Jebača tkanina: opis, sastav, svojstva, njegu

Anonim

Klasana tkanina može se klasificirati u skladu s najrazličitijim karakteristikama - imenovanje, sastav, tip tkanja, širine itd. Naziv "Fucra" se koristi za takve od njih, koje karakterizira posebna tekstura koja tvori rasutiću, ali može imati bilo koje od gore navedenih značajki.

Najčešće, ovaj naslov znači pletiva od poliesterskih vlakana, karakteriziran komprimiranom strukturom, iako takva tkanina može imati mnogo sorti.

Što je jebač?

Jebača tkanina: opis, sastav, svojstva, njegu

Za proizvodnju mreže s rasutom strukturom može se koristiti razna vlakna, uključujući prirodnu svilu i pamuk, vunu i lana, acetat i viskozu, kao i sintetičke materijale, prvenstveno poliester.

Vrlo često se javlja smjesa sastava vlakana, dodaju se i metalne niti za dekorativni učinak, tako da kada kupujete treba pažljivo ispitati opis materijala. Značajka topkovog topa je posebna struktura gornje i donje površine. , Jedan od njih je mat, drugi je briljantan, s glatkom teksturom, s bilo kojim lica može biti bilo koji.

Strukturirana tkanina je vrlo raznolika. Njegove glavne sorte su:

  • Poliester pletena, koja se koristi za različite vrste proračunske odjeće, presvlake namještaja i druge slične svrhe;
  • Atlas, koji se koristi za sladove, shalee, elegantne haljine, kao i zavjese, pokrivene, ostalih kućnih tekstila;
  • Jacquard koji se koristi lijepi uzorak, prije svega, za elegantnu i večernju odjeću;
  • Taffuta je čest kruto tkivo s sjajnom površinom.

Prednosti i nedostatci

U mnogim aspektima karakteristike tkiva određuje njegov sastav i u manjoj mjeri - tekstura. Glavne prednosti skupne strukture su:
  • Dekorativnost i sposobnost stvaranja kreativnih dizajnerskih rješenja;
  • Mala olakšivost;
  • Veća snaga u usporedbi s glatkom platno ima isti sastav vlakana.

Članak na temu: Vrtne figure to učiniti sami: glavni razred s fotografijama i videozapisima

Što se tiče nedostataka, prirodna fucra je vrlo skupa. Materijal iz sintetičkih vlakana, osobito pletena, jeftin, lijep, vrlo izdržljiv i jednostavan za njegu. To praktično ne smeta, nije deformiran i ne sjedi, lako ga je oprati i ne treba udarati.

U isto vrijeme, sintetski ima svojstvo akumuliranja statističke električne energije, ne-higroskopne i slabo prolazi zrak. Polisterska odjeća preporučuje se samo u umjerenim temperaturama, odjeća od njega bolje opskrbe "prozračne" obloge.

Što šivati ​​iz rasutih tkanina?

Jebača tkanina: opis, sastav, svojstva, njegu

Svrha materijala određuje se teksturom, sastavom, bojom. Najčešće se, fucra - pletena služi za odjeću, uglavnom ženstveno. Iz njega šivati:

  • Razne odijela - i večer i sport;
  • haljine, suknje;
  • Posteljina.

Izvorna tekstura učinkovito izgleda čak i uz najjednostavnije lice, omogućuje vam stvaranje skupnih silueta i korištenje kreativnih kombinacija rezanih dijelova s ​​različitim površinama.

Još jedno veliko područje u kojem se koristi facra tkanina su:

  • zavjese;
  • draperija;
  • Ukrasni tekstil različitih namjena.

Volumetrijska pletenica se koristi za presvlake namještaja, vrećice za šivanje, pri projektiranju raznih kućanskih predmeta i zaslužuje najsnažniji mišljenja s njihovom izdržljivošću, praktičnošću i spektakularnim izgledom.

Tanki volumetrijski poliester se često koristi kao elegantna obložna tkanina, dok se mat strana primjenjuje na unutarnje unutarnje strane proizvoda. Kao rezultat toga, obloge čvrsto u blizini glavnog materijala i istovremeno slobodno klizi na slici.

Prirodna, osobito svila i vunena fucra, odnosi se na elitne materijale s kojima djeluju dizajneri visokih modnih kuća. Ekskluzivne lakše, veze, šalovi, haljine i druga odjeća čine ga.

Pravila za njegu

Jebača tkanina: opis, sastav, svojstva, njegu

  1. Sintetički materijal može se izbrisati i pritisnuti u normalnom načinu rada bez upotrebe sredstava za izbjeljivanje.
  2. Za sušenje, proizvod treba dobro smjestiti i ne stavljati na sunce ili u blizini izvora topline.
  3. Ako Fucra sadrži prirodna vlakna, posebno vuna i svila, možete primijeniti ručno pranje i meke deterdžente, a preporuča se ekskluzivna stvar da se daje kemijskom čišćenju.
  4. Glačanje može oštetiti strukturu materijala, u slučaju ekstremne nužnosti, možete posipati proizvod bez dodirivanja njezine površine željezom.

Članak o toj temi: Kokoshhnik do-it-yourself karton: uzorak s fotografijama i videozapisima

Čitaj više