Kako napraviti granu od žice

Anonim

Može se dogoditi takav trenutak kada je potrebno napraviti granu žice za priključivanje novu liniju mreže. Sada postoji mnogo načina, svaki od njih se može nazvati dobro. Da bih nešto dodijelio, nisam se usudio u ovom članku, odlučio sam da je bolje prikupiti sve opcije za vas. Najsigurniji i izdržljivi način grananja žica koje već odaberete, sjedeći iz čitanja.

Mali orah, kao žica od grane opcije

I tako, ako razgovarate za ovu opciju, žice i kabele za povezivanje i podružnice - smatra se optimalnim. Odlučio sam ga staviti na prvo mjesto. Dimna matica je jednostavan dizajn, vidi sliku:

Ima male veličine i jednostavno načelo rada. Ne vidim čak ni točku o tome da radim upute o tome. Tako izgleda u kontekstu:

Da biste napravili granu bakrenih ili aluminijskih žica na taj način, samo trebate staviti sve žice na njegovo mjesto. Zatim se sve pričvršćuje i zategnite kućište. Ova metoda se može nazvati najlakšim i učinkovitijim. Osim toga, cijena prianjanja je prilično niska. Obratite pozornost na članak: Kako povezati žice.

Prodorna stezaljke za granu žicu

Ovaj se uređaj smatra poboljšanim verzijama "kompresije floa", ali ovaj proizvod je jednokratan, to je moguće koristiti samo jednom.

Prednosti:

  • Čak i ako su žice pod naponom.
  • Kućište je zapečaćeno, gotovo se ne boji vlage.
  • Stegnite vrlo jednostavno;
  • Možete vezati bakrene i aluminijske žice.

Nedostatak samo jedan - proizvod se može koristiti jednom, a onda je jednostavno izbačen.

Do više detalja možete razumjeti načelo njegova rada, pregledavanje videozapisa:

Članak o temi: Instaliranje vodomjera vlastitim rukama: Sklop i priključak vode

Pomoćnici ov

Takva prilagodba je savršena za odvajanje žice u stanu. To je jednostavan dizajn, ovaj proizvod je jednostavan dizajn, možete ga instalirati bez napora. Zanimljive informacije o ov, saznati u članku: Kako izolirati žicu.

Kabel ili žica ležala u posebnom zasunu, probija ga i ispada izvrsnu granu za stan u nekoliko sekundi.

Nedostatak je jedan - žičani dio ne može biti veći od 6 mm. Ali za apartman će ova opcija biti optimalna. Pogledajte videozapis: Instalacija grane.

Žičana grana pomoću dks podloge

Ova metoda je već nadživjela sebe, ali želim reći nekoliko riječi o tome. Dizajn nije velik, ali kada instaliranje mora prekinuti kabelske vene.

Osim toga, dizajn podloge nije zapečaćen i ima svojstvo s vremenom za oslobađanje žice. Ne preporučujem ovu metodu. Ali, čisto u informativne svrhe, morao sam reći.

Kabelska grana djedovima

Ova opcija je pogodna za svakoga tko nema isječaka, piling pri ruci itd. Lagano napravite ožičenje u ovom slučaju. Da biste to učinili, uvijenite novu liniju s glavnih snaga. Nije potrebno koristiti lemljenje ili zavarivanje, iako ne šteti povjerenjem. Eklusion Potpuna grana vođenja ožičenje i kabeli mogu se provesti ako koristite ovu metodu.

Kako uvrnuti na granu žicu pogledati na slici:

Na samom kraju ne zaboravite sve izolirati. I zapamtite, možete napraviti granu žice samo s homogenim materijalima. Ako je žica bakra, nemoguće ga je okretati s aluminijom na bilo koji način.

Članak o temi: razlika između žice i kabela.

Čitaj više