Polikarbonatni balkon završiti

Anonim

Alternativa za ugradnju metalnog plastičnog okvira je ostakljenje balkona s polikarbonatom, fiksiran je u zavarenoj metalnoj strukturi, ima nisku težinu i lijep izgled. Ovo izvorno dizajnsko rješenje ukrašavat će pročelje kuće i pogodna je za bilo koji interijer zbog raznolikosti proizvedenih nijansi.

U ovom članku, smatramo kako izvesti glaziranje vlastitim rukama, što se potraživanja mora promatrati pri radu s staničnim i monolitnim polikarbonatom.

Pripremni rad

Polikarbonatni balkon završiti

Balkon okvir mora biti dizajniran prema navodnim opterećenjima.

Pripremamo sobu za ugradnju polikarbonata. Prije početka rada izračunavamo dopuštene opterećenja na štednjaku, smatramo da je metalna struktura, zavarena na zid, sudjeluje dio opterećenja iz ravnine na zidu.

Pripremamo prikladne pristupe radu.

Provodimo potrebu za kapitalom ili planiranim popravcima balkona. Na računanju štednje za sve opterećenje, tako da bi trebao biti u savršenom stanju, sve postojeće pukotine očistiti od prašine, vlaženja i izlivene betonom.

Ojačamo ili zamjenjujemo metalnu ogradu, čelik procesa pomoću kompozicije protiv korozije. Ako se planira koristiti balkon tijekom cijele godine kao stambene prostorije, promijenite ogradu na parapetu pjenastih blokova.

Debljina polikarbonata Odaberite ovisno o sezonalnosti korištenja prostorije i planiranom funkcionalnom.

Izračun materijala

Polikarbonatni balkon završiti

Da biste ispravno odlučili o vrsti dizajna i izračunajte materijal, prvo morate nacrtati crtež na papiru.

Mjerimo fasadu i bočni dijelovi područja balkona koji podliježu ostakljenju.

Mi izračunavamo ovisno o veličini polikarbonatnog lista, koliko će materijala ući u otpad. Sastavljamo list rezanja kako bismo optimizirali brzinu protoka polimera.

Montaža polikarbonata vlastitim rukama

Pripremamo alate i kupimo materijal. Prozirni polimer će preskočiti više svjetla nego mat. Instalacija polikarbonata može se provesti čvrstim dijelovima ili malim panelima.

Članak o toj temi: Odaberite petlje za aluminijske vrata: vrste i instalacija

Polikarbonatni balkon završiti

Karbonat je dobro izrezan grinverom ili nožom

Trebat će vam alat:

  • Električna slagalica, bugarski, odvijač, bušilica;
  • Razina izgradnje, rulet, građevinski nož;
  • ljestve.

Razmislite o tome kako izvoditi glaziranje loggia i balkon s polikarbonatom vlastitim rukama.

Faze rada:

  1. Pripremljen je metalni ili aluminijski okvir. Okvir je proizveden uzimajući u obzir debljinu polikarbonata. Za gospodarstvo panela s debljinom od 6 do 16 mm, oni su montirani na uzdužne potpore u koraku od 700 mm, za listove s debljinom od više od 25 mm, korak može biti do 1050 mm.
  2. Rezali smo potrebne veličine uz pomoć brusilice ili pribora. Uzimamo u obzir da jaz između lista i okvira bi trebao biti 2, 5-4 mm. Bušilice u listu rupa ispod pričvršćivača, moraju biti 1,5 mm veće od promjera vijka.
  3. Krajevi su obloženi posebnom aluminijskom vrpcom kako bi se zaštitili od vlage i prašine.
  4. Svježe polikarbonat na okvir na vijku za samo-tapkanje ili vijke na debljini glava stezanja (termoshaba na nozi), lagano prekoračenje istog indikatora za list materijala. Ova vrsta pričvršćivanja štiti sirovine od stvaranja pukotina.
  5. Nakon instalacije instalacijskog rada, sve zglobove s visokokvalitetnim zaptivnim silikonom.
  6. Ugradite vizir. Za upute o instalaciji staničnog polikarbonata, pogledajte ovaj videozapis:

Polikarbonat ne može izvršiti funkciju prijevoznika. U procesu montaže, listovi su poravnani na gornjem rubu. Strana s ultraljubičastom zaštitom mora biti okrenuta prema ulici.

Fazi montažne nijanse s lučnim zavojima

Prilikom montaže krova luka ili savijanja balkona, razmislite o maksimalnom dopuštenom radijusu savijanja lista odabrane vrste polikarbonata. Kupite materijal kako bi se omogućio dopušteni radijus savijanja bio malo više nego što je zapravo potrebno.

Nakon instalacije dizajna lučnog ruba ruba spojnih profila, poravnati s slaganjem.

Što trebate znati kada radite s polikarbonatom

Polikarbonatni balkon završiti

Tijekom rada treba uzeti u obzir sljedeće značajke:

  • List je uvijek ugrađen zaštitnim premazom prema van;
  • Krajevi su požurili s posebnom aluminijskom vrpcom ili zatvorenim čepovima;
  • Zaštitni film se uklanja samo nakon završetka rada, budući da materijal ima malu abrazivnu otpornost, može se raspršiti čak i s neznatnim učincima;
  • Pri rezanju listova i instaliranjem na krajeve jedan drugome, treperimo šavom samoljepljivom vrpcom, a zatim zatvaramo krajnji profil;

Članak o temi: Profesionalci savjetuju: Odaberite kratke tila i zavjese

Polikarbonatni balkon završiti

Ako postavite obojeni polikarbonat, to će biti lijepo igrajući bljesak kad sunce

Polikarbonatni balkon izgleda vrlo lijepo. Ovaj materijal štiti od vremenskih utjecaja i dobro zadržava toplinu.

Zahvaljujući širokom rasponu u različitim nijansama boja, čak i najljepši dizajner projekt je jednostavan za implementaciju. Ovisno o odabranim listovima u boji, balkon će prodrijeti od 20 do 90% prirodnog svjetla.

Čitaj više