je instalirati ploče s ljepilom.

Tehnologija zadrhtavanje suhozidom na zid

Zidovi od gipsane ploče pomoći će sakriti nepravilnosti ili postojeće komunikacije.

Instalacija bez okvira omogućit će značajno uštedjeti prostor i pojednostaviti rad na okrenutom zidova. Međutim, ovisno o stupnju zakrivljenosti zidova, koriste se različite metode lijepljenja. Može se dogoditi da će u istoj sobi morati kombinirati metode montaže.

Priprema površine, potrebne materijale i alate

Jedna od prednosti instalacije bez okvira je odsustvo takve pripremne faze. Prije nego što pređete zidove, gipsana ploča trebaju minimalnu obradu.

Tehnologija zadrhtavanje suhozidom na zid

Alati za zid ukrasne ploče.

  1. Uz uporabu viskog ili ravnala, baza je implantirana i saznajte kako je uvrnut ili odstupa od okomitog. To je potrebno kako bi se utvrdilo koje će metode lijepljenja biti optimalne.
  2. S površine morate ukloniti sve izbočene elemente: nokte, vijke, tiple, itd.
  3. Zid čisti od prašine i masnih mrlja i obilježavanja.
  4. Na podu, nacrtajte linije za koje će se izjednačiti završni materijal. Uz značajne nepravilnosti, morat ćete učiniti isto na stropu. To će omogućiti instaliranje ploča u istoj ravnini.
  5. Ako površine imaju lošu adheziju, onda se moraju tretirati s prajmerima, ojačati ovu kvalitetu. Ako zidovi snažno apsorbiraju vlagu, trebate koristiti sredstva koja smanjuje tu imovinu. Također, pri odabiru prajmera, morate uzeti u obzir materijal zidova.

Kada su zidovi pripremljeni, možete nastaviti s radom. Da biste to učinili, trebat će vam:

  • spatula;
  • gipsana ploča;
  • ljepilo ili gips kit;
  • Sposobnost izgradnje rješenja;
  • visak;
  • nož;
  • 2 ili 3 drvene šipke;
  • olovka;
  • brtvilo;
  • Traka za pojačanje.

Članak o temi: Kako oprati prašnjave i prljave rolete

Što drugo trebate znati prije sjajnog gipsana ploča; Priprema listova

Tehnologija zadrhtavanje suhozidom na zid

Dijagram frameless načina dekoracije zidova bybosterboardom.

  1. Formeless metoda se može koristiti samo u slučajevima kada veličina zida ne prelazi veličinu lista. Nije poželjno zamijeniti male komadiće.
  2. GCC ne možete zalijepiti na vapnenačku žbuku.
  3. Sva rad s ožičenjem mora biti dovršen prije ljepila.
  4. Možete samo zalijepiti plahte na ležaj. Ne smije se okretati ili razmazati. Za pouzdanije veze s površinom možete koristiti 4-5 tikla na štednjaku.
  5. Nemoguće je koristiti suhozid ako je podvrgnut atmosferskim utjecajima (snijeg, kiša itd.).
  6. Radovi se mogu provesti na temperaturi zraka u sobi + 10 ° C.
  7. Ploče bi trebale biti zatvorene u prostoriji u kojoj će se zalijepiti u roku od 2-3 dana.
  8. Potrebno je odrezati Glos tako da je mali jaz ostao na pod (oko 10 mm). Potrebno je da se isključi kontakt gipsane ploče s poda, iz kojeg list može dobiti vlagu.

Najlakši način rada s GLC-om, ako nepravilnosti baze ne prelaze 4 mm. Slijed djelovanja je sljedeći:

Tehnologija zadrhtavanje suhozidom na zid

Shema poravnanja zidova s ​​gipsanom pločom.

  1. Tipično, zidno uređenje počinje od kuta.
  2. Rješenje se vrši u skladu s uputama proizvođača. Ne pripremajte veliku količinu odjednom, jer Rok trajanja je obično mali. Najčešće u te svrhe koristi se "fugenfuller".
  3. Otopina se primjenjuje na plahte oko perimetra s nazubljenom lopaticom. Također se provode 1 ili 2 trake u centru. Ako planirate objesiti police i drugi namještaj, veličina bi trebala biti čvrsto. Međutim, kit ne bi trebao ići na zglob.
  4. Uz zidove su instalirane obloge (2-3 komada na ploči), što će sačuvati jaz od 10 mm. Podrška bi trebala pružiti ventilaciju, kao što je zrak potreban za sušenje ljepila. Kao obloge, možete koristiti podrezivanje suhozida.
  5. Šteto se povećava i instaliran je na potpori, zatim pritisnutom na zid. Bit će prikladnije uzeti završni materijal ako ga stavite na malu podove iz drvenih šipki (2-3 dovoljno).
  6. Uz pomoć šake ili gumene quanke, vertikalni list je poravnat. Kao referenca, linije su pohapljene na podu.
  7. Ova naredba završava cijelu sobu oko perimetra. Koristeći pravilo, provjerava se provjerom razine ugradnje GLC u odnosu na druge. Šavovi trebaju dobiti glatke i guste.
  8. U suhozidu morate pružiti rupe za komunikacije, utičnice i prekidače. Podrezivanje je bolje proizvesti na mjestu.
  9. Nakon 3-4 dana, nakon sušenja ljepila, stoji se očišćeni, a praznine su zatvorene brtvilom.
  10. Kada pričvrsti suhozid na zid stabla, dopušteno je koristiti nokte sa širokim šeširima. Ljepilo ovdje će se koristiti više za poravnanje.

Članak o temi: ploča podova: Značajke i faze montaže vlastitim rukama

Ako se nepravilnost zidova kreće od 5 do 20 mm

U tom slučaju, poravnanje zidova bybosterboardom praktički se ne razlikuje od prve metode: slijed djelovanja ostaje ista, samo zamjena ljepila i metoda primjene.
  1. Na velikim nepravilnostima koristite "perlfix". Ovo ljepilo se primjenjuje na list s malim kokošima. Promjer njih je 100-150 mm, a visina bi trebala biti nešto veća od dubine depresije (od 100 do 300 mm). Sjeme se te kolače često: svakih 300-350 mm najprije preko perimetra, a zatim u središnjem dijelu.
  2. Tada se list povećava i instaliran je na podlozi. Također se razina vertikalno (za ovaj poslužiteljski linije, pohapljene na podu i stropu).
  3. Kada se ljepilo otpusti na zglobovima, uklanja se lopaticom. Rješenje u šav ne bi trebalo biti.

Što učiniti ako su nepravilnosti 20-40 mm

Teže je proizvesti zidove gipsane ploče, ako postoje velike depresije ili udarce.

Tehnologija zadrhtavanje suhozidom na zid

Shema zidne obloge gipsa na metalnom okviru.

U tom slučaju koristi se pričvršćivanje "svjetionika".

  1. Od GLC morate smanjiti trake od 10 cm širine i zalijepiti zid okomito. Potrebno ih je popraviti svakih 40 ili 60 cm. Što je češće korak, to je više pouzdan. Da biste to učinili, bolje je koristiti "perlfix" ljepilo.
  2. Trake su poravnate tako da su u istoj ravnini. Dakle, ispada neku vrstu okvira od GLC. Usklađivanje zidova gipsane ploče nastaje na fazi vezivanja baze. Ljepilo će se primijeniti s bochovima, ali svatko će imati drugačiju visinu: negdje 10 mm, a negdje 30 mm ili više.
  3. Kada na svim zidovima (ili mjesta s velikim dipsom), okvir se prikuplja, ostaje da se osuši.
  4. Nakon 2-3 dana se izvodi gipskrs. Fiksno je pomoću "fugenfullera". Neki preferiraju tekuće nokte. Obje metode pružaju visokokvalitetnu prianjanje između okvira i GLC.

Članak o toj temi: Decoupage na staklu s vlastitim rukama

Završetak rada

Ljepilo ispod gipsane ploče treba sušiti. Potrebno je 2-3 dana. Tada možete nastaviti na završnu fazu: scrtloing zglobova.

Prvo se primjenjuje nivelirajući sloj otopine, zatim se u njemu pričvršćuje traka za pojačanje.

Nakon sušenja, primijenjen je drugi sloj - izravnavanje. Također, ako se negdje koriste vijci za samo-tapkanje ili nokte, oni također moraju mirisati. Za to su kape smještene u završni materijal. Možete koristiti istu kit kao i za lijepljenje. Praznine na podu su u blizini brtvila.

Moguće je koristiti različite metode čak i unutar istog zida. Kada se zglobovi osuše, možete početi dovršiti sobu.

Čitaj više