Kako objesiti tepih na zidu: metode pričvršćivanja

Anonim

Tradicionalno, mnogi naši sunarodnjaci ukrašavaju svoje kuće s tepisima - na podu, zidovima. Osim toga, stvara se domaću topla, ugodna atmosfera, takav prijem unutarnjeg uređenja povećava zvučnu izolaciju prostora. Možda je u ovoj tajnoj tvrtki Incredit Ljubav za proizvode tepihe?

Kako objesiti tepih na zidu: metode pričvršćivanja

Pričvršćivanje na zidu tepiha treba biti što je moguće više. Od periodično, tepih će morati očistiti privitke mora izdržati ta opterećenja.

Kako objesiti tepih na zidu tako da drži teško, ne deformiran (nabori nisu formirani) i objesili glatko? Ovaj predmet unutarnjih poslova treba se čistiti povremeno, što znači da je brda mora izdržati ovaj vremenski konzumni postupak.

Na podu, tepih je dovoljno samo sjesti, dok se na zidu treba konsolidirati. Čak i tkani od remek-djela pređe, nepravilno je visio na zidu, neće ukrasiti unutrašnjost i sposobno je pretražno pokvariti opći pogled na sobu. A Feng Shui nema nikakve veze s tim. Vrijednost je plasman proizvoda u odnosu na horizon, pouzdanost i zamka vezanja. Manje vidljivi privici, to bolje unutrašnjost kao cijeli izgled. Detaljne upute i savjeti iskusnih majstora lako će se nositi s zadatkom.

Materijali i alati

Što trebate objesiti tepih na zidu? Popis bitnih materijala i alata uključuje sljedeće:

Kako objesiti tepih na zidu: metode pričvršćivanja

Potrebni materijali i alati.

  • igla;
  • niti;
  • prstenovi za tepih (mogu se zamijeniti pletenicama ili vrpcom);
  • rulet;
  • razina;
  • nokti;
  • tišina;
  • čekić;
  • bušilica;
  • odvijač.

Je li vrijedno žuriti kupiti sve to odmah? Prvo, odlučite kako objesiti tepih na zidu. Ovisno o odabranoj metodi konsolidacije, neki od navedenih materijala ne mogu biti korisne.

Članak o temi: Dimenzije kutnih tuš soba - nijansi izbora

Sljedeće o svemu ovome.

Kako popraviti tepih na zidu: načine

Moguće je osigurati tepih izravno na zid ili na drvenom pokolju, koji je unaprijed postavljen na zid. Ako je metoda odabrana bez stalka: s razinom, označavamo mjesto na zidu, gdje ćemo objesiti tepih. Montažna linija treba biti vodoravna. Zatim su nokti začepljeni u zid na planiranoj liniji.

Umjesto noktiju, vijci s tikovima mogu se koristiti kako bi se osiguralo pouzdanije pričvršćivanje. Udaljenost između noktiju duž rubova od 4-6 cm je manja od širine tkanog proizvoda (to znači da je na svakoj strani potrebno napraviti udubljenje od ruba 2-4 cm).

Kako objesiti tepih na zidu: metode pričvršćivanja

Shema drvene tračnice na zid.

Mora se učiniti uvlačenje kako bi se nokti ne vidljivi na strani. Između ekstremnih noktiju (vijci) trebaju postići (pričvršćeni) preostali elementi pričvršćivanja na istoj udaljenosti jedna od druge.

Ako se odluči da objesite tepih na zidu pomoću drvene tračnice, onda na razini horizontalne razine, izbušene su 3-4 rupe za tiple. Ove titke moraju biti fiksirane vijcima s daskom drva. Zatim će se u baru biti začepljena potrebna količina noktiju. Kao iu prethodnom slučaju, udaljenost između noktiju na željeznici treba biti trajna. Stoga će se dobiti pouzdano pričvršćivanje proizvoda i dobiti minimalni broj rupa u zidu.

Tepih petlje: praktični savjeti na svom brdu

Okrenite tepih na zid potreban je za petlju, koja je izvorno ne na njemu. To znači da takve petlje treba šivati.

Tako da tepih ne na mjestu između petlja, moraju se vrlo često dogovoriti - nakon 10-15 cm.

Kako objesiti tepih na zidu: metode pričvršćivanja

Montaža shema sidrom u gipsanu ploču.

Udaljenost između šarki mora odgovarati udaljenosti između noktiju. Također mora odgovarati jedni drugima u kolicima s ruba tepiha do ekstremnog nokta i ekstremne petlje.

Članak o temi: Značajke i savjeti o slikanju OSB ploča u zatvorenom prostoru

S bilo kojom metodom pričvršćivanja tepiha na zidu petlje, potrebno je popraviti ispod gornjeg ruba ne manje od 2 cm, ali ne više od 5 cm. To će vam omogućiti da u potpunosti sakriti mjesto iz očiju i metoda pričvršćivanja. U isto vrijeme, gornji dio proizvoda pod vlastitom težinom neće biti umotan i zaostaje iza zida.

Loplje se mogu napraviti pomoću jake igle sintetičke niti. Ako nema odgovarajućih vještina (ispravna proizvodnja petlje kroz iglu i navoj samo se čini jednostavnim i jednostavnim zanimanjem, ali ima i svoje tajne), možete šivati ​​posebne šarke tepiha od metala. Prodaju se u specijaliziranim prodavaonicama za rublje. Takve šarke su metalni prstenovi s "ušima", za koje je ušiveno na posjedovanje proizvoda.

Umjesto metalnih petlji, možete koristiti trajnu vrpcu ili pletenicu. Pletenica (kabel) je ušivena na udaljenosti od 3-5 cm od gornjeg ruba proizvoda, formirajući petlju. U petlji se ne smiju spasiti, jer bilo koji kabel, bez obzira koliko je jak, ona će se protezati malo ispod težine tepiha. Ušteda petlje bit će teško podesiti duljinu. Ako kabel će biti ušiven u ispruženom stanju, opuštanje će biti minimalan. Objesite tepih na petlji pletenice je poželjnije u rurovima, jer metalne petlje tijekom vremena su ispravne. Mora se pamtiti da to neće riješiti problem vlage, koji se ne može zanemariti.

Uključite tepih na zid - jednostavno zanimanje. Ponašanje sa zadatkom bit će mnogo lakše ako pozovete pomoćnika.

Čitaj više