Swing Gate DIY - shema, proizvodnja i instalacija, instalacija automatizacije

Anonim

Vlasnici privatnih kuća i garaža dugo su cijenili praktičnost ulaznih vrata vrste ljuljačke.

Swing Gate DIY - shema, proizvodnja i instalacija, instalacija automatizacije

To je prirodno, jer je takav dizajn bio gotovo jedini stotina godina.

Jednostavan za rukovanje i pouzdanost je uvijek bila u cijeni. Tako sada DACKETI, a vlasnici vikendica i dalje poboljšavaju svoje konstruktivne.

A ako je prije njihova osnova bila drvena gluha vrata, onda njihov moderni tip može biti predstavljen high-tech automatizirani kompleks.

Vrste i vrste vrata

Kao što je gore navedeno, natečena ulazna vrata ovise o materijalu, mogu postojati dvije vrste: drveni i metalni. Prema dizajnu, uobičajeno je razlikovati vrata keksa (dupleks) i jednim šupljem (zash).

Vrlo često, osobito u vratima za garaže, hangare i skladišne ​​objekte, koristi se kombinirani tip - kapi za biscuit s vratima. Time spašava mjesto i materijale za poseban ulaz. No, u većini slučajeva, oni se izvode kao "gluhi" elementi, a samo neka mjesta (vladine agencije, bolnice, itd.) Možete upoznati kovane, rešetke ili cjevaste ljuljačke vrata s ulazom na njih.

Swing Gate DIY - shema, proizvodnja i instalacija, instalacija automatizacije

Druga vrsta vrata je metalna vrata u dvije mete uz korištenje dekoracije i (ili) obložene oslikanom slamom. Katovi vrata imaju lagani pogled, a ulaz (prolaz) je napravljen pored njih.

Swing Gate DIY - shema, proizvodnja i instalacija, instalacija automatizacije

Ova vrsta je savršena za privatnu kuću. Primila je rasprostranjenu uporabu jer služi desetljećima i praktički ne zahtijeva popravak, za razliku od drvenih analoga. Osim toga, dizajn može biti opremljen automatskim, što će dodatno povećati njihovu funkcionalnost.

Uređaj ljuljačkih vrata

Razmotrite crtež tipičnog dizajna vrata profesionalnih podova. Temelji se na okviru profila kvadratnog ili običnog cijevi s promjerom od 20 do 40 mm. Svaka krila može imati jednu ili dvije horizontalne stabilne kako bi se poboljšala krutost strukture (shema 1).

Swing Gate DIY - shema, proizvodnja i instalacija, instalacija automatizacije

Shema 1. Tipičan raspored elemenata vrata

Članak o toj temi: Izolacija parapeta lože i balkona

Ostale opcije su također moguće, na primjer, jedna horizontalna i dvije dijagonale. Ova lokacija jasno drži geometriju vrata (shema 2).

Napravite natečene vrata vlastitim rukama svakom vlasniku, ako dovoljno posjeduje vještine montaže metalnih struktura. Trebat će vam mogućnost korištenja stroj za zavarivanje, smeđe, brusilice, klice i mjernih instrumenata. Također može trebati slikanje.

Swing Gate DIY - shema, proizvodnja i instalacija, instalacija automatizacije

Shema 2. Vrata s poprečnom željeznicom i dijagonalama

Svaka kata je pričvršćena na vijke ili zavarene na petlji do stupaca. Na krilu ima dovoljno dva petlja promjera 20 ili 30 mm. Stupovi se također izvode u obliku metalne cijevi promjera 70 -76 mm ili profiliranog 20 x40 mm.

Kao potpora vrata, možete koristiti izravno željezne cijevi (šarkama), ali ovisno o dizajnu ograde, oni su montirani u cigle (betonski) stupce. Da biste to učinili, potrebno je osigurati dva hipoteka dijelove u opekom radu, za koje su pričvršćeni regali zavareni. Za dijagonale (dijagonale) i umrežene, preporuča se koristiti profil 20 x 20 ili 20 x 40 mm.

Praksa se utvrđuje da se optimalna širina za ulazna vrata privatne uporabe može smatrati veličinom od 3 metra. Ovo je sasvim dovoljno za svaki osobni automobil ili kamion. Ako želite spremiti, onda ne biste trebali smanjiti veličinu od više od 20 cm. Visina vrata je u većini slučajeva, isključujući podizanje preko tla, jednak je dva metra.

Mehanizam za isključivanje vrata, u pravilu, sastoji se od "g" gumba (čepa) koja se nalazi na dnu svakog od grotina. Na temelju zemljišta na mjestu fiksacije vrata, postoje rupe iz cijevi, unutarnji promjer, koji je 5-10 mm više debljine čepa. Nema tvrdog ograničenja na duljinu, ali ipak je poželjno učiniti ih ne više od 50 cm. Osim čepova, moguće je osigurati horizontalni zatvarač, kroz liniju je slomljena.

Kao što je već spomenuto najlakša i najpraktičnija opcija za završetak vrata je slamka šivanja. Profesionalni podovi bit će organski uklapani u cjelokupni dizajn, ako je ograda izdržati u istom stilu. Obično je profesionalista na vratima pričvršćena na udaljenosti od 5 -7 cm od razine (baze).

Članak na temu: rashladno sredstvo za grijanje: vrste, prednosti i nedostaci

Automatizacija vrata

Do sada smo razmotrili shemu običnih vrata za ljuljanje. Ali što ako se iznenada umorite ručno stalno otvoreno i zatvorite kriju, ili iz bilo kojeg razloga to će ih htjeti nadograditi. U tom slučaju dizajnirani su inženjeri koji se razvijaju takozvani linearni električni pogoni (automatizacija).

Ovaj se sustav sastoji izravno iz samih linearnih električnih diskova (2 komada), kao i kontrolne jedinice, alarmne svjetiljke, antene i elektromagnetske brave. Automatske nosače se pokreću naponom uobičajenog napona naizmjeničnoj struji od 220 W. Na fotografiji svi elementi sustava elegantno uklapaju u izvorni dizajn vrata "pod antikrom".

Swing Gate DIY - shema, proizvodnja i instalacija, instalacija automatizacije

Vrlo je važno prije instalacije automatizacije unaprijed na pružanje prijevoznika stupove. Kao iu prethodnim primjerima, preporučljivo je biti izrađen od betona, a još bolje od opeke.

Postoje tri opcije za instaliranje automatskog vrata ovisno o smjeru otvaranja stabljike: prema van, prema unutra i prema unutra s profinjenjem nosača. U svakom od njih, instalacija automatizacije se provodi u određenoj sekvenci. U našem slučaju, može biti potrebno instalirati van ili posljednju opciju (po osobi), budući da smo u početku smatrali opciju za buduću automatizaciju.

Mjesto kontrolne jedinice sustava može biti drugačije (lijevo ili desno), važno je odabrati odgovarajuće dijelove žica. Slika u nastavku prikazuje indikativni raspored mjesta elemenata sustava i poprečnog presjeka žice.

Swing Gate DIY - shema, proizvodnja i instalacija, instalacija automatizacije

Pogon za instalaciju ima značajku, posebno je potrebno osigurati udaljenost od nosača stupa. Ako to nije predviđeno i vrata se moraju napraviti prema unutra, kao u našem slučaju, onda samo trebate pažljivo šupljivati ​​i postaviti mjesta za njih.

Swing Gate DIY - shema, proizvodnja i instalacija, instalacija automatizacije

Cijena linearnih pogona kreće se od 23 do 36.000 rubalja. Na primjer, električni pogon tvrtke "Doorhan" Swing-5000 (do 5 metara) stoji oko 25 tisuća.

Tehnologija izgradnje i instaliranje ljuljačkih vrata

Vrata treba izvršiti u stacionarnim uvjetima na tlu i poravnanoj površini (lafet). Dimenzije vaših vrata moraju se precizno podudarati s crtežima dizajna. To jest, svi novčanici moraju posuti mlinkom s tolerancijom od 1 mm. Zatim, zamjenjujući ravne kutove, zavarivanje detalja budućeg perimetra vrata, a zatim se uključuje i dijagonalno.

Članak na temu: Kako izračunati gipsanu ploču na zidovima sobe?

Označavanje ispod petlje se proizvodi na udaljenosti od najmanje 30 - 40 cm od ruba okvira i staza je zavarena na njega. Šarke se mogu kupiti u trgovini ili naređivanju u radionici tokarije. Nakon postavljenog stupa, oni rade iste akcije s zavarivanjem, zgrabim.

Ako je sve upravo u veličini, slabiju potpuno petlju. Ne možete koristiti zavarivanje, ali onda ćete morati biti sjebani kako biste vijak debeli čelik na vijku za točenje. Slikanje metala može se pričvrstiti na profesionalni list s vijcima s stupom.

Ugradnja vrata seta čita se iz označavanja potpore (betonske ili opeke) stupove, prema centrima glavne osi vrata. Na temelju stupova morate izgraditi željenu cijev promjera 100 mm na betonu. Mora se izgorjeti na dubinu od 130 -150 cm. Napravite ga najboljim vijkom (BERA) odgovarajućeg promjera, ostavljajući betonsko mjesto oko 10 cm oko kruga.

Swing Gate DIY - shema, proizvodnja i instalacija, instalacija automatizacije

Izlaganje temelja stupca cigle, koristite razinu i provjerite okomicu u oba ravnina. Potrebno je razmak od 20 mm između rešetke, koji se može preklopiti s odabranom metalnom trakom, širokim 50 mm. Dakle, tolerancija je potrebno, jer u vrućim danima kada se zagrijava metal širi, a vrata mogu jednostavno zaglaviti. Domaći ljuljačka vrata neće gledati gore od tvorničkih analoga, ako pristupite procesu njihovog montaže s umom.

Postoje mnoge mogućnosti za postavljanje vrata, ali jednostavno su nemoguće opisati sve. Svaki slučaj je individualan i stoga se proizvodnja otečenih vrata može nazvati kreativnim procesom, gdje svaki vlasnik može utjeloviti vlastiti razvoj ili uzeti već postojeće.

Video na toj temi:

Čitaj više