Neovisna slika drvene kuće

Anonim

Jeste li već izgradili drvenu kuću na kućici i ne znate koju boju koristiti za unutarnju sobu? Ako je tako, ovaj članak će vam pomoći da saznate odgovore na najvažnija pitanja vezana uz boljevanje radova u drvenoj kući. Čak i prije izgradnje vaše kuće, počeo sam biti zainteresiran za mogućnost njegovog aranžmana unutra. Tako je do kraja građevinskog rada već znao kako slikati drvenu kuću unutra, koja je boja bolja za uređenje interijera, koji je premaz potreban za stepenice na drugi kat bora, kao i slikanje zidova iz OSB-a, kat i imitacija šipke i baze iz Blockhausa. Posebno analiziramo sve prednosti korištenja određenih boja i lakova.

Neovisna slika drvene kuće

Slika drvene kuće sami

Zašto trebate slikanje?

Neovisna slika drvene kuće

Mobilni zidovi kod kuće

Kako se ispostavilo, korištenje visokokvalitetnih materijala nije dovoljna da odbije napustiti u zemlji ili u uobičajenoj kući. Potrebno je površinski tretman čak i za najvrednije stijene, jer pate od:

  1. Trajna temperaturna razlika
  2. Moguća visoka vlažnost koja negativno utječe na trajanje životni vijek
  3. Od mehaničkih nenamjernih utjecaja

Važno! Sve ideje povezane s izgradnjom drvene kuće moraju biti usko isprepletene s mogućnostima naknadnog uređenja interijera, jer bez odgovarajuće skrbi, porozni i prirodni materijali će vam poslužiti ne više od 5 godina!

Paint radovi Kuće Brusade potrebna je ne samo za dekorativni dizajn, nego prije svega da se zaštiti od nepovoljnog učinka plijesni i kukaca. Nezaštićene kuće iz bara uskoro počinju potamniti, a površina zidova će ispucati.

Odaberite lkm.

Neovisna slika drvene kuće

Slika drvene kuće

Navrata sam provela slikarstvo radova vezana za slikanje metalnih proizvoda ili betonskih površina i stoga je već zaglavila ruku u tom procesu. Međutim, ostalo je kako bi saznali što je bolji da organizira zidove ili pod u kući iz bara, kao i slikanje obloge unutar kuće ako se koristi kao dekorativni dizajn.

Premaz za zidove, podove ili stropove unutar kuće Brusade mogu se odabrati s takvog popisa:

  • Morilka i impregnacija - materijal na bazi vode, koji ima umjetne ili prirodne elemente
  • Lak, boja i emajl - sintetička baza u kojoj se koriste polimerne smole

Članak o toj temi: isklesana platforma na prozorima: predlošci, šablone i uzorci za navoj na drvetu; Kako rezati drvene platforda s vlastitim rukama?

Pogledajmo tablicu vrsta za ove skladbe:

PogledZnačajka
BojeUz njihovu pomoć, možete stvoriti debeli i izdržljiv film na površini bara, koji će pouzdano zaštititi pod i zidove, dajući im potrebnu boju. Širok izbor materijala omogućuje smještaj prostorija u bilo kojoj boji, međutim, potpuno skriva strukturu upotrijebljenog materijala.
Lak (transparentan i proziran)Morate odabrati neku površinu laka koja će biti prekrivena unaprijed. Nakon sušenja formira se izdržljiv, zaštitni film koji ne samo da se skriva, već i naglašava strukturu zidova Kuće Brudade. Postoji sjajan, mat i polu-mon laka
Sastav za manjeTakva smjesa se ne formira na površini filma, ali savršeno se apsorbira u bazu pouzdano štiti od negativnog utjecaja. Možete odabrati bezbojne kompozicije i možete završiti površinu s bojom koju trebate dodavanjem pigmenata

Važno! Slikanje drvene kuće je odgovoran proces i ako se odlučite potrošiti s vlastitim rukama, ne zaboravite na preliminarnu pripremu i primjenu tla.

Kako slikati drvo i njegovu imitaciju

Neovisna slika drvene kuće

Molite drvenu kuću s vlastitim rukama

Ako se odlučite koristiti imitaciju drva kao dekorativne obloge unutar kuće, onda biste trebali odabrati bilo koju boju i lakovi koji se koriste za drvo. Glavna stvar je da je potrebno pridržavati se tehnologije i slijeda slikanja. Simulaciju trake možete obojiti vlastitim rukama nakon ovog slijeda:

  • Imitacija treba očistiti od onečišćenja i dobro zagaditi
  • Sljedeća radnja bit će upotreba antiseptike - najbolje je odabrati transparentnu smjesu koja neće utjecati na naknadnu boju
  • Ispred slike na dnu zidova i tla se nanosi na pod - čine ga potrebnim na temelju boje, koja će se primijeniti u budućnosti
  • Crtež LKM javlja se uz pomoć valjaka, četkima ili slikama. Iz četkica je bolje odbiti, jer će ga vrlo teško tretirati

Tehnologija u kojoj je drvo naslikano gotovo je identično simulaciji bara. Kao i obično bar, morate se pripremiti i za to koristiti tri kompozicije:

  1. Impregnacija od vlage
  2. Od učinaka insekata
  3. Antipiren

Da bi se kvalitativno pripremila drvo, ne bi se trebale koristiti otopine 3b1, jer se zbog kemijskih reakcija koje se javljaju pri miješanju komponenti, kvaliteta otopine se pogoršava.

Važno! Kada ste već odlučili nego slikati sluznicu unutar kuće, trebate zapamtiti da se boja treba primijeniti u nekoliko slojeva. Novi oblozi iz obloge, poput bara ima imovinu za apsorpciju pigmenata poput spužve. U ovom trenutku treba uzeti u obzir čak i tijekom kupnje potrebne količine materijala.

Najčešće, bar je obojen proziran - to je zbog činjenice da drvo i bez bojenja izgleda vrlo dobro, ali za svoju dugu uslugu potrebno je koristiti zaštitne spojeve. Ako se i dalje odlučite nijansirati drvo, možete koristiti domaće recepte koji su prirodniji, ali zbog svojih komponenti nemaju svojstva zaštite od kuće Brusade. Bojanje obloge unutar kuće je prvenstveno potrebno za zaštitu drva od vlage, ultraljubičastih, kalupnih manifestacija i insekata. Slažem se, ako se plijesan pojavi na zidovima zidova ili ćete primijetiti manifestaciju bugova, tada se osjećaji neće biti ugodni. Da biste oslikali oblogu unutar kuće kvalitativno, trebali biste se držati istog niza kao i kada slikate drvene površine.

Članak o temi: Ugradite vrata u kupaonicu vlastitim rukama

Odaberite materijale za slikanje stepenica

Neovisna slika drvene kuće

Mobilno stubište u drvenoj kući

Na prvi pogled, ne postoji ništa komplicirano u slikanju stubišta od borovog masiva. Međutim, malo produbljivanje u suštini procesa, ispostavlja se da postoji mnogo čimbenika koji treba uzeti u obzir. Ovo su sljedeće:

  1. Sama drvo je higroskopan - to sugerira da će savršeno apsorbirati ne samo vodu, već i lkm
  2. Zbog hidratizacije, problem podizanja hrpe, zbog čega temelj može biti grub
  3. Za borovu je svojstvena akumulacija smole, koja ga impresionira. To znači da nisu sve boje mogu zgrabiti s osnovicom i stvoriti jedinstvenu premaz.

Odaberite premaz slijedi iz gore navedenih trenutaka i pored toga oslanjajući se na kvalitetu rabljenog bora. Za stubište, takav premaz je prikladan kao:

  • Emajl - ako su za stube korištene niske sorte bora, tada će ova mješavina blokirati trag od kita i produžuje se vijek trajanja smanjenjem stupnja trošenja
  • Stubište u zemlji može biti prekriven lakom - ovaj premaz je moguć za visokokvalitetni materijal. Uz pomoć lak, moguće je naglasiti strukturu baze stubišta, čime se plaća njegov izgled

Važno! Morate odabrati mat ili polu-val premaz za stepenice. Takav premaz je manji od mjesta na stubama, koji će biti osjetljivi na veće trošenje.

Moli OSB i Fane

Neovisna slika drvene kuće

Slika drvenih zidova kod kuće

Ne samo slikanje privatne drvene kuće ne razmišlja o odabiru boje tijekom popravka. Kao što je već poznato, premazivanje treba odabrati na temelju sastava i svojstava samog materijala. Osim toga, morate uzeti u obzir da biste trebali slikati: pod ili bazom zidova.

Budući da se OSB sastoji od 90%, onda ćemo odmah primijetiti mogućnost slikanja s prodornim i vezanim materijalima. OSB ploče su sastavljene površine zidova, unutar i izvan kuće, tako da razmislite gdje će se pojaviti slikarskih radova. Najbolji za OSB su pigmenti topljivi u organskoj tvari. Međutim, oni se češće koriste za fasadne radove. Zatim, za OSB, možete odabrati uljane boje i alkidne emajle - potonji su dovoljno rijetki, jer imaju veliku potrošnju prilikom slikanja takve baze. OSB ploče mogu se sastaviti i zidove i pod. Kako bi se pružio spektakularan izgled, pod iz OSB-a može biti prekriven lakom. Ako izgleda vrlo grubo na površini zidova polukruga, onda za podne obloge, ova vrsta je prihvatljiva.

Članak na temu: Slučaj za perilicu rublja

Kao i svaki drveni materijal, faneru vrijedi pokrivati ​​boju ili lak. Budući da se faneru često koristi kao grubi materijal, treba biti zaštićen od vanjskih utjecaja. Phankuru, koji je odvojen površinom zidova unutar drvene kuće, može se obojiti pomoću:

  1. Phanneur za zidove je dopušteno da se boji akril i lateks pigmente na bazi vode
  2. Phanero Paint Camel Boje za drvo
  3. Impregnacije s toniranjem imovine omogućuju vam da savršeno uređene faneru, koji je položen na pod, zid ili strop

Važno! Ideje za dizajn unutarnjih prostora u zemlji mogu se naći na internetu. Osim toga, u mnogim građevinarnicama postoje katalozi u kojima su sve ideje obloge zastupljene u katalozima.

U cilju visokokvalitetnog slikanja Phanneur, kao što je bar ili panela, blockhashelling za stjecanje samo visokokvalitetnih materijala koji mogu značajno proširiti vijek trajanja završnih elemenata. Laminirani fauneur treba brusiti abrazivnim materijalom za uklanjanje gornjeg sloja premaza.

Zapravo, slikanje drvene kuće nema ništa komplicirano ako idete na pripremu površina zidova, spola, stropa i odabrati samo potrebne materijale za naknadni dizajn.

Čitaj više