Ideje dizajn trijema privatne kuće - 40 fotografija

Anonim

Kod kuće

Ideje dizajn trijema privatne kuće - 40 fotografija

Ulaz u kućište je posjetnica i okus vlasnika. Da biste stvorili pozitivan dojam o vašem vlasništvu, saznajte kako napraviti trijem privatne kuće. Članak nudi različite opcije i ideje.

Ideje dizajn trijema privatne kuće - 40 fotografija

Elementi komponenti

Tvrtka za privatnu kuću sastoji se od nekoliko elemenata:

  • Stranica se nalazi ispred ulaznih vrata do kuće. Obično se uzdiže iznad razine tla, može imati pravokutni, kvadratni ili zaobljeni oblik.
  • Stubište koje vodi do uzvišene platforme uključuje nekoliko koraka koji pružaju ugodan ulaz.
  • Željeznica se nalazi na rubovima stubišta i čine porast udobnim i sigurnim, istovremeno razdvajanjem i ograničavanjem zone.
  • Kabelo ili vizir obavlja funkciju zaštite trijema od sunčevih zraka i oborina. Element se može izvesti u obliku mini krova, ima jedan nagib ili zaobljeni nadstrešnica.

Ideje dizajn trijema privatne kuće - 40 fotografija

Sve stavke moraju biti kombinirane, međusobno se nadopunjavaju, odgovaraju stilskom dizajnu vanjštine (fasada) privatne kuće i uklapaju se u krajobrazni dizajn parcele.

Što bi mogao biti trijem?

Prvo definirajte dizajn trijema:

  1. Otvoreno ima platformu koja je na zahtjev vlasnika dopunjena stubištem i ogradama.
  2. Djelomično otvoren trijem ima nadstrešnica koja štiti zonu od sunca i mogući oborine.
  3. Zatvoreni dizajn je opremljen vizirom i bočnim stranama zidova, a mogu također imati nekakvu uloženu ogradu na obje strane i ispred produžetka. Zemljište se može koristiti kao dodatni hodnik ili garderobu za vanjsku odjeću.
  4. Terasa na trijemu je otvoreno područje ispred kuće koja ima veliko područje i ne koristi se ne samo kao ulazni dizajn, već i za rekreaciju, koji primaju goste na svježem zraku, obiteljska okupljanja.
  5. Montirani trijem je rijetka mogućnost, čiji je izbor određen značajkama mjesta kuće ili krajobraznog dizajna. Ako ne postoji dovoljno prostora ispred vrata, ili postoji podrum u konstrukciji, organizirajte trijem u obliku proširenja na nosačima koji nalikuje balkonu.

Ideje dizajn trijema privatne kuće - 40 fotografija

Različite oblike. Uobičajeni i standard je kvadratni i pravokutni, ponavljajući obrise tipične privatne kuće. Manje je vjerojatno polukružno, okrugli ili eliptični trijem koji ima zaobljene rubove. Ako zgrada ima složen dizajn i moderan zamršen dizajn, ulaznica može imati nestandardni oblik: trokutasti, rombid, trapezoidni, slični valovima.

Članak o temi: Unutarnji dizajn medicinskih ustanova: Značajke i tehnike

Ideje dizajn trijema privatne kuće - 40 fotografija

Koji se materijali koriste?

Materijali se koriste za izgradnju platforme i okvira trijema:

  • Stablo je ekološki prihvatljiv, pouzdan i izdržljiv, ako odaberete pasmina otpornu na vanjske čimbenike. Obično se koristi bor koji ima pristupačnu cijenu i posjeduje sve potrebne karakteristike. Povećajte životni vijek trajanja i zaštite materijala od vlage i prigušivanja inseljenja i prevlake.
  • Beton - univerzalni, jeftini, izdržljivi i trajni materijal, otporan na visoku vlažnost, izgaranje pod izravnom sunčevom svjetlu, kapi temperature i mehaničke učinke. Betonski trijem može se izdati bilo koji završni materijal. No, dekorativni premaz je opcionalan: ako je temeljito izravnavanje otopine u fazi ubrizgavanja, površina će biti glatka.
  • Metal. Iz ovog materijala je podignut okvir stranice, adut. Metalni dijelovi su izdržljivi i stabilni, ali neki metali su podložni koroziji. Kovani elementi izgledaju elegantno, nadopunjuju luksuzne eksterijere privatnih kuća.
  • Brick je jednostavan za korištenje materijal koji se može koristiti i za izgradnju cijelog dizajna i za projektiranje i dekoraciju. Cigling trijem izgleda estetsko i privlačno, ali više neće biti. Popularne opeke su raspršene i raspadaju.
  • Kamen je plemenito i ceste, može dati ulaz u kuću luksuzna elegancija, postaje pokazatelj besprijekornog okusa vlasnika. Materijal ima visoku cijenu, ali je vrlo izdržljiva i otporna na mehaničke i vremenske utjecaje. Umjetni kamen je jeftiniji i ne izgleda manje estetske, obično proizvedene u obliku pločica i koristi se za vanjski ukras.

Ideje dizajn trijema privatne kuće - 40 fotografija

Zasebno, vrijedi pisati o viziru. Podržava se može izgraditi od glavnog materijala, sama baldahija je izrađena od metalnih proizvoda, fleksibilne ili čvrste pločice, drvene ploče, iverice ili USB, polikarbonata. Izbor ovisi o dizajnu i dizajnu trijema. Okrugli oblik može se potaknuti fleksibilnim polikarbonatom, s teškim obrisima, bolje je koristiti prefabricirane neposlušne elemente pločice, jednostavan nadstrešnica koje dobivate od profesionalnih čvorova, ploča, iverice.

Članak o temi: Lifting zavjese to učiniti sami: majstorska klasa od profesionalaca

Ideje dizajn trijema privatne kuće - 40 fotografija

Stilski rješenja

Fotografija pokazuje da se lijepi trijem izvodi u određenom stilu. Koriste se:

  1. Zemlja U smjeru uključuje uporabu minimalno tretiranog stabla lakih pasmina, sažetog dizajna bez ekscesa. Adut je jednostavna pojedinačna, ograda i stubište također su drvene.
  2. Klasik. Opcije dizajna: Brickwork, drvo pokriva ili betonska boja, žbuka. Kalupi su jednostavni i jasni, rezanje dekor je odsutan.
  3. Engleski stil. Luksuz će naglasiti ukras kamenim i kovanim elementima. Dekor bogata: cvatnje biljaka, kipovi. Ograda je nadopunjena bassinima ili kovrčavim rukohvatima.
  4. Chalet je tradicionalna alpska kuća. Ulaz je izrađen u tamnom drvu, organski u kombinaciji s kamenom.
  5. Palace stilu luksuzna i bogata. Ovo je kamen, stupovi, dragi dekor, impresivne veličine.
  6. U 2019. godini je moderan stil high-tech je popularan. Značajke: Lakonični oblici i jasne obrise, svijetlo sive ili srebrne tonove, sjajne glatke površine, nedostatak dekor. Upotrijebljeni materijali: betonski, staklo, plastični ili polikarbonat, kromirani metali.

Ideje dizajn trijema privatne kuće - 40 fotografija

Završiti i dekor

Trijem se može okrenuti, a korišteni završni materijali moraju biti namijenjeni za projektiranje fasada ili uličnih zgrada. Prilikom odabira, uzimajte u obzir stil kuće i karakteristike opcija.

Keramičke ili porculanske pločice su pogodne za okrenute korake, platforme i dijelove zidova oko vrata. Materijal je jednostavan za korištenje, dugo vremena služi i organski uklapa u klasični stil. Stranica će postati ujedinjena, završena i estetika. Ali kako bi se izbjeglo klizanje, odaberite mat ili reljefnu pločicu, ne glatka.

Prirodna drvena sluznica pogodna za stiliziranog rustikalnog trijema u zemlji. Pojednostavljene i pristupačne opcije - ploče, koje su prije brušenje, obrađuju impregnacijom i fiksirana na strukturi okvira.

Ideje dizajn trijema privatne kuće - 40 fotografija

Univerzalna opcija - boja, pala na drvo, beton, kamen i druge materijale. Može biti mat ili sjajna, reflektirajuća i raspršena svjetlost. Odaberite vodootporne fasadne boje.

Eksperimentirati s žbukom. Fino zrnat će pomoći u stvaranju glatke koncizne površine. Srednji ili grubi zrnali su složenija tekstura. Dekorativna mletačka žbuka stvorit će olakšanje. Materijal ne možete primijeniti ne samo u jedinstven sloj, već i s udarcima ili uzorkom, ostavljajući otiske s posebnim matricama ili markama.

Članak o temi: sklopivi drveni stolac do-it-yourself: materijali, tehnologija montaže

Ideje dizajn trijema privatne kuće - 40 fotografija

Podrška može biti stiliziran pod veličanstvenim stupcima, ali takve će se elementi uklopiti samo u palaču i engleske stilove. Ozbrice su nadopunjene balusterima, uzorcima kovanog željeza. Platforma i koraci mogu se ukrasiti dekorativnim umetcima s pločica s crtežima ili mozaičnim pripravcima.

Uređenje trijema može biti biljke. Stavite stablo u lonac ili dva cvijet na strane vrata. Uz dužinu ograde i na nosačima, neka biljka krila, koja tvori prekrasnu živu ogradu i stvorit će dodatno sjenčanje. Ako postoji slobodno mjesto, stavite dekorativnu sliku, veliki statuu, vanjsku vazu ili kip. Zid se može ukrasiti panelima.

Ideje dizajn trijema privatne kuće - 40 fotografija

Konačno: Što uzeti u obzir prilikom uređenja trijema?

Dakle, da trijem štiti ulaz, osvježavanje i naglašava fasadu, odgovara vanjštini konstrukcije i uklapa se u dizajn krajobraza, dok u razvoju uređenja, uzima u obzir nekoliko važnih točaka:

  • Vanjski dio privatne kuće - vanjski dizajn. Trijem se mora kombinirati s njim u shemi boja, materijala i faktura, bez izbacivanja ukupnog koncepta.
  • Dodjeljivanje trijema. Ako se koristi kao dekorativna ulazna skupina, dizajn može biti lagan. Ako dio kuće obavlja zaštitne funkcije i štiti ulaz, napravite trijem zatvorenim i graditi s izdržljivih i pouzdanih materijala.
  • Klimatski uvjeti terena. U toploj regiji s blagom klimom s zadacima, otvoren trijem će se nositi. Ako je teren hladan i vjetrovit, odaberite zatvoreni dizajn i učiniti ga najtrajnijim, otpornijim na naletima vjetra, smirivanje snježne mase, kiše i drugih vremenskih uvjeta.
  • Krajobrazni dizajn kuće. Trijem je dio toga, pa bi se trebao uklopiti u dizajn. Da biste to učinili, to je odgovorno za izbor materijala, dizajna, oblika.
  • Visina. Ako se stranica nalazi 15-20 centimetara iznad tla, stubište nema smisla donijeti. Visoki trijem će nadopuniti korake za koje svi stanovnici kuće, uključujući djecu i starije osobe mogu ustati.

Dođite odgovorni i s fantazijom dizajnirati trijem privatne kuće, tako da ne radi samo svoje funkcije, već je i nadopunjavao fasadu zgrade i dizajn web-lokacije.

Ideje dizajn trijema privatne kuće - 40 fotografija

Ideje dizajn trijema privatne kuće - 40 fotografija

Ideje dizajn trijema privatne kuće - 40 fotografija

Ideje dizajn trijema privatne kuće - 40 fotografija

Čitaj više